icon

Potrat nebo si miminko nechat? Prosím radu

tereza1234566
17. lis 2016

Ahoj vsem, rada bych aby jste mi poradili i vy. S pritelem cekame miminko,mě bude 19 a pritelovi 21 let,studuji na stredni skole a pritel chodi do prace. jsem v 8 tt+5 dní. Jenze se naskytla komplikace ..pritel mi v pondeli oznamil "bud já nebo to dítě" snazila sem se najit nejaky vychodisko a uklidnovala ho,ze to zvladneme a i on mi to sám rikal pred tim. Jenze stalo se , co se stalo. Kdyz mi to ted v pondeli rekl,tak se mi do dnesniho dne neozval. Vcera jsem byla na gynekologii a uz mi mel dat tehotenskou prukazku,jenze jsem rekla,ze potrebuju chvili cas ,ze mozna premyslim nad potratem. Doktor mi dal cas do pristiho pondeli. Jenze hacek je v tom,ze ja bez pritele nechci byt, a zase kdybych sla na potrat,kdo mi zaruci mit deti v budoucnu? A ze je chci. Ale kdyz si ho necham,budu na to sama,jeste pritom dodelavat skolu a budu svazana da se rict. Opravdu nevim..hrozne me to od pritele mrzi,protoze kdyz to bylo tak nejak mezi nama dobry,tak jsem to prijmula,ze sem otehotnela. Jenze ma nalady sem tam a ted me v tom nechal..co by jste delali na mem miste vy ? Moc dekuju za odpovedi.

Strana
z7
kristynatita
18. lis 2016

@irca86 souhlasim

kacca11
18. lis 2016

@tereza1234566 lide se nemeni. Mozna to rekl jen z soku ci leknuti, ale pokud se tak chova bezne, nezmeni se.

uzumbara
18. lis 2016

@astyna Souhlasím s tebou. Já zažila to stejné, bylo mi 18, jemu 17, nejdřív chtěl, abych si vybrala, buď on, nebo dítě, bez přemýšlení jsem řekla dítě. Druhý den volal, omlouval se a také, že beze mě nemůže být, že mě chce i s dítětem. Musím říct, že začátky byly opravdu těžké, malý se narodil s vrozenou vadou močového měchýře a ledvin, takže každou chvíli jsme byli v nemocnici, do toho jsem si dálkově dodělávala školu a hlavně jsme bydleli u jeho rodičů, což mi na psychice moc nepřidávalo. Když malému bylo půl roku, nebo rok, přesně si to už nepamatuji, tak přišel s tím, že si chce vydělat nějaké peníze (původně pro nás na byt) a odjel do Irska. Jezdil sem každé 3 měsíce na týden. Po 3 letech mě vztah na dálku přestal bavit a rozešli jsme se. Mimochodem, synovi bude v dubnu 15 let a jeho tatínek už se z Irska nevrátí. Samozřejmě za synem jezdí, teď už i syn jezdí za ním. Ale teprve před pár lety si uvědomil, o co všechno přišel. On ve svém věku ještě na dítě nebyl připravený a potřeboval si ještě užít života, vydělat peníze a když už to všechno má, tak najednou zjistí, že má skoro dospělého syna, kterého téměř neviděl vyrůstat. Tím chci říct, že mě na začátku řekl, že dítě nechce, pak si to rozmyslel, ale nakonec stejně utekl. Přála bych zakladatelce, aby ten její příběh dopadl šťastněji, ale upřímně si taky myslím, že lidi se nemění a chlapi už vůbec ne.

caverina
18. lis 2016

@kacca11 a zase spatne..vzdyt to pro tuhle chvili dopadlo vic nez dobre...taj kde je zase problem!?

deee23
18. lis 2016

nechat!!! on s tebou určitě zustane.... jsou to jen řečičky... uvidíš, držím palce,, PS to miminko za to nemůže.

kacca11
18. lis 2016

@caverina zkus si to precist znova a sama najdes odpoved.

Nerikam, ze je neco spatne.

caverina
18. lis 2016

@kacca11 hodne krat tu bylo receno ze je mladej..mozna se jen lekl..rekl sice hroznou vec,ale to prece jeste neznamena ze to musi byt zakonite vylozenej previt..pro tuhle chvili je fajn,ze se dohodli

alemari
18. lis 2016

@caverina miminko je na cestě a stále ty katastrofické scénáře...chápeš to?😝

caverina
18. lis 2016

@alemari ne nechapu a uprimne receno se o to ani nesnazim🙂

lenatu
18. lis 2016

@tereza1234566 držím palce a Gratuluji! ❤ Určitě nebudeš nikdy litovat ❤ a je fajn že se chce přítel chovat zodpovědně, ale ber to radši s rezervou, chlapi jsou chlapi tak ať pak nejsi zklamaná = mají své vrtochy 😀 držím palce a přeji jen to nejlepší jak ve vztahu tak miminku ❤

kacca11
18. lis 2016

@caverina a ja jsem snad tuhle moznost vynechala?

caverina
18. lis 2016

@kacca11 zda se mi ze jo...ale treba je to jen muj pocit☺

astyna
18. lis 2016

@caverina

chlap se lekne, tak to není pro mě chlap, to se bude lekat každé výzvy v životě? nového bydlení, nové práce? A čeho se přesně lekl? Oteklých nohou, ranních nevolností, sníženého příjmu nebo možnosti odepřít otcovství? Kurna, zase jsem doběla 😀

hop_ita
18. lis 2016

@tereza1234566 Gratuluji k miminku a vyjasnění partnerské situace 🙂 Chlapi jsou někdy strašně natvrdlí, zvlášť takoví mladí. Nechci se ho nijak zastávat, ale opravdu mohl jednat zkratově. Schvaluji, že jsi mu dala druhou šanci. Ale další už mu opravdu nedávej, ale moc přeju, aby to nebylo potřeba a vše klapalo, jak má 🙂

Jinak mám kamaráda, který na těhotenství své partnerky reagoval ne zrovna nadšeně. Neposílal ji přímo na potrat, ale vedl řeči že je zaskočený a co budou dělat, jak to zvládnou... Ona si to vzala dost osobně (chápu ji) a nikdy mu to neodpustila. Ho to po pár dnech taky mrzelo, že na to prostě nebyl připravený, ale jinak proti dítěti nic nemá. No zůstali spolu, ale ona nakonec během prvního trimestru potratila. A v dalších týdnech-měsících mu furt předhazovala to, co jí kdysi řekl... vydrželi spolu ještě pár měsíců a pak šli od sebe.
Jen tím chci říct, že pokud ses rozhodla pro druhou šanci, už bych se k tomu jeho "přešlapu" pokud možno nevracela...

hop_ita
18. lis 2016

@astyna asi toho všeho, holt nikdo není dokonalý. Ty jsi nikdy neudělala nic, čeho bys později litovala a chtěla to vzít zpět? Gratuluji...

astyna
18. lis 2016

@hop_ita

Ono od řeči typu "nevím, jak to zvládneme" po "dítě nebo já" je sakra dálka. Úvahy o budoucnosti má asi každý, ale ne každý muž - pošle své dítě na smrt. Tohle bych mu prostě nezapomněla.

astyna
18. lis 2016

@hop_ita

Ono je sakra rozdíl něco podělat sám na sobě, nebo to chtít po někom jiném.

caverina
18. lis 2016

@astyna za me odpovedela skvele
@hop_ita

astyna
18. lis 2016

@caverina

Však jasně, taky názor, já mám holt jiné zkušenosti - to víš 10 let nefunkčních vztahů, než jsem pochopila, že chlapi se prostě nemění 😀 a nyní jsem nejvíc happy a konečně mám, co chci...Což autorce samozřejmě přeju a přeju jí, ať její "partner" nemá už žádné podobné excesy, třeba až se dítě narodí a ono bude potřebovat víc péče...Což znám podobný případ.

hop_ita
18. lis 2016

@astyna Však nikde neříkám, že to je stejná situace. Taky nutno podotknout, že dotyčnému je o 10let víc a je rozdíl říct - neumím si to představit, ale nějak to zvládneme, nebo to co řekl on a nechat v ženě řadu pochybností. Jinak někomu jinému.. jak se to vezme, je to přece i jeho dítě, jeho se ta situace taky týká.
To je jedno, nechce se mi to rozebírat, prostě si nemyslím, že za jedno špatné vyjádření, byť v takové citlivé situaci, by měl být člověk automaticky hajzl 🙂

caverina
18. lis 2016

@astyna rekl strasnou vec to nepopiram...jestli to rekl v nejakem afektu,ze strachu nebo proto ze je to doopravdy previt a bude se takhle chovat po zbytek zivota nevim ani ja ani nikdo z vad co jste tady...

astyna
18. lis 2016

@hop_ita

Jenže situacie pro muže a ženu je vždy odlišná. Kolik znáš žen, které odešly od dítěte a nechali ho muži na starost? A kolik mužů? Ta nepřipravenost mě vždy dokáže jen vytočit 😠 Pro zakladatelku to bude vždy těžší, on si může po pár měsících uvědomit, že to vlastně nechce a odejít...a pak tady bude diskuze o tom, co má dělat. Stačí se podívat na prvních pár stránek, kolik lidí ji napsalo, že není hajzl, že ho to přejde? A nyní? 😀

caverina
18. lis 2016

@astyna jenomze pro zakladetelku to bude vzdycky tezsi....kdyby si dite nechala tak by na nej byla sama...tak ma aspon sanci ze to tak nebude....a jestli jo tak se neda nic delat,ale sanci by meli dostat vsichni tri....ona,dite i ten partner

astyna
18. lis 2016

@caverina

Tak jistě 😉 Já s ním žít nebudu 😀

msimankova
18. lis 2016

@astyna Já chápu oba názory, sama bych radila, aby se autorka dotyčného zbavila. Jenže... Pro ženu je to vždycky jasnější, stejně jako když se nakonec dítě narodí, ona ví spíš, co má dělat. Chlapi se v tom plácají a někdo se své role chopí dřív, někdo později a jiný vůbec. Ani všechny ženské to nezvládnou... Nevěřím, že všichni tady jsou dokonalé bytosti, které nikdy nešláply vedle a mají dokonalé protějšky, které je někdy nenaserou doběla (a obráceně). Pokud ta šance nebude dávaná jednou za měsíc, proč ne? Kdosi se výše zastává ženské, která dá dítě k adopci i přes nabízené zázemí a najednou je v pořádku nedat šanci začínající rodině kvůli přešlapu, který dotyčný přiznal...

demetritis
18. lis 2016

nečetla jesm vše , každopádne ad se zakladatelka rozhodne jak bude chtít ona sama stím bude muset žít do konce života a to ad s variantou potratu , adopce a nebo toho že na mimčo zustane sama za sebe zustala sem s klukem sama a byl čas ho dát pryč a ikdyž me dostkrát vytočí že má odcovi oči , a že sem se k nemu vratila a nakonec stejne sem z nekým jiným 3 díte čekam z nekým jinym ale jsem rada že sem si chlapečka nechala bylo to šílene obdobý a sem i ráda za to že ten čurak otec detí není a nikdy nebude uveden v rodném listu ani jednoho znich a to že ho děti více mene nepoznali a nepoznají , bylo to těžké ale zvladlo se to , a já jsem rada že si nemusím výčítat to jaké by to bylo kdybych se rozhodla díte v sobe zabít , a i přes všechny překažky a to jak zloby kdy už ma človek chut jim urvat hlavu nebo skočit z okna jen ad je klid tak jsou momenty kdy to vše za to stojí od nevispaní přes škudlení kde treba týden jite jen ryži nebo rohlíky z maslem ale co ten jejich usmev a to když zavami příjdou ze slovi mami a vrazí vam velkou pusu za to stoji a chlapa seženeš i s dítětem já sem se ze současným partnerem dala mesic před porodem dcerky takže to jde sice to není uplne ružove ale co je , rozhodni se podle toho co citíš a tak ad si nic nevičítaš a s chlapem nebo bez duležite je aby si ty byla štasná a pokud se rozhodneš byt mama tak i to malé a žádný chlap nestojí zato aby sise kvuli nemu vzdala dítěte hodne zdaru při rozhodování .

caverina
18. lis 2016

@astyna a o to tu jde...kazdy zijeme svuj zivot..a jenom proto ze nekdo nezije podle nejakych nasich meritek neznamena ze zije hur☺

ababunk
18. lis 2016

@tereza1234566 no vidíš, gratuluju a teď si představ, že by se ti neozval a ty bys šla na potrat. Myslím, že by jsi litovala. Krásné těhotenství a nový život s miminkem♥

astyna
18. lis 2016

@msimankova

Já jsem spíš zatížená tím, že takových příkladů mám v okolí plno. V pondělí příjde chlap s kytkou, v úterý mi píše kámoška, že je v hospodě a už se nevrátí 😒 Je to těžký...Já jsem si to udělala tak, abych takové situace řešit nemusela. Mám vedle sebe chlapa, který ví, co chce a nebude to měnit s počasím. Každopádně, jak tu už někdo psal - zakladatelka zná svého partnera nejlépe, pokud to byl jen "výkřik do tmy" a nebude mu to předhazovat, tak se jistě rozhodne správně 🙂

hop_ita
18. lis 2016

@astyna mne je jedno, co kdo psal, ja mam od zacatku nazor stejny. Chtela jsem.zakladatelce napsat, ze se.treba jeste chlap umoudri a at mu pripadne da sanci. No a pak jsem.si.precetla, ze to uz probehlo. Samozrejme pro zenu je to vzdy horsi, to prece nikdo nezpochybnuje. A ano, muze si to rozmyslet a odejit. Nikde neni psano, ze spolu budou az do smrti. Ale to se stava i v manzelstvi, i pri planovanem rodocovstvi... takze? Ja jeji rozhodnuti schvaluji a chapu. Je to prece navic otec jejiho ditete.

Strana
z7