Potrat nebo si miminko nechat? Prosím radu
Ahoj vsem, rada bych aby jste mi poradili i vy. S pritelem cekame miminko,mě bude 19 a pritelovi 21 let,studuji na stredni skole a pritel chodi do prace. jsem v 8 tt+5 dní. Jenze se naskytla komplikace ..pritel mi v pondeli oznamil "bud já nebo to dítě" snazila sem se najit nejaky vychodisko a uklidnovala ho,ze to zvladneme a i on mi to sám rikal pred tim. Jenze stalo se , co se stalo. Kdyz mi to ted v pondeli rekl,tak se mi do dnesniho dne neozval. Vcera jsem byla na gynekologii a uz mi mel dat tehotenskou prukazku,jenze jsem rekla,ze potrebuju chvili cas ,ze mozna premyslim nad potratem. Doktor mi dal cas do pristiho pondeli. Jenze hacek je v tom,ze ja bez pritele nechci byt, a zase kdybych sla na potrat,kdo mi zaruci mit deti v budoucnu? A ze je chci. Ale kdyz si ho necham,budu na to sama,jeste pritom dodelavat skolu a budu svazana da se rict. Opravdu nevim..hrozne me to od pritele mrzi,protoze kdyz to bylo tak nejak mezi nama dobry,tak jsem to prijmula,ze sem otehotnela. Jenze ma nalady sem tam a ted me v tom nechal..co by jste delali na mem miste vy ? Moc dekuju za odpovedi.
To si jako dokazez vazit chlapa o se takhle chova? Ubozak jeden! Dite te bude vzdy mioovat od jak to tak ctu tak jen kdyz je po jeho! Zbav se pritele ne miminka to za nic nemuze
@msimankova me taky☺ale tady by to stejne nepadlo na urodnou pudu,tak co uz..😣
@tereza1234566 Já jsem to tu sledovala a jsem moc ráda, že to dopadlo takhle. I si myslím, že je dobře, že jsi příteli tu šanci dala, řekla bych, že podle toho, jak rychle si to srovnal, prostě zpanikařil...a komu se to nikdy nestalo, navíc v 19, ať hodí kamenem... Ta proklamovaná dokonalost někteých diskutujících tady a jejich životů je fakt úsměvná...
A můžu Ti říct, že moje mamka otěhotněla v 18, její rodiče to hodně těžce nesli, děda se s taťkou asi tri roky nebavil (měl s mamkou "svoje plány" - VŠ a tak), a za 14 dní budou mít naši 39. výročí 😉 Tak se nebojte, lehké to není, ale stojí to za to 😉
A ještě taková poznámka - moje mamka mi jednou vypravěla, že se v prvních měsících snažila potratit - prostě jí v těch 18 bylo líto, že si neužije tu srandu, jako holky z intru, a tak skákala z popelnic, ležela v horký vaně... Teď toho lituje, říká, že byla mladá a nedokázala domyslet důsledky. Dělá to z ní špatnou mámu? Věřte, že ne, je ta nej a rozkrájela by se pro nás, dřív i teď. Lidi se možná a priori nemění, ale taky se v průběhu času vyvíjí a učí se zkušenostmi a pokud někdo tvrdí, že jedno špatné rozhodnutí dělá špatného člověka, navíc v 18, tak to taky není úplně košer. Šmahem odsoudit je snadné, ale není na tom nic hodnotnějsího než na jednom ukvapeneném rozhodnutí...
A k tomu, že ženské míň opouští děti - ono pár ženských, co odešlo od rodiny, znám. A taky znám pár chlapů, co odešli od manželky, a zoufale pak bojujou o každou minutu s dětma. Protože ego některých dam nezná hranic a není problém jít přes vlastní děti...tak nevím, co je lepší...
Taky jsem moc ráda, ze si to pritel srovnal 🙂 a trosku mi to pripomnelo, kdyz mi bylo 19, tak jsem mela zpozdeni asi o 14 dni a tehdejsi pritel to komentoval tak, ze mi da penize a at si s tim udelam, co chci, nakonec z toho tehu nebylo, tehda jsme spolu byli chvilku a reagoval taky silene, kazdopadne casem me miloval tak, ze i nekolik let po rozchodu (ktery prisel z me strany) by udelal cokoliv, abych se k nemu vratila.
Takze urcite je dobre, ze jsi mu dala sanci, dala jsi tim sanci i miminku, abyste byli uplna rodina a jestli vam to vydrzi nebo ne, ver mi, neni to o veku, nekdo je spolu treba od patnacti a klape jim to, nekde nepotka nikoho, s kym by vydrzel ani ve ctyriceti. Takze preju hodne štěstí a pohodove těhotenství 🙂
Učím na SŠ a za svou praxi už jsem zažila několik holek, co maturovaly s miminkem v náručí. Měly většinou individuální plán a všechny to daly . Takže pokud máš aspoň trochu zázemí, jdi do toho, moc ti držím palce.
Moje ségra byla údajně těhotná (měla zpoždění a doktor si nebyl jistý) se svým klukem v 19 letech po 3 měsících vztahu. švagrovi bylo 20 v té době, pracoval, měl vlastní byt s maminkou. Ségru hned požádal o ruku, oznámili to našim. To byla reakce hodná muže 😎 Ségra sice těhotná nebyla, ale přesto se vzali a letos oslaví již 26 let od svatby.
Pokud je autorka splachovací a dokáže se přesto přenést, tak jen mávne rukou a půjde dál. Ale já bych se bála, že se to pak klidně stane ještě jednou. Já jsem holt kozoroh, těžko odpouštím a nevím, jak to má slečna. Jen ona se zná a naše rady jsou jen rady...
Dokonalý není nikdo, ale jen zkušený, tot vše. Hloupý je člověk, co se nepoučí.
Podle me zakladatelka udelala dobre...hloupost by byla to aspon nezkusit..
@tereza1234566 bajecna zprava. Podle me panika...ale srovnal si to. Uvedomil si....a klidne z neho muze byt bajecny tata...a kolikrat se jeste v budoucnu sam zastydi....
Tak at se dari... ❤
@tereza1234566 myslim, ze je dobre, ze jsi sem napsala, odezva byla podle me suprova, a to ze si miminko nechas me moc potesilo 😍 vis, zivot je jen jeden 😍 no a to je myslim to* nad cim by se mel zamyslet tvuj pritel, o cem ten zivot je, jestli o soucitu=lasce , nebo o bezohlednosti. Sama muzes pozorovat, jak na tom s empatii je. Drz se 😘
@astyna Tak můj táta, kterému bylo tehdy 23, dal mamce facku (jedinou v životě, nikdy nezvedl ruku ani nás...), když mu řekla, že půjde na potrat. Někdo by možná řekl, pryč od něj, bude Tě bít, někdo by v tom viděl reakci hodnou muže. Lidi jsou různí, jen jsem se musela reagovat na některé reakce tady, že přítel zakladatelky je ...... (dosaď si sám).
Sama píšeš, že dokonalý není nikdo, jen zkušený. Oni dva právě zkušenosti sbírají. Třeba se kluk poučí, třeba bude ve finále zodpovědnější než zakladatelka, třeba za půl roku zdrhne, to neví nikdo.Ale zdrhnou i lidi (záměrně to neomezuju jen na muže), kteří jsou celé těhotenství natěšení a dělají všechno "správně"...
@tereza1234566
Ahoj, tak jak bylo dnes na UZ? A co pritel? Přečetla jsem celou diskuzi a myslím na Tebe, jak jsi se nakonec rozhodla...
Tak jsme jeli spolecne a pritel videl drobecka na ult 😍 Bylo to krásné, miminko si nechavame a myslim si,ze je to ted mezi nama o neco silenejsi! 🙂 uz se nam vyrizuje tehotenska prukazka.
@tereza1234566 Takže happyend 😉 GRATULUJI!! :-*
@tereza1234566
Parada, gratuluji, at vse vyjde podle predstav! 🙂
Vse jsem necetla, ale pritele taky hned neodsuzuj. Ja jsem v 35 potreti otehotnela a taky jsem zpanikarila. O nicem jinem net o potratu jsem nepremysleli, objednala se na nej a pak jsem se den predem odhlasila. Nas treti kluk ma 4 mesice a je to moje i manzelovo zlaticko stejne jako nase 2 predchozi planovane deti 😉
@tereza1234566 😘😘😘v životě příjde spousta takových situací🙂, dva zvládnou víc než jeden!
@tereza1234566 💞👍
super zprávy tak moc gratuluju maminko 🙂 taky sme si něcím podobným u 1 dcerky prošli 🙂 a sme spolu stále držím palce a přeji bezproblémové těhulkování 🙂
VSEM moc dekuji! 🙂)) vazim si toho 🙂
@tereza1234566 presne jak jsem psala, staci aby videk ultrazvuk a v tu chvili to uvidi jinak 🙂 gratuluju a at vam to klape 🙂
@tereza1234566 tak já také gratuluji k vyřešení situace a přeji ať to opravdu klape i nadále 🙂
@tereza1234566 Super, to jsem moc ráda, že to takhle dopadlo 🙂 Přeju hodně štěstí!
@tereza1234566 Já jsem si dítě v 35 nechala sama a nelituji,rozešel se se mnou a já jsem po týdnu zjistila, že jsem těhotná.Bylo mi jasné, že si dítě nechám,i když to bylo moje druhé dítě,jsme teď tři na život a je to parádní ❤️

@caverina vidis, a pletes se.