icon

Přístup gynekologa a vycházky v PN během těhotenství

pladik
29. čer 2015

Ahojte, ráda bych se zeptala na přístup vašeho gynekologa. Poslední MS jsem měla 29. 5., 25.6. mi začalo být divné, že mě bolí prsa a začíná mi být malá podprda, tak jsem si ze srandy udělala test, byla tam slabá čárka tak jsem hlavně kvůli zaměstnání (rizikové pracoviště) šla raději ke gynekoložce hned 26. 6. Vím, že je to brzo ale měla jsem strach ohledně tahání těžkých věcí na nočních směnách. No a k věci. Přišla jsem k sestřičce, té ukázala test, řekla jsem kdy jsem měla poslední MS a šla za doktorkou.... Ještě než jsem vlezla na kozu na mě doktorka vyhrkla takovým divným nepříjemným způsobem: "A když budete těhotná, tak to chcete nebo nechcete?" na UTZ nebylo nic vidět, brali krev, já si tentýž den volala a hladina 130 tak říkala, že těhu jsem a ať se objednám na kontrolu a jestli chci neschopenku. Řekla jsem, že to musím promyslet a že zavolám. Dnes 29. 6. jsem si pro neschopenku šla. Doktorka příjemná jak pr... ☹ nevím jestli nezměnit gynekologa. K těhotenství mi nic neřekla, ani nepopsala co na UTZ vidí nebo ne.... Možná jsem přecitlivělá ale ptám se na zkušenosti ostatních 🙂 A ještě jedna věc. Nově těhotné maminky, jaké máte vycházky v PN? Mě dala jen 6 hodin ale slyšela jsem, že jde i neomezeně. Mám hledat doktora co mi to napíše, nebo je to zbytečné?

Strana
z7
xpila
30. čer 2015

@pladik Jenom jsem psala, že to pak většina vzdá a zůstane na PN. Což tak prostě je, nikoho jsem neurážela, jen ty jsi vztahovačná.
A jo, dělám v kanceláři, ale na rozdíl od tebe mám zodpovědnost za stovky milionů, řídím několik lidí, jezdím po celé republice. Tak si srovnej moji zodpovědnost a tvou zodpovědnost ve skladu. Tečka.

pladik
autor
30. čer 2015

pak kdo koho shazuje... ale to je fuk, @xpila stejnak jsem se nedozvěděla co bys dělala na mém místě přesně ty 😀

xpila
30. čer 2015

@pladik To, co jsem ti už několikrát napsala - zaměstnavateli bych dala písemnou žádost o přeřazení na jinou pozici z důvodu těhotenství.

zulitvi
30. čer 2015

@pladik Těžko říct.. já jsem za ním šla a řekla jsem, že mi 3x vyšel dobře těhotenský test a on se zeptal, jestli dobře je pozitivně nebo negativně 😀 Pak už ta otázka o potratu nebo pokračování v těhotenství tak nějak vyplynula sama.. To byl doktor, kterej si dost držel odstup a tak, zrovna 2x lidkej přístup taky neměl, ale za to byl fakt pečlivej. Pak odešel do ciziny a tak mě přeřadili k jinému a ten teda měl přístup naprosto dokonalej. Byla jsem za tohodruhého doktora nesmírně vděčná 🙂

karlajasmine
30. čer 2015

@pladik Ja bych asi na tvem miste zustala opravdu do dalsi kontroly na PN, protoze by mi prislo dost otravny shanet potvrzeni, ze jsem v 5.tt a navic je to na zacatku vzdycky celkove rizikovejsi a je fakt ze clovek treba nechce vsem oznamovat tehotenstvi hned.. Mezitim bych zmenila gynekologa, a po dalsi kontrole az budes mit tehotenskou prukazku nebo potvrzeni tak bych za zamestnavatelem sla a poresila si aby te preradili na jinou pozici.. na PN uz bych pak nezustavala.

karlajasmine
30. čer 2015

Ale spravny postup je to, co psala @xpila, tzn. hned od zacatku dat pisemnou zadost o prerazeni na jinou pozici. Ale jenom pisu, jak bych to udelala ja.

pladik
autor
30. čer 2015

@karlajasmine a @xpila jasně ale jak říkám, k personální se nedalo dostat a já na to neměla po noční ani energii... Celou noc lítat s paleťákem není moc odpočinkové... to není jak sedět na vrátnici a občas si schrupnout 🙂 Kdybych na to měla, tak tam zajdu ale bylo snažší si ten den jít pro neschopenku obzvlášť když máš v neděli noční, v pondělí skončíš, a jinou možnost než volno nebo noční v pondělí nemáš prostě

brokovich
30. čer 2015

Nemohu si pomoci, ale stále mám pocit, že hledáš důvod a ne způsob. Nemusíš přece nikde vystávat na personálním 3 hodiny. Napiš to, dej to na poštu a hotovo, ne? Jakýpak cavyky. Takhle tam budeš se pokoušet dobouchat donekonečna. Když jdeš 3x denně se psem, tak můžeš hodit dopis, ne?

Jinak, pokud se ti přístup gynekoložky nelíbí, tak ji změň, na to máš právo. Ne vždy si musí doktor s pacientem sednout. Ale také jedna vlaštovka jaro nedělá, takže je dobré to zvážit, zvláště když třeba má ta mudra dobré ohlasy jako odbornice atd.

Ale, pokud děláš noční, tak jako těhu je mít nesmíš. Pak bych (kdyby mudra nechtěla potvrdit, že jsi těhu), opravdu změnila doktora. Od nového bych si nechala vystavit potvrzení, poslala to zaměstnavateli a žádala, aby tě na noční směny nezařazoval. Kdyby to neudělal, obrátila bych se s podnětem ke kontrole na oblastní inspektorát práce.

To samé, že se ti zdá 6 hodin málo. Já teda nevim, jak kdo, ale já jsem snad nikdy po městě déle jak třeba 3 hodiny nelítala (úřady a tak) a i to bylo nárazové. Blbé je to jen v tom, že nemůžeš jít, když zrovna se ti chce, ale holt kdybys měla rizikové těhu, tak máš pn kvůli tomu těhu, tzn. že na nějaké lítání to tělo není připraveno. Já třeba PN odmítla, ale musím dodržovat klidový režim, tj. zákaz běhání (ach jo), sportu vůbec, namáhání atd. No dodržuju to a kolikrát proležím po práci celý den. Takže 6 hodiny procházek by pro mě bylo až až.

Zkus hledat způsob, jak vše vyřešit, a oprostit se od důvodů, proč to nejde. 😉

pladik
autor
30. čer 2015

@brokovich doktor, kterého jsem si vybrala jako náhradu mé stávající doktorky ordinuje až zítra odpoledne... v pondělí už jsem fakt neměla energii na nic jiného než si zajít pro neschopenku. Dnes tím pádem nic moc nevyřeším....

baronek
30. čer 2015

Pokud je to nevhodná práce pro těhotnou, tak okamžitě žádost o přeřazení. Pokud jiné místo nabídnou, tak máš právo být za celý plat doma a máš to vyřešené. Jinak celodenní vycházky se už dávno nedávají.

karlajasmine
30. čer 2015

@brokovich Ten klidovy rezim ti nezavidim :(.. to by byla moje nocni mura.. porad doufam, ze budu mit i nadale nerizikove tehotenstvi a budu moct normalne nadale sportovat..

brokovich
30. čer 2015

@karlajasmine Je to opruz no. Já, zvyklá 4x týdně běhat 10 km, teď jen dřepím nebo ležím. Kondička se tím pádem pěkně zhoršuje, takže sotva funím i při chůzi, a to jsem nijak extra nepřibrala. No, ale prďolka hezky roste, placenta se vytahuje, krvácení ustalo, takže co bych pro to mrně neudělala, že.. 🙂

humpio
30. čer 2015

Já jsem měla stejně vycháziky.Jelikož jsem dělala ve skladu atahala jsem tam děžiké věci tak jsem si šla pro neschopenku a bylo mi řečeno že když mi přijde kontrola že mi mužou n eschopenu zrušit,jelikož neschopenka se dává na rozikové těhotenství a ne na to že mám těžkou práci.Zaměstnavatel prý se musí přízpusobit a dát práci tak aby jsem v mém stavu mohla pracovat.No na konec mi jí teda dala a dala mi 8 hodin vycházky denně taky jsem se o to zajímala proč nemám neomezené prý už se to nedělá.Tak se mě ptala jak je chci tak sem řekla 4 ráno a 4 odpoledne.Ale prý až přijde kontrola bude chtít vidět proč jsem na neschopence tak tam žádný důvod nemá.Nekrvácím,nemám bolesti atd...

pladik
autor
30. čer 2015

@humpio a kdy jsi byla na té PN? 8h se stejně prý nesmí dávat, max je 6

humpio
30. čer 2015

unor březen pak sem to zrušila a dala výpověd...

pladik
autor
30. čer 2015

@humpio výpověď? proč proboha? a na čem jsi teda teď?

sisstin
30. čer 2015

@humpio kontrola se te na nic nepta, oni nevedi, s cim doma jsi a je jim to burt. Me se zeptala, kdy jdu na dalsi kontrolu, podekovala a sla 😉

danny36
30. čer 2015

@xpila bohužel "jen" na základě vyšší hladiny HCG v krvi lékař potvrzení o těhu nevystaví, protože "to" může znamenat cokoliv, ne pouze těhu. A firemní lékař může těhu potvrdit, ale zaměstnance odešle k odbornému lékaři - v tomto případě ke gynekologovi k potvrzení. Každý lékař má svoji odbornost a dle zákona má pouze příslušné úkony, které může vykonávat a to na základě své odbornosti a to i kolikrát bohužel má omezené. V tomto případě doporučuji zakladatelce dotazu @plandik vyčkat na PN (při její práci je možné riziko potratu), dokud těhu nepotvrdí utz a pak může zažádat o potvrzení těhu a přeřazení na jinou práci. Podle dotazu jsem pochopila, že má pouze obavy z potratu a ne z toho, že by si chtěla rovnou válet doma šunky 🙂

pladik
autor
30. čer 2015

@danny36 moc děkuju 🙂

xpila
30. čer 2015

@danny36 Nechápu, proč mi to píšeš. Už jsem tu napsala, že mi to je úplně jedno, ať si tazatelka dělá, co chce. Pochybuji, že ty jsi doktor. U ní je problém ten, že si má jako první napsat žádost o přeřazení a ne hledat výmluvy, jak získat/nezískat potvrzení.

@pladik A ty buď tak hodná a přestaň mě urážet, opravdu na to nejsem zvědavá. Snažíme se tu poradit a ty jen kopeš kolem sebe jak malé dítě, kterému vezmu hračku. Tak už mě laskavě neoznačuj. Díky.

pladik
autor
30. čer 2015

ok, nebudu označovat, madam si to už tedy asi nepřečte ale to mě nepálí... nekopu kolem sebe, jen jsem chtěla informace. Ty tady do mě tlačíš od včera, že mi moje privátní doktorka vydá potvrzení podle krve... danny36 je zdrav. sestra. Asi o tom musí vědět víc než já coby skladník v Makru a nebo ty coby někdo za stolem se super zodpovědností.... Navíc, tys mě tu osočila, že zůstanu na neschopence do konce těhu... fakt škoda že tu není ignorlist....

danny36
30. čer 2015

@xpila doktor nejsem, ale zdravotní sestra ano. A problém není u zakladatelky. Ta řeší, jak to potvrzení získat, aby mohla požádat o přeřazení na jinou práci z důvodu těhu. Takže dávát žádost si může do alejuja, ale bez potvrzení o těhu od doktora ji to žádný zaměstnavatel asi horko těžko umožní. Vůbec jste nepochopila smysl dikuze.A jedno vám to být může, to máte pravdu 🙂

xpila
30. čer 2015

@danny36 Jenže ona musí stejně začít tou žádostí, navíc když tvrdí, jak bude muset několik hodin čekat na personálním. A zaměstnavatel ať si to pak vyžádá. Já to pochopila, to se neboj.

@pladik Já do tebe nic netlačím a z ničeho jsem tě neosočila, už to konečně pochop. Očividně čteš jen to, co chceš. A opět urážíš každým dalším příspěvkem.

pladik
autor
30. čer 2015

@xpila "No, jenže už vidím, jak pak na té PN zůstaneš, než abys něco řešila " tvoje slova... ano asi čtu jen co chci.....

danny36
30. čer 2015

@xpila proto je prozatím v PN. Jakmile doktor potvrdí těhu, zažádá si o přeřazení (rovnou přijde i s potvrzením), popř. domluví se ze zaměstnavatelem jinak (jak tu kdosi psal o překážkách náhradě mzdy) a zruší PN. Tady jde o to, že pokud má tak těžkou práci, je lepší zůstat na PN, aby se vyhla možnému potratu. O nic víc nejde 🙂

humpio
30. čer 2015

proto říkám jen co mi řekla lékařka..ale kdyby jako přišla k ní na kontrolu a chtěli vědět proc jsem na rizikovém

gepe
30. čer 2015

@pladik napsala jsem Ti i vedle v diskusi, ze Tva dr stavajici PN resi to, ze Ti proste do konce cervence kdy Ti konci zrejme potvrzeni neda, dokud nebude jasne prokazane prosperujici tehotenstvi. Zbytecne jsi rozjela 2 diskuse a dle meho nazoru se i zbytecne obula do @xpika 😉

humpio
30. čer 2015

@pladik ted jsem na pracáku..no jelikož jsem si myslela jak pracuji na DPČ a ono jsem pracovala na DPD a tam není hrazené marození tak by jsem byla bez příjmu.tak ted mam aspon podporu

xpila
30. čer 2015

@danny36 Jde o to, že si měla o to přeřazení požádat hned a ne čekat, až bude mít potvrzení. To ať si zařídí zaměstnavatel, když ho bude vyžadovat (a jasně, že bude). Není důvod na to čekat přece, to se jí snažím vysvětlit celou dobu a ona mě jen uráží. Ale komu není rady, tomu není pomoci...

xpila
30. čer 2015

@gepe Připadá mi, že poslední dobou se to nějak stává "tradicí". Takže fakt už se radši klidím do soukromé skupiny...

Strana
z7