icon

Přístup gynekologa a vycházky v PN během těhotenství

pladik
29. čer 2015

Ahojte, ráda bych se zeptala na přístup vašeho gynekologa. Poslední MS jsem měla 29. 5., 25.6. mi začalo být divné, že mě bolí prsa a začíná mi být malá podprda, tak jsem si ze srandy udělala test, byla tam slabá čárka tak jsem hlavně kvůli zaměstnání (rizikové pracoviště) šla raději ke gynekoložce hned 26. 6. Vím, že je to brzo ale měla jsem strach ohledně tahání těžkých věcí na nočních směnách. No a k věci. Přišla jsem k sestřičce, té ukázala test, řekla jsem kdy jsem měla poslední MS a šla za doktorkou.... Ještě než jsem vlezla na kozu na mě doktorka vyhrkla takovým divným nepříjemným způsobem: "A když budete těhotná, tak to chcete nebo nechcete?" na UTZ nebylo nic vidět, brali krev, já si tentýž den volala a hladina 130 tak říkala, že těhu jsem a ať se objednám na kontrolu a jestli chci neschopenku. Řekla jsem, že to musím promyslet a že zavolám. Dnes 29. 6. jsem si pro neschopenku šla. Doktorka příjemná jak pr... ☹ nevím jestli nezměnit gynekologa. K těhotenství mi nic neřekla, ani nepopsala co na UTZ vidí nebo ne.... Možná jsem přecitlivělá ale ptám se na zkušenosti ostatních 🙂 A ještě jedna věc. Nově těhotné maminky, jaké máte vycházky v PN? Mě dala jen 6 hodin ale slyšela jsem, že jde i neomezeně. Mám hledat doktora co mi to napíše, nebo je to zbytečné?

Strana
z7
lucinka58
1. črc 2015

@pajula123 No já se přiznám, že teda mě je 34 🙂 A rozhodně se za to, že čekám první dítě nestydím 🙂 Stejně to prostě dřív nešlo - střední, vysoká a pak vybudovat nějakou kariéru a vybudovat domov - to nám prostě zabralo spoustu času 🙂

pajula123
1. črc 2015

@lucinka58 Mně je ještě o tři roky víc - a jsem vděčná za to, že se nám podařilo 🙂 Já se za to taky nestydím. Klidně řeknu, že je to malinko jinak, než jsem si třeba kdysi plánovala - taky jsem měla pocit, že je lepší mít děti spíš dřív než později. Z různých důvodů to nebylo možné. Jen ta věta, že radši vůbec, tak ta mě teda fakt nadzdvihla...

prokopa
1. črc 2015

Já mám doktora hodnýho, a na to jestli si to chci nechat nebo ne se ptal taky, a to mi vzhledem k tomu že je mi 35 přišlo trochu nemístný, ale on to určitě zle nemyslel, zřejmě je to běžná otázka. Na neschopence jsem byla 3 týdny kvůli krvácení, vycházky jsem měla na maximální možné hranici - 6h denně, mohla jsem si vybrat od kolika do kolika. Neomezené vycházky se už vůbec nepíšou, sociálka se do toho v poslední době hodně obula, prý se to dost zneužívalo. Jako je to opruz (navíc chodí prý kontroly i o víkendu), ale to se nedá nic dělat...

lucinka58
1. črc 2015

@pajula123 No je pravda, že jsem v letech pisatelky jsem si taky všechno plánovala jinak - dítě do 30, zbudovaný dům, rozjetou kariéru. Prostě se to potom všechno časově pohlo jinam a do toho jeden potrat...... Nedá se nic dělat - prostě nám to osud naplánoval jinak 🙂 Ale je fakt, že jsem se postupem let dostala do okruhu lidí, kteří to prakticky mají stejné jak já. Prvně studovali, pak pracovali a až si něco vybudovali tak do dětí šly a všem je nám okolo 35 a víc a nikdo z nás to neřeší. Prostě to tak je a basta 🙂 A samozřejmě taky od mladších kamarádek slýchám to - musím to stihnout, už jsem stará (a je jim okolo 25). To si pak říkám, že si ze mě asi dělají srandu. Ale fakt je, že ta generace pod námi to má fakt zase jinak jak to máme my. Už zase zakládají rodiny dřív a bez toho, že by měli nějaké zabezpečení - jdou do toho hlava nehlava a nepřemýšlí nad zítřkem. Prostě každá generace to má jinak a každý z nás to má jinak.

pladik
autor
1. črc 2015

@pajula123 To jsem neřekla, jen každá jsme jiná a každá to jinak zvládáme, já měla vždycky strach, že po třicítce bych to nedávala, tak raději teď.... Jasně, že kdyby to nešlo, tak je to jiná situace, ale pokud ta možnost existuje a jde to a já otěhotněla teď tak si to nenechám vzít jen kvůli tomu, že jsou teď starší matky trend....

pladik
autor
1. črc 2015

@prokopa já vím, že zeptat se musí 🙂 jen ten tón mi přišel tak trochu nemístný.... :( obzvlášť když jsem tam před rokem byla, že chci vysadit prášky a že chci těhotnět.... no ale co už... Musíme bojovat 🙂

prokopa
1. črc 2015

P.S.: gynekoložku bych určitě změnila, budete se teď vídat často, bude tě zajímat spousta věcí a řešit to s nějakou nepříjemnou krávou... já se vždycky na doktora těším, když chci, udělá mi utz jen tak, a ne jak je to předepsáno pojišťovnou 3 x za těhotenství a dost, můžu se ho na všechno zeptat, není úzkoprsý a nijak mu nevadilo, že jsem navzdory věku nešla na odběr plodové vody, má přehled v nových postupech a je otevřený novým informacím a nekouká na mě jako na blbku když mu řeknu, že jsem se dočetla to a ono na internetu a případné blbosti uvede na pravou míru 🙂

pladik
autor
1. črc 2015

Tak já třeba na vysoké nebyla, dělám od dvaceti a taky se za to nestydím... Zas tím pádem mám asi nižší plat než vysokoškolačky... I tak mám byt v OV sice na hypo ale mám a měla jsem ho ještě než jsme se s přítelem seznámili. Předtím pětiletý vztah, který nedopadl dobře, ale to je jiná pohádka.... Prostě na takové to "budování" moc nevěřím 🙂 Naučila jsem se žít jinak a vyhovuje mi to 🙂 taky mám kamarádky a není jich málo, co to berou jako vy 🙂 Zas si říkám, že když to teď tak trvalo, co by bylo třeba za těch 7 let.... 😒 Lepší nepřemýšlet a když to tam je, tedy snad, tak na to dávat pozor 🙂

pladik
autor
1. črc 2015

@prokopa To ti závidím takového gynekologa, já zatím měla tři gynekoložky a ani jedna nebyla nic moc :( ta první řekla, že v patnácti mít antikoncepci je brzo, ta druhá mi napsala prášky, které se mají užívat max půl roku a já je brala 5 let a ta třetí ten přístup... no.... furt mám nad čím přemýšlet....

kiki2
1. črc 2015

@pladik ano 24 hodin v kuse, těhu nejsem , měla jsem to u prvního mimi - to přeřazení a problém s tím

pladik
autor
1. črc 2015

Tak máme část problému vyřešeno..... Byla jsem u nového gynekologa. Na UTZ máme dutinku 🙂 tím pádem i potvrzené těhotenství 🙂 papír na přeřazení mi dal a potvrdil on sám, takže žádná lítačka a shánění čehokoli na netu a pak kde si to vytisknu nebo co.... Zítra na krev a zanesu tu žádost, mezitím by měly přijít papíry od mojí bývalé gyn a pak už se jen ukončí PN a můžu jít vesele dál pracovat 🙂 Takže doma budu max týden ještě 🙂 HURÁÁÁÁÁ 🙂

kiki2
1. črc 2015

@pladik tak pak dej vědět jak na to v práci reagují 🙂Gratuluji k mimi 🙂

pladik
autor
1. črc 2015

@kiki2 jj, dám... zástupkyně to bere s ledovým klidem a tlačí mě ať hlavně nekývnu na jinou pozici v chladu.... 🙂 uvidím teda co na to personální a kam mě strčí... Zatím to vypadá na práci v kanceláři příjmu 🙂 snad to tam přežiju, páč ty lidi tam moc nemusím, ale tak co už no 🙂 hlavně, že budu mít pokoj od nočních, chladu a těch těžkých věcí 🙂

pladik
autor
1. črc 2015

@kiki2 a děkuju 🙂

pladik
autor
1. črc 2015

Tady teda je 🙂

fifina86
1. črc 2015

@pladik gratuluji k dutince a i k pristupu gnekologa.At se i v praci rozumne domluvite 😉

pladik
autor
2. črc 2015

@danny36
@kiki2
@lucinka58 Tak jsem byla, děvčata, u naší paní personalistky.... Musím říct, že mě opět dojala k slzám... Ona to tak krásně umí.... Tak prý ona pro mě jinou pozici nemá - všude se prý u nás tahají těžké věci a ona si nevezme na svědomí, když potratím.... Tak jsem se ohnala zákoníkem práce, no a prý: "Buď chcete miminko, nebo pracovat." Tlačí mě jako ostatní holky zůstat na PN. Zatím to vydržím, než se vrátí vedoucí z dovolené ale pak začne tóčo... Jestliže mám právo být na 100% na překážkách doma, tak si to vyřvu klidně i s právníkem v zádech. Stejně se tam po mateřské vracet nebudu.... Je mi to šumák....

gepe
2. črc 2015

@pladik blahopreju 😉 zastupkyne ma evidentne rozum, kdyz Ti i radi, kam nejit, to zame tlaceni neni, naopak dobra rada 🙂

pladik
autor
2. črc 2015

@gepe No ale přece mě nemůže tlačit na neschopenku na šedesáti procentech, když ze zákona pokud pro mě nemají odpovídající místo tak mě musí nechat doma na sto procentech na překážkách.

mayyas
2. črc 2015

@pladik Přesně tak, držím Ti palce - nedej se a trvej na svém. Pokud pro Tebe vhodné jiné místo nemají, musí Tě poslat domů na překážky. Nenech se na PN dotlačit 😉 . Jinak moc gratuluji a držím palce, ať těhotenství v pořádku pokračuje jak má!

mayyas
2. črc 2015

@pladik Ještě mě napadlo, dala jsi jí tam tu žádost písemně? Jestli ne, bylo by to asi fajn, ať to máš oficálně - a nech si potvrdit na kopii od ní převzetí s datumem.

pladik
autor
2. črc 2015

@mayyas písemně ji má, tu mi vydal doktor přímo... potvrzení o převzetí... sakra, to mě nenapadlo :(

pladik
autor
2. črc 2015

@mayyas ale byla u toho floor manažerka tak snad nebude mít chuť lhát, že jsem jim nic nedala, když ten papír viděli i na vrátnici

mayyas
2. črc 2015

@pladik Tak až tam budeš, skoč si k ní ať Ti ofotí kopii.

kvakuska
2. črc 2015

@pladik škoda, ideální je pro takové věci udělat si kopii a tu kopii si nechat podepsat převzetí originálu ... a jinak gratuluji k těhotenství 🙂

pladik
autor
2. črc 2015

@mayyas zkusím to... stejně to musí řešit... i doktor přece ví, že mi to vydal, a když mi řekne, že jsem jí nic nedala, tak řeknu doktorovi ať mi vydá nové.... a bude pokoj

gepe
2. črc 2015

@pladik neresila jsem, ze mas jit na PN, ale to ze se nemas nechat preradit do chladu. Nebo Te i s papirem opet zastupkyne posilala na PN, ci jen personalni? No a jinak jak psala @kvakuska , vzdy vse pisemne 2x, jedno si potvrzene o predani nechas. Netyka se to jen toho potvrzeni, ale vseobecne.

pladik
autor
2. črc 2015

@gepe Personální mi řekla, že buď chci miminko, nebo pracovat... to se jako vylučuje či co? Ano, řekla, že nejlepší pro mě bude když zůstanu na PN....

gepe
2. črc 2015

@pladik zastupkyne je personalni? Nebo to jsou dve ruzne osoby. Umim cist a pochopila jsem, co Ti personalni rekla.

pladik
autor
2. črc 2015

@gepe dvě různé osoby, zástupkyně vedoucí u nás na oddělení. Ta má rozum... Personalistka ho někde asi potratila... Mám pocit, že v naší firmě je zákoník práce sprosté sousloví

Strana
z7