icon

Přístup gynekologa a vycházky v PN během těhotenství

pladik
29. čer 2015

Ahojte, ráda bych se zeptala na přístup vašeho gynekologa. Poslední MS jsem měla 29. 5., 25.6. mi začalo být divné, že mě bolí prsa a začíná mi být malá podprda, tak jsem si ze srandy udělala test, byla tam slabá čárka tak jsem hlavně kvůli zaměstnání (rizikové pracoviště) šla raději ke gynekoložce hned 26. 6. Vím, že je to brzo ale měla jsem strach ohledně tahání těžkých věcí na nočních směnách. No a k věci. Přišla jsem k sestřičce, té ukázala test, řekla jsem kdy jsem měla poslední MS a šla za doktorkou.... Ještě než jsem vlezla na kozu na mě doktorka vyhrkla takovým divným nepříjemným způsobem: "A když budete těhotná, tak to chcete nebo nechcete?" na UTZ nebylo nic vidět, brali krev, já si tentýž den volala a hladina 130 tak říkala, že těhu jsem a ať se objednám na kontrolu a jestli chci neschopenku. Řekla jsem, že to musím promyslet a že zavolám. Dnes 29. 6. jsem si pro neschopenku šla. Doktorka příjemná jak pr... ☹ nevím jestli nezměnit gynekologa. K těhotenství mi nic neřekla, ani nepopsala co na UTZ vidí nebo ne.... Možná jsem přecitlivělá ale ptám se na zkušenosti ostatních 🙂 A ještě jedna věc. Nově těhotné maminky, jaké máte vycházky v PN? Mě dala jen 6 hodin ale slyšela jsem, že jde i neomezeně. Mám hledat doktora co mi to napíše, nebo je to zbytečné?

Strana
z7
gepe
2. črc 2015

@pladik proto jsem se ptala na tu zastupkyni a i napsala predtim, ze Ti poradila dobre ohl toho prerazeni ohl chladu, nacez jste se do me pustily.
Ok, dik za osvetleni 2 person. K personalni, treba rozum nepotratila, ale i ona je podrizena nekomu a nemuze si rozhodovat urcite jak by ona sama chtela, ci udelala. Tim se ji nezastavam, protoze to muze i byt i na zaklade jejiho rozhodnuti a nejen narizeni ze shora, konstatuji holy fakt z praxe.

pladik
autor
2. črc 2015

@gepe já se hádat nechci ale nemyslela jsem to v jejím ohledu zle jakože tlačit na to aby mě nedávali do chladu je špatně.... Jsem za její přístup ráda... akorát mi bude prd platný, protože až dojde vedoucí z dovolené tak zástupkyně stejně bude zpívat její písničku a bude jedno, co říkala mě.... ☹

pladik
autor
2. črc 2015

@gepe já vím, že je někomu podřízená ale měla by vědět, že pokud nemá pro mě jinou práci, tak mě bohužel bude muset nechat na překážkách doma a ne mě nutit k PN.... Nebo už su blbá já....

gepe
2. črc 2015

@pladik personalni to treba vi, ale o tom nerozhoduje, proto tu PN, Ty nevis co ma narizeno, ci jak ma postupovat v ramci internich personalnich veci. A zastupkyne ma nadrizenou vedouci, tak taky nemuze rozhodovat jak by treba chtela, atd.

pladik
autor
2. črc 2015

@gepe no ale nejde přece o směrnice společnosti ale o zákoník práce .... Ten by měl být brán v potaz v první řadě... No uvidím co se z toho vyklube... Stejně mi neschopenku zatím ukončit nemůžou, protože poslední díl má bývalá gynekoložka 🙂

gepe
2. črc 2015

@pladik ja Ti rozumim, jen pisu, ze ve vysledku ony jsou malymi pany a rozhodnuti bude pravdepodobne primo na vedeni. Nasledne budes pripadne vedet co bude dal ci jake dalsi kroky udelat. Neschopenku ukoncuje pouze lekar, Ty si ted primarne hlidej vychazky a ani o minutu dele.

pladik
autor
2. črc 2015

@gepe hlídám, neboj 🙂 teda během dne... po desáté hodině stejně musím na deset minut vyběhnout s těma chlupáčema aj kdyby co bylo..... Já vím, že ji ukončuje lékař, ale poslední díl mé neschopenky má gynekoložka, která mi ji vydala, teď chodím k jinému už a tomu ten poslední díl pošle poštou s mými záznamy 🙂

pavlakosec
2. črc 2015

Jsem na PN z důvodu rizik.těhotenství od 1.3. a doteď mi nepřišla žádná kontrola. Raději bych ale neriskovala a mimo vycházky bych nikam nechodila. Kamarádce přišla kontrola na PN během těhu i opakovaně, jednou dokonce 5min před začátkem vycházek. Na delší vycházky než 6hod. za den nemáš nárok podle zákona. Pokud někdo žádá neomezené vycházky, tak nemusí být doma na PN a může do práce. Na neomezené vycházky má nárok po schválení rev.lékařem jen pac. s dg. onkologie nebo psychiatrie.

pladik
autor
2. črc 2015

@pavlakosec jj, už to tu máme vše probrané horem spodem... že já ani na PN být nechci ale momentálně není jiná možnost a řeším se zaměstnavatelem co dál....

mer
2. črc 2015

@pladik Ty jo tak to jest síla, makro ti teda dává co proto, sem zvědavá jak to dopadne, jj jinak už to tak bude čekáme druhé, a teda já na PN musela hned v 7 týdnu z důvodu krvácení, taky jsem nechtěla, ale mimi bylo přednější, jinak chodila jsem k Lánské a teď chodím do Km ke Slovákovi a je super, kam si přešla ty?Tak se nedej 🙂 Držím pěsti

pladik
autor
2. črc 2015

@mer Ke Kudrnovi do OT 🙂 taky je moc fajn 🙂 tak hlavně ať jste zdraví 🙂 To víš, v Makru se moc na zákoník práce nikdy nehledělo.... jsem tam čtvrtým rokem a hodně jsem tam toho viděla.... ale to je jiné téma.... Se mnou to mít tak jednoduché ale nebudou... Zapomněli, že nenabírali jen lidi se základním vzděláním a co sklopí uši (čímž se samozřejmě nechci nikoho dotknout). Když to nepůjde přes odbory, vezmu to přes právníka ale na neschopence určitě nezůstanu nebude-li to vyžadovat můj zdravotní stav....

mer
2. črc 2015

JJ Kudrnu si holky moc chválí, tak ať je vše ok 🙂

pladik
autor
2. črc 2015

@mer děkujeme 🙂 držte se 🙂 a už víte, co to bude? nebo překvápko?

letalnica
2. črc 2015

@pladik Jo Makro? Tam platí jiný zákony, na vlastní uši jsem to slyšela, pracovala jsem tam 3 roky a nikdy více...

evaviki
2. črc 2015

@pladik uz jsem to nedocetla do konce (skoncila jsem u tve vety, ze ti ma @xpila napsat, co by jako delala) Tak ja ti to klidne napisu 😀 1. napis zamestnavateli dopis, kde uvedes, ze predpokladas ukonceni PN k 7.7. a vzhledem k tomu, ze si tehotna, tak zadas o prelozeni na jinou pracovni pozici, kterou muzes vykonavat i jako tehotna.. Na personalnim 3 hodiny stat nemusis, staci tam zaklopat, dopis odevzdat a pak tam volat.. Moznosti jsou dve - preradi te, plat ti zustane, preradi te a palt klesen - to pak existuje nejaka davka, ktera ten rozdil dorovnana (aspon myslim, dakedy to tak bylo)
Nechapu, proc tu neustale vypisujes, ze se to rekne nekomu, kdo tam nepracuje a pod.. Zakon je jenom jeden, jako tehotnou te vyhodit nemuze. Muze chtit potvrzeni, ze si tehotna.. To te pak posle k tve doktorce, nebo k firemni, ktera ti vezme krev a podle vysledku napise potvrzeni, ze tehotna jsi.. Pokud to bude na popud zamestnavatele, tva dr. ti MUSI napsat potvrzeni..
Xpila te neurazila, rozumne napsala, ze to tady vidi porad, ze se zadna u zamestnavatele nebrani a nepozada o jinou pozici, ale zustane radeji PN.. A ty tim, co si napsala na prvnich dvou stranach, v podstate dokazujes to same, protoze stale pises, jak to podle jeji rady nepujde (alespon to tak zni).. Pujde.. Pozadat o presun muzes driv, nez budes mit ofiko papir od dr.

mer
2. črc 2015

@evaviki pokud diskuzi přečteš, tak uvidíš že pladik už to řeší a čeká na vyjádření a jak ji znám tak se jen tak nevzdá, takže v klidu

mer
2. črc 2015

@pladik JJ bude to překvápko, už to nějak vydržím 🙂

evaviki
2. črc 2015

@pladik tak uz jsem docetla 😀 A drzim palecky, nenech se odbyt..

pladik
autor
2. črc 2015

@evaviki Děkuju a nesuď lidi podle toho, co se tu o nich snaží psát jiní, kteří je stejně neznají.... Za to taky děkuju. U nás ve firmě nemá smysl dělat něco bez "důkazu" to můžu rovnou říct, že příjde Ježíšek a rozdá nám dárečky....

pladik
autor
2. črc 2015

@mer Díky Marci za zastání ale to je fakt těžko, nikdo si na konci nepřečte jak to vlastně aktuálně vypadá a raději tu radí stále dokola to samé.... Už se nevzrušuju, nemá to smysl....

pladik
autor
2. črc 2015

@mer Jsem zvědavá 🙂 pak dej vědět 🙂

xpila
2. črc 2015

@evaviki Tady to je marné, aneb pro dobrotu na žebrotu 😉

pladik
autor
2. črc 2015

@xpila jj, máš pravdu, je to marné 😀

xpila
2. črc 2015

@pladik Já ale nepsala tobě, tak nevím, proč mi odpovídáš.

pladik
autor
2. črc 2015

@xpila Protože už mám věc rozřešenou a i bez zbytečného nahánění papíru na přesun a tiskárny na vytisknutí, vše mi dal gynekolog.... čekám na vyjádření, takže ne, na neschopence nezůstanu, takže ano, je to marný ti říkat, že nezůstanu, páč ty to vidíš pořád jinak, tak nereaguj a nebudu taky....

xpila
2. črc 2015

@pladik Tak ještě jednou - napsala jsem to, že většina nejdřív hlásá, jak si zažádá o přeřazení a i když si zažádá a zaměstnavatel na ně udělá bububu, tak je nakonec stejně zažene na PN. A nikde jsem nenapsala, že na PN zůstaneš taky, jen že to tak většinou dopadne. A kdybychom ti tady nenapsaly, že se máš nechat přeřadit, tak to ani nevíš. Tak fakt nechápu, o co ti jde. Hlavně že sis ten papír nechala potvrdit, takhle můžou s klidem říct, že jsi jim nic nedala. Ale to je jedno, to je samozřejmě jen a jen tvůj problém.
Tak prosím nereaguj na komentáře, které nejsou určené tobě, není to slušné. Tebe jsem ignorovala, tak mě ignoruj taky. Díky.

pladik
autor
2. črc 2015

je to marný... když se chce někdo hádat tak se hádat bude....

fufinkam
13. črc 2015

Muj gynekolog mi nevzal ani krev aby mi tehu potvrdil ,musela sem si naklady na test z krve hradit sama (ale co bych pro svou jistotu neudelala) jen kouknul na test a udelal ultrazvuk kde byla jen zvetsena deloha nic vic a poslal me normalne do prace at si to tam vyresim ( delam 12ky a nocni ) tak jsem ten den odesla se zvracenim domu akorat sem chytla ty hrozny vedra a sla k obvodacce a ta mi dala bezrozmisleni neschopenku ale upozornila ze mi opravdu muze napsat jen 6 hod vychazky a poradila ze pokud bych nahodou chtela nekam jet ( navsteva babicky na vykend ) mohu si 2x za neschopenku zmenit pobyt ale vychazky radeji mam dodrzovat ale prej to doktori neradi pisou (asi moc prace pro ne nebo netusim 😉 ) ale je fakt ze sem rada i za 6 hod vychazek kolikrat prijdu i driv a sem utahana ze lehnu a nevim o svete

pladik
autor
14. črc 2015

@fufinkam Já taky právě jak jsem utahaná tak kolikrát příjdu o půlku vycházek ležením v posteli a zas jindy mimo vycházky bych se šla projít, že je mi třeba zle, nebo něco nutně potřebuju na vaření a nemůžu.... Jinak je to boj, zatím se to nikam u nás nepohlo... jen mě chtějí převést na práci, kterou stejně dělat nemůžu 😀 páč se tam taky tahají těžké věci.... Tak teď musím zase pro vyjádření gynekologa a pak teprve se to má nějak řešit... ve čtvrtek jsem ale rozhodnutá neschopenku ukončit.... Naštěstí ani nezvracím, tak můžu v klidu do práce, když mi něco lehkého vymyslí, zítra jdu znovu za personální tu situaci řešit už i se zástupkyní odborů... Řeší se to už dokonce v Praze na hlavním ředitelství... Jsem fakt zvědavá, jak to dopadne.....

pipi02
14. črc 2015

@pladik já si musela vzít dovču, protože neschopenku by mi nikdo nedal, pokud bych neměla důvod (a těhotenství do vydání potvrzení - což je většinou týden vydání těhu průkazky- se holt neřeší) a ono sednout si vedle parťáka do auta na 12ctku noční a mít spavou a nevolnost se moc nevyplácí 😀 ale potvrzení dřív se prostě nedává, až následně s potvrzením jsem si zažádala o dočasnou změnu pracovní pozice. Nikdo neřeší začátky těhotenství.....doktoři ti na to řeknou, že je to stejně buď a nebo (a mají bohužel pravdu) takže nejlepší volba byla holt dovolená. A co se týče vycházek....myslím, že jsem měla taky 6 hodin a využila jsem je jen na zkoušky ve škole a jinak jsem je proležela 😀

Strana
z7