icon

Prvotrimestrální screening, posílá na něj gynekolog?

berblin
11. pro 2014

Dnes jsem byla na UTZ u své gyn.dr., ačkoli jsem již 10+2, tak se vůbec nezmínila o protrimestrálním screeningu. Teprve příští týden mi chce vystavit TP. Moje otázka zní: Na screening posílá pacientku gynekolog s žádankou nebo se musím sama objednat do patřičného centra či v mém případě asi do fakultní nemocnice? předem děkuji za radu 🙂

Strana
z2
berblin
autor
15. pro 2014

u mně je situace taková, že ve čtvrtek mám přijít na kontrolu, kdy mi rovnou vezmou i krev a samotný screening se nechá až na leden. Prý dny neřeší, v ten den budu 11+2tt. Tak jsem z toho fakt jelen.

laurajohana
15. pro 2014

svého maxima dosahuje hladina beta podjednotky hCG z krve matky kolem 9. - 11. týdne těhotenství, proto je vhodné provést odběr právě v tomto období.

lucifereeek
16. pro 2014

@laurajohana ježiš já se tu nebudu s někým dohadovat, vím jak to je 😀 😉 když se to dělá najednou, je možno až do 13+6 doktoří asi budou vědět víc, nemyslíš?

nolies
16. pro 2014

Já vám do toho nechci moc zasahovat. Krev se může brát zároveň s UZ do 13+6 nebo i klidně mezi 9-11 TT. Samozřejmě se bere v úvahu, kdy byla odebrána a podle toho se hodnotí parametry. Takže když se nabere v 11.týdnu hodnotí se úplně jinými parametry než ta z 13.týdne. Obojí je správně. 🙂

betysp
22. pro 2014

Tak to nevím, mě dr. dala podepsat souhlas se screeningem. Sama mi o něm řekla a jelikož ho provádějí přímo v ordinaci tak mě sestry hned objednaly. Dnes jsem 10+4 a byla jsem na odběrech a 7.1 jsem objednana na utz

polaks
22. pro 2014

@berblin Tak môj gyn. ma nikdy nikam na žiadne vyšetrenie,okrem kardia neposlal,všetky utz aj krvné testy robí sám a posiela do laborky.A tiež mi robil utz aj bral krv v stejný deň a bolo to vždy v 12tt.

berblin
autor
22. pro 2014

Holky, ve čtvrtek mi vzali krev, a to jsem byla nakonec dle Utz 11+6tt, měla jsem se objednat na NT screening, všechna centra jsou v Olomouci naprosto plná, nebo přes svátky zavřená. Volný termín je až od 5.ledna, což mi řekli, že už je pozdě. Screening se dělá do 13+6tt.
Tento utz vynechám. Je zde některá, která šla až na Utz ve II. Trimestru?

ivet1987
12. led 2015

Ne všechny chodí na 1NT screening, hodně důležitý je ten ve 20tt, kde se vyšetřují orgány a všechno, možná tě doktorka zatím pošle na tripple testy.

simdan
11. únor 2015

Já jdu na odběry zítra (10+2)k mému gynekologovi a na ultrazvuk jsem objednaná(objednávala mě sestřička k lékaři,který to dělá)na 27.2.to budu cca 12+4,cena 850kč...

Strana
z2