Prvotrimestrální screening, posílá na něj gynekolog?
Dnes jsem byla na UTZ u své gyn.dr., ačkoli jsem již 10+2, tak se vůbec nezmínila o protrimestrálním screeningu. Teprve příští týden mi chce vystavit TP. Moje otázka zní: Na screening posílá pacientku gynekolog s žádankou nebo se musím sama objednat do patřičného centra či v mém případě asi do fakultní nemocnice? předem děkuji za radu 🙂
svého maxima dosahuje hladina beta podjednotky hCG z krve matky kolem 9. - 11. týdne těhotenství, proto je vhodné provést odběr právě v tomto období.
@laurajohana ježiš já se tu nebudu s někým dohadovat, vím jak to je 😀 😉 když se to dělá najednou, je možno až do 13+6 doktoří asi budou vědět víc, nemyslíš?
Já vám do toho nechci moc zasahovat. Krev se může brát zároveň s UZ do 13+6 nebo i klidně mezi 9-11 TT. Samozřejmě se bere v úvahu, kdy byla odebrána a podle toho se hodnotí parametry. Takže když se nabere v 11.týdnu hodnotí se úplně jinými parametry než ta z 13.týdne. Obojí je správně. 🙂
Tak to nevím, mě dr. dala podepsat souhlas se screeningem. Sama mi o něm řekla a jelikož ho provádějí přímo v ordinaci tak mě sestry hned objednaly. Dnes jsem 10+4 a byla jsem na odběrech a 7.1 jsem objednana na utz
Holky, ve čtvrtek mi vzali krev, a to jsem byla nakonec dle Utz 11+6tt, měla jsem se objednat na NT screening, všechna centra jsou v Olomouci naprosto plná, nebo přes svátky zavřená. Volný termín je až od 5.ledna, což mi řekli, že už je pozdě. Screening se dělá do 13+6tt.
Tento utz vynechám. Je zde některá, která šla až na Utz ve II. Trimestru?
Ne všechny chodí na 1NT screening, hodně důležitý je ten ve 20tt, kde se vyšetřují orgány a všechno, možná tě doktorka zatím pošle na tripple testy.
Já jdu na odběry zítra (10+2)k mému gynekologovi a na ultrazvuk jsem objednaná(objednávala mě sestřička k lékaři,který to dělá)na 27.2.to budu cca 12+4,cena 850kč...

u mně je situace taková, že ve čtvrtek mám přijít na kontrolu, kdy mi rovnou vezmou i krev a samotný screening se nechá až na leden. Prý dny neřeší, v ten den budu 11+2tt. Tak jsem z toho fakt jelen.