Rozdíl týdnů těhotenství podle MS a podle UTZ

terlib
18. lis 2014

Ahoj.
Zřejmě se tady již toto téma probíralo, ale přesto se zeptám. Vyšel mi pozitivní test. Od poslední MS je to přesně 7 týdnů. Paní doktorka dnes podle UTZ řekla, že vidí gestační váček, žloutkový váček a možná malinké embryjko, že to odpovídá 5. týdnu. Tvářila se jakože v pohodě, ale nedávno jsem prodělala zamlklé těhotenství a paní doktorka mě možná chce uklidnit. Máte někdo zkušenosti s tím, že týdny podle MS a UTZ neodpovídají? Děkuji.

milmic
18. lis 2014

Mě neodpovídá žádné miminko. Mám dlouhé cykly, pozdější ovulaci a všechny 3 děti jsou o 2 týdny jinak na UTZ a podle MS.
Rozumím Tvým obavám, u první dcerky jsem z toho vždycky byla strašně vyplašená, později jsem se naučila každému říkat, kdy jsem otěhotněla a to, že mám 40dnů dlouhé cykly.Každý doktor pak uzná, že je to takto v pořádku. 🙂

terlib
autor
18. lis 2014

Aha, děkuju. Já mám teda cykly 28 dní... Ale třeba to nějak možné je.

milmic
18. lis 2014

@terlib Vždycky se dá otěhotnět v trošku jiném termínu, než vypočítají lékařské tabulky. A taky může být miminko menší, protože je prostě menší.
Ted u třetího těhotenství jsem byla v 7.týdnu v nemocnci, dr. na utz mi řekl, že to vypadá špatně, že to těhotenství odpovídá tak 4.-.5.týdnu, abych kdyžtak byla připravená i na tu špatnou variantu. A za týden už miminko odpovídalo svému týdnu, ve kterém jsem právě byla. Možná měl špatný ultrazvuk, možná bylo miminko fakt maličké a pak rychle vyrostlo, kdo ví... Moje děti jsou vždycky i menší, protože já sama jsem malinká, takže je to i geneticky dané.

zmrz_lina
18. lis 2014

Měla jsem cyklus 35 dní, takže dle UTZ jsem přesně o týden pozadu oproti menstruaci (a protože vím, že jsem měla ovulaci 21. den cyklu, tak vím, že přesný je termín dle UTZ).

svjana1
18. lis 2014

Také se mi oba termíny lišily cca o 2 týdny. Ale dr. mi řekla, že je přesnější UTZ právě z důvodu, že cyklus je různě dlouhý a stejně tak ovulace není přesně v polovině. A navíc moje dcerka je malá sama o sobě (porodní hmotnost 2,9 kg).

snezenka123
2. pro 2014

Já mívám pravidelné cykly,ale jelikož jsem v jednom cyklu brala atb na angínu a po týdnu opět atb na močák, tak se mi tím pádem posunula ovulka i těhu. Rozdíl tří týdnů!nakonec mi to upravili na utz ve 12tt, ale stejně je tam i tak rozdíl 14 dní. Pokud roste hcg,miminko roste taky, tak se není čeho bát 😉

happylenulka
2. pro 2014

já mám rozdíl 7 dnů... už při první prohlídce to tak bylo, u druhé taky... doktorka říkala, že je to normální ;)

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru