icon

V kolikátém týdnu těhotenství jsem?

anastacia01
14. črc 2017

Ahoj holky, do dnes mi nikdo nedokazal přesně říct v kolikatem tt jsem.. kdo v tom umí chodit a počítat tak mi prosim pomozte,jinak mam nástup v pondělí na revizi. Kuli kojení jsem měla dlouhé cykly.. 9.5. první den ms, 31.5.(22DC) ovulace a styk, 10 dní na to pozitivni tt. Dr mi spocitala tt podle posledni ms,což nesedí utz-samozrejme. Podle ní jsem dnes 9+2 přitom od ovulace je to teprve +- 44dní, ještě než se to uhnizdi, na utz stale jen gestační váček, špinim a beru utrogestan. Mám ještě čekat,po týdnu stale roste jen vacek a v něm nic :'(

dominika1504
•
14. črc 2017

Ahoj jsem na tom podobne take nevim PM 10.05.2017 takze jsem 9+3 tt podle UZ 8 tt a zadna srdecni akce ale plod roste a dodnes nevim jaky tyden presne jsem..:( muzes mit opozdeny cyklus nebo doslo k pozdejsimu oplodneni..😕

luciebx
•
14. črc 2017

@anastacia01 vse se pocita od tve posledni ms. takze ano jsi v 10 tt a tam uz opravdu srdecni akce byt mela. 😔

luciebx
•
14. črc 2017

pak se vse upravuje dle velikosti plodu. Ted tam neni co merit takze se vse bere dle tve posledni ms

anastacia01
autor
•
14. črc 2017

@dominika1504 ty jo to jsme dopadli, ja dlouhy cyklus, pozdě ovulace a podle měření bt uhnizdeni az 10dpo.. pořád věřím ze se tam něco objeví, ve středu jdu na ko

rebe
•
14. črc 2017

Stanovují se dva termíny, jeden podle menstruace, druhý podle ultrazvuku, datum ovulace ani oplodnění nikoho nezajímá. Proto je také celý tenhle konstrukt prakticky k ničemu a ve vypočtený termín se rodí zanedbatelné procento dětí. Tak to moc neřeš, pokud je vše v pořádku, srdíčka se dočkáš 🙂

dominika1504
•
14. črc 2017

@anastacia01
To ano a ja zase porad verim ze se stane zazrak🙏 ale mam aspon radost z me rok a pul stare dcerky ktera je po tezkem porodu kdy malem neprezila zdrava cila vesela a spokojena holcicka 😇 cetla jsem ale ze nekdo mel srdecni akci v ukoncenem 10 tt tak nevim no v utery uvidim ja abych rekla pravdu tak se mi tomu ani nechce verit. Stale drzim palce i zazraky se obcas deji..

monik111
•
14. črc 2017

Holky nevim jestli potesim,e byla doba,kdy sem to dost resila. Podle vsech info a dostupne literatury by srdecni akce mela byt patrna cca28dni od oplodneni. Takze pokud vite ovulaci nebo oplodnujici souloz,tak by ty ctyri tydny po srdicko byt melo. Tudiz 6+. Tak Vam drzim pesti😉

dominika1504
•
14. črc 2017

@rebe
Snad ano budu se modlit 🙏

dominika1504
•
14. črc 2017

@monik111
Je dost nazoru treba se zazrak jeste stane 🙂

monik111
•
14. črc 2017

@dominika1504 urcite...zazraky se deji....verim v ne🙏a drzim palecky❤

dominika1504
•
14. črc 2017

@monik111
Dekuju moc 🙂

anastacia01
autor
•
14. črc 2017

Holky srdicko u prvniho jsem mela 8+ ted resim to,ze v dutince nemam vubec nic, jen rostouci vacek dnes uz 25mm ale ten muze rust i sam o sobě

linee
•
14. črc 2017

@anastacia01 nechci te strasit,v breznu jsem si prosla tim samym.Byla to tzv.anembryomola.Rostouci vacek bez plodu.Musela jsem na revizi:(vacek rostl,ale plod se v nem vubex neobjevil.

jajulin
•
14. črc 2017

@rebe Moji gyndarku zajima termin ovulace mnohem vic nez termin menstruace. Vsem svym pacientkam doporucuje merit bazalni teplotu. Predchazi se tak zmatkum pri urcovani stari plodu a terminu porodu. Takze neni uplne pravda, ze termin ovulace nikoho nezajima 🙂. Ale uznavam, ze moje gyndarka je v urcitem ohledu hodne alternativni 🙂.

rebe
•
14. črc 2017

@jajulin Dobře, tak beru zpět. Nezajímá to skoro nikoho, ale slyšela jsem o jedné gynekoložce, kterou to zajímá. Jinak nikoho. 🙂
A gratuluju k alternativní gyndařce, taková by se mi asi taky líbila. Ta moje je fajn, ale takové jo a ne...

andik.cz
•
14. črc 2017

@rebe Můj gyndař má u mě v kartě ohromnou poznámku zvrýzněnou zvýrazňovačem, že mám nepravidelné dlouhé cykly a poruchu ŠŽ. A ohled na ovulaci teda taky bere. Když má někdo cyklus 40, 50 dní tak asi s termínem MS by nikdy nepochodil.

@anastacia01 Počítá se to tak, že k ovulaci přičteš 2týdny a v tom týdnu jsi. Jinak já měla srdeční pulsaci detekovanou v 5+4 korigováno na datum ovulace. Sedělo si to na den přesně, když změřil řekl 5+4, dle mých záznamů ovulace jsem též byla 5+4, dle MS bych byla těžce pozadu.

anastacia01
autor
•
14. črc 2017

@andik.cz i tak bych byla 8+2 a jen gestační váček v tomhle je asi špatně :'(

linee
•
15. črc 2017

@anastacia01 pockej jeste do stredy.Ale u vacku 25mm by uz neco melo byt videt:(( ale uvidis vice ve stredu.Budu drzet palce a verit v stastny konec!

monik111
•
15. črc 2017

@andik.cz kolik mm jste merili,ze jste meli srdicko tak brzy😉?

andik.cz
•
15. črc 2017

@monik111 tak to fakt netuším kolik mm odpovídá 5+4, poprvé jsem byla ve 4+3 (18dpo) objednat se, protože jsem špinila až lehce krvácela. Dr mě raději hned prohlédl. Potvrdil těhu ultrazvukem, to byla vidět malá dutinka. Hned mi napsal neschopnost, nasadil Utrogestan, Ascorutin a dal termín za týden a jeden den (den na objednání). No a už tam bylo srdíčko znát. Ale fotku nemám abych tam vycetla nějaké mm. Ale srdíčko v 6TT není nic neobvyklého. Záleží asi i na kvalitě utz.

nikyselen
•
15. črc 2017

6+4 jsme meli 7,5mm

linee
•
15. črc 2017

@anastacia01 v 25mm vacku by melo byt videt uz aspon embryo a plodove obaly.Pokud tam nemas opravdu nic,bude to asi nejspise anembryomola:( (tehotenstvi bez embrya).