icon

Screening v 1. trimestru, co vzít s sebou?

fox51
17. led 2016

Ahoj, v úterý jedu na první screening a vůbec nevím, co je třeba vzít si s sebou. Holky, mohly byste mi napsat, co je potřeba vzít s sebou a jak vyšetření bude probírat, zda u něho bude moci byt i manžel či nikoliv. Děkuji

shamangol
•
17. led 2016

Ahoj, jdeš-li na klasický I. těhotenský screening, můžeš se těšit na ultrazvukové vyšetření plodu. Jdeš-li na screening NT +, můžeš očekávat ultrazvukové vyšetření + biochemický screening (vyšetření z krve matky). V obou případech si s sebou vezmi těhotenskou průkazku a máš-li ji, tak i žádanku o screening. Také nezapomeň peníze na zaplacení fotečky, a v případě, že jdeš na vyšetření NT + biochemický screening v 1. trimestru, tak i na zaplacení tohoto vyšetření. Zda se platí i klasický I. těhotenský screening nevím. A manžela (popř. další dítko) určitě vezmi s sebou! Užijte si to! 🙂 Zdravím Eliška

lennisek1
•
18. led 2016

@shamangol ahoj, prosím ještě o info, taky se chystám teď na screening v 1. trimestru. Četla jsem, že se provádí mezi 11. až 13. týdnem. Ten utz se už děla přes břicho?

zlatkavlk
•
18. led 2016

@lennisek1 jj první UZ přes břicho 🙂

lennisek1
•
18. led 2016

@zlatkavlk super, díky moc za info🙂

shamangol
•
18. led 2016

@zlatkavlk i ten druhý 😉

kluivertka
•
18. led 2016

Ahoj, jeste se doporucuje mit plny mocovy mechyr, tak s tim trocju pocitej 🙂 jinak si vem pak stvrzenkuo zaplaceni, ja jsem u pojistovny 211 a ta napr.proplaci 800kc. 🙂 drzim palce at vse dobre dopadne

shamangol
•
18. led 2016

@kluivertka jojo, to je dobrá informace - a pravdivá, také jsem u poj. 211

mitchie
•
20. led 2016

Holky, jsem teď trochu nesvá. Včera při vyšetření mě doktor řekl podle ultrazvuku, že jsem 8+4, podle menses 9+1 a že mě objedná na screening a dnes mi volal, že mě objednal už na zítra! To tam bude něco vidět, když se doporučuje jít až kolem 12týdne? Abych tam nejela a tam mi neřekli, že tam nic vidět není, že to bylo zbytečné :D .... Děkuji za odpovědi. A jinak jsem také u 211, jak mám žádat o ten příspěvek? 🙂

kluivertka
•
20. led 2016

u 211 musíš mít kartu života, pokud ji nemáš zaregistruj se přes jejich stránky. A pak ti stačí když zajdeš na pobočku s dokladem o zaplacení a těhotenskou kartičkou. Dneska tam jdu tak případně napíšu jestli nechtěli něco nového. Jinak se mi zdá na ten screening že jdeš opravdu brzo.

mitchie
•
20. led 2016

No to mě taky, ale tak to snad doktor musí vědět ne? Jsem fakt zmatená :(

anonym88
•
20. led 2016

Ahoj holky,co jsem byla ja na screeningu tak přímo na dveřích mela dr napsáno že před vyšetřením si dojít na wc. Tak nevím, ja hned běžela a vse bylo krasne vidět a nic neříkala 😊

mitchie
•
20. led 2016

no napadlo mě jestli mi jen nevezmou krev a nepozvou mě tam za 14 dní znova ...

anonym88
•
20. led 2016

@mitchie Já byla na krvi 11+5tt a na ultrazvuku o týden dele 😊

mitchie
•
21. led 2016

Tak holky, kvůli stavu silnic jsme to vůbec nestíhali na 6:45 jelikož přítel měl ještě noční takže jsme do ordinace přijeli o 15 min déle. Takže mě už nevzali :/ Jsem přeobjednaná - za 4 týdny tam pojedu zase, ale to už nám to bude vycházet časově líp 🙂

odettaela
•
Odpověď byla odstraněná
•