Screening vývojových vad, po jak dlouhé době mě vezmou?

mouse77
20. led 2017

Ahoj, mám se objednat na screening,.. mam ale dvou směnný provoz a těžko se takto něco domlouvá. Propustku si ted už vzít nemužu. Tak se ptám, po jak dlouhé době by mě tak vzali, když bych dnes zavolala? Díky moc

chimneysweeper1
20. led 2017

Pokud budeš volat do Prenatalu na Veveří, tak tě vezmou podle termínu porodu - objednají tě na 12. nebo 13. týden. Doporučuji rovnou se objednat k dr. Vlašínovi, řekne ti rovnou i pohlaví. Tvá gynekoložka si Tě objedná, jak si řekneš, ale na ten screening bych šla opravdu spíš do Prenatalu, tam jsou na to machři.

mouse77
autor
20. led 2017

Jj, přesně tam mám jít 🙂

petuliee
20. led 2017

zavolej a domluv se na dobu kdy ti to vyhovuje, nebo maji na strankach dotazník na objednání. 🙂

absintka19
20. led 2017

@mouse77 ze zakona mas narok na lekare...a pokud tam neni v dobe tveho volna, tak te pustit musi na nezbytne nutnou dobu.
Pokud jde o návštěvu lékaře, máte právo na poskytutí placeného volna, ale jen na nezbytně nutnou dobu. V praxi to znamená dvě věci: jednak, že byste se vždy měli snažit plánovat návštěvu lékaře tak, aby do pracovní doby nezasahovala vůbec nebo jen minimálně. Za druhé: zdravotnické zařízení, které navštívíte, by mělo být co nejblíže vašemu bydlišti nebo zaměstnání, abyste strávili co nejméně času na cestě. Pokud byste navštívili jiné zdravotnické zařízení, za čas strávený nad rámec nezbytně nutného nedostanete zaplaceno.
Zaměstnavatele byste měli o plánované nepřítomnosti informovat s dostatečným předstihem. Pokud se na návštěvu lékaře nebude „tvářit“, měli byste mu vysvětlit, proč nemůžete pochůzku zařídit mimo pracovní dobu. Pokud vám nebude věřit, lze očekávat, že se pokusí si tuto informaci ověřit přímo s lékařem.
Přitom je nicméně třeba zdůraznit, že zaměstnavatel nemá právo vyžadovat bližší informace o tom, jaký je váš zdravotní stav nebo proč jste se rozhodli vyhledat lékaře. Tyto informace jsou chráněny jako součást vašeho soukromí. Rovněž lékař může zaměstnavateli na požádání sdělit například jen to, zda jste ho skutečně navštívili a zda tato návštěva byla potřebná, všechny detaily si však musí nechat pro sebe.

absintka19
20. led 2017

@chimneysweeper1 je uplne jedno k jakemu lekari pujde 🙂 kdyz bude mimi dobre natocene tak neni problem zdelit. Neni to o tom, ze by to nechteli rict 🙂 Ja na Veveri byla, tedy az na dalsi kontrole cca ve 20tt a pristup super.

chimneysweeper1
20. led 2017

@absintka19 není to jedno, vím od ostatních holek, že jsou tam velice protivné doktorky, proto vždy jdu k Vlašínovi. Pohlaví asi řekne každý lékař, je-li vidět, ale přístup k pacientce se tam lékář od lékaře velmi liší.

absintka19
20. led 2017

@chimneysweeper1 byla jsem tam osobne, a nasmali jsme se s doktorkou i sestrou 🙂 takze vzdy je to o lidech 🙂 nemam rada, kdyz nekdo pomlouva aniz by to zkusil...ja jsem byla spokojena. I pan doktor muze byt supr 🙂

chimneysweeper1
20. led 2017

@absintka19 Já nikoho nepomlouvám, osobní svědectví mých známých pro mě je jistým důkazem. I já jsem tam krom Vlašína narazila na doktorku, jejíž jméno nevím, a byla moc fajn. Ale jsou tam doktorky, ke kterým bych se rozhodně neobjednala. Stačí si přečíst jiné diskuse.

petuliee
20. led 2017

je fakt že k některým doktorkám sem taky chodila nerada.... ale jsou tam i fajn doktorky....ale to je vsude.... ne s kazdym si clovek sedne. Vlašín je nemluvnej ale zas je to odborník.

mouse77
autor
21. led 2017

@absintka19 Díky... volno už mam naštěstí vyřešeno, ale byl to trochu boj,.. vedoucí se na to netvářila,..nakonec nasraná teda svolila.. navíc jsem ve zkušebce a říct, že jsem v tom, to si bohužel dovolit nemůžu..

petuliee
21. led 2017

@mouse77 ta zkušebka je naprd no :( ale tohle je dulezity vyšetření

mouse77
autor
22. led 2017

@petuliee Přesně, jak říkáš... a už ted mám strach, když to řeknu,.,. jak tam s něma naštnavýma vydržím pracovat,..snad to nebudu tak černý, jak maluju,..

petuliee
22. led 2017

@mouse77 budu drzet palce 😊

mouse77
autor
17. únor 2017

Ženy už mě to brzy čeká,...Mužu se zeptat, jak to probíhá? Ultraznuk a ještě něco?

adivamko
17. únor 2017

Ultrazvuk a krev.

mouse77
autor
17. únor 2017

@adivamko Hm, zas krev :( tak to budu muset nějak přežít.. Díky za info 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru