icon

Slabý úder do břicha po ovulaci. Je to nebezpečné?

nika110818
24. led 2023

Ahoj, prosim, myslite, ze slabsi uder do briska cca tyden po ovulaci muze zpusobit nejake poskozeni miminka? Nejakou vadu nebo tak neco? Hrala jsem si v te dobe s dcerkou a trosku mne nechtene bouchla do briska. Dekuji.

jaja01k
24. led 2023

@nika110818 Nemůže.

barmil
24. led 2023

@nika110818 jakyho miminka? Co si myslis, že tam týden po ovulaci je?

emillyhk
24. led 2023

@nika110818 Určitě ne, týden po ovulaci je to maličký shluk buněk chráněný dělohou a břichem. 🍀

zelenaesmolda
24. led 2023

@barmil
Taky mas obcas pocit,ze zdejsi tazatelky neprosly ani biologii zs?

lachipie
24. led 2023

Pokud vůbec došlo k oplození, tak v této době teprve zhruba může oplozené vajíčko doputovat do dělohy... Takže žádné poškození miminka fakt nehrozí.

jjasmina
24. led 2023

@nika110818 žádný miminko tam hlavně nemáš 🤣

jana_zofie
24. led 2023

A pokud tam nejake miminko mit v budoucnu budes a mas mrne, tak se hod do klidu, protoze mala te do toho bricha flakne jeste nespocetnekrat. Trikrat ti na nej skoci a ctyrikrat sa loket. Pokud na tebe vylozene blbe nespadne z vysky a budes se citit dobre, bude to vklidu. Nas malej to prezil. Sice jsem ho obcas kontrolovala, ze se vrti, jak jsem schytala v posteli silnejsi kopanec od batolete.

To jsou trollove ty anonymy, nebo je polovina lidi tak vystresla? Nereknu, kdyby to byla prvomatka...

laxesis
24. led 2023

@nika110818 jak už holky psaly, týden po ovulaci tam žádné miminko nemáš... jsou tam skoro neviditelné buňky, které nějaký otřes nerozhodí, to ani necítí, jsou v obalu, samotná děloha je obalená sliznicí - představ si to jako drobek chycený v želé, nic mu nebude=) kdybys byla ve 20+ týdnu a malá ti skočila na břicho plnou vahou, tak to bych se možná zkontrolovat nechala, jinak ale určitě ne..

kubesovaadelka
24. led 2023

@zelenaesmolda hele , tazatelky se vůbec nezastavam, ale my asi ani biologii na základce neměly 😂😂😂😁 nebo nebyla zajímavá 😂 tak třeba chodila na stejnou školu jako já. Nicméně takovej dotaz, bože, kam ten svět spěje. Mě šlapala kočka(8kg) po břiše a chrapala dokud se tam vlezla 😁 pes mi do něho narážel furt a čoveče. Dcera zdravá, možná ji přišťouchly nějaký kolečko navíc protože je neskutečně chytrá a vyčůrana na to že ji bude rok😂

titina12
24. led 2023

U mě když docházelo k uhnizďování, sjížděla jsem na sněhu kopce na igelitce 😄 dost jsem si nabila zadek! Dokonce jsem si narazila kostrč 😄 a kupodivu je holka v pořádku 😄 jo a když jsem byla v 8 měsíci sedala jsem si na lavičku ke stolu a nějak sem si neuvedomila že mám to břicho větší a praštila jsem se do břicha a docela fest! 😄 a jak sem již psala holka je v pořádku 😄 takže klid fakt se nic nestalo 🙂

journals
24. led 2023

🤦🏻‍♀️ jednak ani nevíš jestli těhotná jsi/budeš a týden po ovulaci v břiše miminko opravdu nemáš 🙈

zelenaesmolda
24. led 2023

@kubesovaadelka
tak rodinnou vychovu jsme snad meli na zs vsichni ne?minimalne z ni by mohla vedet jak probiha proces oplodneni :D

laxesis
24. led 2023

Trocha empatie by nezaškodila🙂 slečna je přidaná ve dvou ivf skupinách (neříkám, že jich využila, vůbec ji neznám), ale nevíte, co může mít za sebou a on ten stres může taky nadělat své, člověk už má pak strach z každého prdu... taky jsem po mnoha letech nezdarů, tady ty vyschízované stavy se občas stát můžou=)

kubesovaadelka
24. led 2023

@zelenaesmolda joo to asi joo, ale to bylo v 8-9.tride. to jsem měla jiné zájmy.😂 Každopádně používám selskej rozum a tohle bych fakt nevymyslela. Naopak když jsem už tušila, že jsem asi těhotná, oznámila jsem to v práci ale jela jsem prostě na 100% dál. Dělala jsem s ležákama a až mě už tehdejší kolegyňky maminky krotily tak pak jsem teprve začala trosku brzdit. Celý těhotenství jsem fungovala jakože ano, jsem těhotná, ale ne nemocná přece 😂. Jak říká můj táta, dřív se rodilo na poli, dítě se "hodilo" vedle do sena a kopaly se brambory dál, žilo se v jedné místnosti se slepicemi a nevymřeli jsme. Teď kolikrát maminky řeší každý prd. Tím nezlehcuji nějaký opravdový problém, jen mě udivuje jak už nynější maminka jednoho dítěte má čas řešit takové blbosti.😂

zelenaesmolda
24. led 2023

@laxesis
tak ono se taky docela dobre muze stat,ze ji nejde otehotnet prave protoze je vyschizovana

jana_zofie
24. led 2023

@laxesis dobre, beru. Vymodlene tehotenstvi (teda jeste ne, ale treba...). I tak... Mela by se pripravit na to, ze s malou dcerkou se proste nejakym stouchancum nevyhne.m.

laxesis
24. led 2023

jojo, rozumim tomu, jasně že když se člověk střízlivě zamyslí, tak je to jasný... jenom mi je paní spíš líto, protože to sama znám..jedno dítě máme a víc jak 5 let jsme se pomocí ivf snažili o druhé a nešlo to (teď už snad 🙏 ) ...tolik dávek hormonů, vyšetření, bolavých zákroků a všeho... člověka pak rozhodí i zabitá moucha na okně, natož bouchanec do břicha🙂 nemusí to teda být případ paní no, ale víte jak... nevíme o ní nic. Možná stačí vyvrátit obavy 🙂

@jana_zofie
@zelenaesmolda

nika110818
autor
24. led 2023

@laxesis moc vam dekuji, jste moc hodna. Ja na ty komentare plne zlosti od dam, ktere asi same maji nejaky problem, radsi ani nereaguji. Kdyz ma nekdo potrebu nadavat cizim lidem, o kterych vubec nic nevi, rika to jen a jen o nem a nad tim se ja muzu jen pousmat, na tuhle uroven se snizivaz nebudu. 😊 takze moc dekuji za pochopeni a ostatnim doporucuji vyuzivat energii smysluplneji.

zelenaesmolda
24. led 2023

@nika110818
on ti nekdo nadava? 😀
sorry ale pokud polozis otazku,ktera je opravdu na urovni 1.stupne zs, a to uz jedno dite mas, tak co cekas za odpovedi?Tohle opravdu neni otazka,kterou by mela polozit dospela zena,ktera vi,jak funguje proces oplodneni a tehotenstvi.Takze nez zacnes mektat neco o snizovani se na uroven tak si procti ucebnici biologie pro 9.tridu.Mozna pak nebudes na urovni holky pate tridy,ktera poprve dostala menzes.
Opravdu me udivuje tve sebevedomi polozit takovou otazku a jeste psat neco o snizovani se na uroven tech,ktere narozdil od tebe maji nejakou predstavu o tom,jak funguje proces oplodneni a poceti ditete.

nika110818
autor
24. led 2023

@zelenaesmolda ja psala snizovani se na uroven chovani. Myslet si muzete cokoliv, stejne jako si ja myslim o vas. Ale nemam potrebu tady shazovat lidi a oznacovat je za zly 5.tridy a podobne. Pro Boha, nejaka elemantarni slusnost snad k dospelemu cloveku patri. Ale necekam pochopeni a vase urazky mi opravdu nic nedelaj. Takze si klidne kopnete jeste, ja se v tomto na vasi uroven nesnizim.
Mejte se hezky.

zelenaesmolda
24. led 2023

@nika110818
Stejne tak jako patri dospelemu cloveku zakladni znalosti.
Muzes mi rict,kde konkretne jsem te urazila?Ze nemas tuseni jak funguje lidske telo a rozmnozovaci proces jsi nam ukazala ty svoji otazkou,Ze tohle patri k ucivu zakladni skoly je proste fakt,to neokecas.Nejpozdeji na druhem stupni maji zaci rodinnou vychovu ve ktere se uci vsechny tyhle veci,taky se je uci v biologii.Takze moje prirovnani k holce,ktera poprve dostala menzes neni urazka ale konstatovani faktu.Nikdo do tebe nekope tak nebud paranoidni.
Pokud chces otehotnet tak je treba mit v prvni rade v poradku psychiku a podle tve reakce ji ty v poradku nemas,reagujes hystericky a strasne prehanis.At uz to stouchnuti do bricha nebo reakce v tehle diskuzi.Hod se do klidu a i to tehotenstvi pak pujde lip. 🙂

nika110818
autor
25. led 2023

@zelenaesmolda 😂😂😂😂😂