Sorbifer durules. Máte zkušenost?

21. zář 2023

Ahoj holky, prosím chci se zeptat jsem ve 31tt ..Pomalu od začátku těhotenství mám málo červených krvinek takže mi pan doktor předepsal užívat železo 1tb denně teď jsem byla znovu na odběrech a zjistilo se že se mi to zhoršilo tak mi řekl že mám brát 2tb denně .. Akorát že nevím kdy to mám brát během dne ráno na lačno je mi z toho fakt zle a nemá se to kombinovat s mléčnýma vyrobkama..Máte s tímto druhem železa některá zkušenost?

babka
21. zář 2023

tak to ber normalne s jidlem. Tez beru zelezo kvuli chudokrevnosti dost casto a vetsinou i v pribalovem letaku se pise, ze se to da brat s jidlem, kdyz to jinak nejde. A dobre je brat i vitamin C k tomu, zlepsuje vstrebavani zeleza.

mysh_me
21. zář 2023

Sorbifer se ma brat na lacno a nesmi se kombinovat se spoustou veci, aby to neovlivnilo vstrebavani… pokud jde o doplneni zeleza v tehotenstvi, ja jsem se nakonec na ten sorbifer vykaslala a koupila si jine zelezo v lekarne, ktere se muze brat normalne a vstrebava se lepe… mela jsem globifer a fungoval mi dobre, nebylo mi spatne a hodnoty se zvedly. Je teda drazsi ale me to proplatila zpetne pojistovna (prispevek na vyzivove doplnky v tehotenstvi).

mickey100
21. zář 2023

Nám gyndařka doporučuje Globifer. Že je sice dražší, ale neměl by právě způsobovat problémy se zažíváním a je u něj jedno jestli se bere na lačno nebo po jídle. Já měla včera první tabletku, takže nemám ještě zkušenost, ale recenze jsem našla kladný.

autor
21. zář 2023

@babka Já to právě brala s jídlem do teď a jak jsem byla znovu na těch odběrech tak se mi to zhoršilo právě :/ předtím jsem měla 111 a teď 97 :/ Tak právě nevim zda to je vhodný brát s jídlem :/ Zapijim to pomerančovým džusem 🙂

uzivatelkapetra
21. zář 2023

A třeba tardyferon? Taky na předpis z ale nikdy mi nevadil ani na lačno

vanea
21. zář 2023

Beru železo dlouhodobě a na noc - před spaním. Brala jsem to tak i v těh.samozřejmě. Jak tardyferon, tak sorbifer (střídám). Výsledky mám ok po obou a v noci spím a není mi po nich zle🙂 tak zkus, doporučili mi to tak v uhkt.

babka
21. zář 2023

hmm, tak zkus brat na noc. Nebo proste jiny typ pripravku, obcas to holt nesedne.

babka
21. zář 2023

ale uprimne kdybych brala zelezo na lacno rano a zapijela dzusem, bude mi blbe taky 🙂

autor
21. zář 2023

@vanea dobře tak já to vyzkouším brát na noc 🙂

vanea
21. zář 2023

Držim palce🙂 u mě to dost pomohlo

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru