Štítná žláza - RTG a Letrox 50, neublíží mimču?

ja_bobule
22. črc 2016

Ahoj ženy.. mám na vás dotaz.. určitě to tu už někde bude, ale jak jsem pátrala, tak jsem prostě nenašla 😠
Chtěla bych se zeptat. Prý mám zvýšenou štítnou žlázu, dala mi na to letrox 50 a jodid a ještě k tomu mě poslala na rtg. Vůbec nevím zda tam mám jít, jestli to nijak neublíží mimču (24tt).
A co si myslíte o těch práškách? Já je beru, ale prostě z toho nemám dobrý pocit.
Moc Vám děkuji za rady. 🙂 🙂 a užívejte léta 🙂

alubif
22. črc 2016

Tak pokud máš zvýšenou fuknci štítné žlázy tak letrox by byl špatně, nejapíš máš sníženou funkci štítnece a je zvětšená. ,, zvýšená štítná žláza" tento termín se určitě nepoužívá!!! Rtg bych se vyhla, i kdybys dostala vestu a radiační dávka je na břicho téměř nulová, tak nechoď, my rtg pacientkám v jakémkoli stupni těhotensví neděláme. Navíc nechápu důvod proč tě posílá na rtg kvůli štítnici... Vlastně co by ti chtěla rentgenovat?

kajovaevicka
22. črc 2016

a opravdu na rtg nebo na ultrazvuk? Na ten mě tenkrát poslala taky, šla jsem asi v osmém měsíci...

ja_bobule
autor
22. črc 2016

@alubif tak jsem popleta. Mám ve zprávě nález mírné evevace TSH.
Právě je zvláštní, že jsem šla na endokrinologii, tak mi vzala krev, pak jsem šla ještě na vyšetření po výsledku. Tak mě jen sáhla na krk, napsala recept, zajděte si na rtg a za dva měsíce dojděte opět na krev a kontrolu. Nikdy jsem s tím problémy neměla, nic mě nebolí, v rodině s tím nikdy problémy nebyli. Tak to do sebe vůbec nechci cpát. Káždopádně ti děkuji.

ja_bobule
autor
22. črc 2016

@kajovaevicka opravdu na rtg. Napsala mi aj žádanku a o ultrazvuku aní písmenko 😖

alubif
22. črc 2016

@ja_bobule není to fakt sono neboli ultrazvuk místo rentgenu??? To jsou dva rozdílné stroje na jiném principu a pokud by to byl ultrazvuk tak jsi udělala chybu...

alubif
22. črc 2016

Jo zvýšené TSH je známkou snížené funkce štítnice.

ja_bobule
autor
22. črc 2016

@alubif mám tam jít během srpna, tak se chci jen ujistit, co je dobré. Řekla mi i kam mám jít a když jsem tam došla, tak na dveřích jen RTG. Když jsem se pak dívala na plánek nemocnice, tak ultrazvuk a sono dělají uplně v jiné budově..

alubif
22. črc 2016

Tak nevím, je to divné...

andreaandrejka
22. črc 2016

@ja_bobule Já mám také sníženou funkci ŠŽ, ale nikdy mě nikdy na RTG nehnal, zvláště ted v těhotenství.
Asi bych to neřešila tady, zavolala bych na endokrinologii kam docházíš a pořádně se na všechno přeptala.

werumka
22. črc 2016

@ja_bobule Ty léky určitě ber, pomůže to štítce, aby se v těhotenství nevyčerpávala. A po porodu třeba zase léky nebudou potřeba. A zavolala bych na endo ohledně toho rentgenu.

lti
22. črc 2016

Jsem po operaci stitne zlazy, ale rtg mi nikdy nedelali, pouze sono!!!
Jestlize ti nasadila letrox, tak vi proc, hormon stitne zlazy je zivotne dulezity, specialne v tehotenstvi!!! Doktorka vi co dela a proc dava leky, jen ten rtg je divny...

linee
22. črc 2016

@ja_bobule tak nejdrive zjisti, jake vysetreni mas mit. At se zbytecne nestresujes. Maximalne muzes odmitnou a nebo se jeste poradit tam, kde by ti to vysetreni meli delat. A upozorni, ze jsi tehu (i kdyz je to uz asi i videt🙂)) Ja mela utz, delal mi to v tehotenstvi. Rtg v tehotenstvi urcite NE a uprimne, nevim, co by na rtg ze stitne zlazy videli...Takze spise si to zjisti a hlavne klid🙂 Letrox se bere na snizenou fci a urcite ho ber cele tehu, neuskodi, prave naopak.

espada
23. črc 2016

@ja_bobule Léčím se se štítnou zlazou 20 let, tak vím. V těhotenství je veledulezite brát hormon tedy letrox, euthyrox apod. Jinak hrozí špatný vývoj mozku dítěte. Vyšetření by melo proběhnout tak, že ti odeberou krev, že ktere zjisti hladinu hormonů. Pak proběhne ultrazvuk neboli sono a stanovení celkové diagnózy a léků. Co je mi divne je RTG holt v těhotenství. Tedy bych změnila endokrinologa. Ale prášky jsou důležité!

babanci
23. črc 2016

Na rentgen bych v těhotenství rozhodnê nikdy nešla.

z_kopretinka
23. črc 2016

To je divné, léčím se se štítkou roky a mám to doživotně a na rtg jsem nikdy nebyla, jen pravidelné ultrazvuky, tak tam zavolej a zeptej se. Hormon štítné žlázy se může i v těhotenství a dokonce pokud je ho málo tak se musí brát kvůli správnému vývoji miminka.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru