Těhotenství - jsou muži natvrdlí nebo ženy příliš přecitlivělé?
Ahoj holky, jen takova vecna.Bojujete se svyma chlapama doma v dobe tehotenstvi?Jako ve smyslu, ze najednou neco nemuzete,nebo mate obavy aby se neco neprihodilo?Ja tomu moc nerozumim, chcete dite,tesite se oba a kdyz se zadari,tak chlapovi to jaksi nedojde ci co a chova se jak podes.Vy najednou mate priority jinde, jste opatrnejsi, nebo?Ja to mam tedy takto, samozrejme nejsem sklenikova ruze, ale uz bych nesla treba hrat volejbal, cemuz se on desne divi, nejela bych reku atd.A to on nedokaze pochopit a pak jeste pronasi moudra, ze pohyb je zdravy ze tehotenstvi neni nemoc,atd.Pak lezite, je vam spatne, on prijde z prace a vy dostate vynadano, ze se valite a furt jenom spite, proc nejste venku, kdyz je hezky,ze takhle briberete a nebudete hezky mamky.Cas moc s vami traviit nechci, protoze jej unavuje vase vecne zastavovani a uz to neni takovy driv....Takze radeji jde s nekym s jinym, je s nim pres sobotu a nedeli.Vam je doma z toho smutno,je vam spatne a chlap nekde na vylete, misto aby vam uvaril, kdyz cekate jeho dite a pronasi reci, ze vy holt musite toto prodelat, ze je to tak nastaveny, ze jemu prece nic neni proc by byl doma.
Jak to mate vy?Nebo jsem citliva a vyzaduji toho moc?
@hanule54 Za mě - co se týče těhotenství, tak chlapi jsou většinou natvrdlí a my většinou přecitlivělé 😄 Já chlapa většinu těhotenství nesnášela, fakt se mnou dost mlátily hormony a to jsem jinak vcelku pragmatický stoik. On mi sice nahlas nic nevyčítal, ale bylo vcelku zjevné, že ho to taky moc nenaplňuje, rozhodně mě nenosil na rukou.
Na druhou stranu a na rovinu, já osobně ten přístup "já mu nosím jeho dítě a on si jede tam a tam místo, aby se mnou seděl doma a uctíval mě" nechápu. Dítě je snad nás obou a holt je to v přírodě zařízené tak, že to my ženský "oddřeme" a chlapi mají čistě biologicky splněno těmi pěti minutami slávy na začátku. Jo, je to zázrak a já si za to svýho těla strašně vážím (nedokážu to popsat líp), ale chlapi jsou v tomhle takový diváci, ochuzený třeba o pohyby a o tu hormonální smršť, která nás více či méně připraví na tu mateřskou oběť. Takže nevidím důvod, proč by měl devět měsíců prosedět se mnou doma a dívat se na můj pupek jak na svatý obrázek, ono kdyby byla situace jo vážná, doma zůstane (anebo si o to musíš říct, spoléhat se na to, že chlapovi něco dojde, to bychom se snad ani poprvé nepolíbili 😄).
Nevím, jak jsi daleko, ale snaž se být v klidu, oni to prostě zpracovávají jinak. A nechtěj po něm, aby svůj čas věnoval výhradně Tobě, ani Ty přece nemusíš být zavřená doma jen proto, že už nechceš hrát volejbal, dají se dělat jiné věci, jen se trochu uzpůsobí. můžeš chodit plavat nebo na těhotenskou jógu. Ono jestli jsi se prostě vzdala všeho a z aktivní holky najednou jsi pořád doma, nedivím se mu, že je z toho vykolejenej...
Tvůj muž asi neví, co se v tvém těle odehrává, dala bych mu něco přečíst.
@fallingstars nevzdala jsem se vseho, to ne,jen jak me je obcas spatne,tak nechodim vsude, on nechape a jeste rika, jak jsem furt doma.
Tehotnej chlap by umřel😂 Asi jako pri menstruaci...
Kolikaty jsi tyden?🙂
Já manželovi vždycky popisovala, co se se mnou děje, jak a co cítím a ze za spoustu věci nemuzu ja, ale hormony😂Od 5tt do 12tt mi bylo cele noci zle + jsem chodila do práce a celkem pochopil, ze to není snadné, takže se staral, ráno mi nosil vývar do postele, abych vůbec vstala😁 Nevim jestli by u tvého pomohlo víc mluvit o tom jak se zrovna citis, u nás to fungovalo☺️
Ohoho 😀 co bych za to dala! V tehotenstvi jsem kvuli krvaceni musela odpocivat a dala bych nevim co za to,aby ze me muj chlap a rodina nedelali chudinku a neskakali kolem me jak kolem umirajiciho 🙂 citila jsem se uplne fit,hormony mnou necloumaly,pupik nelimitoval.
Bych mu za ty kecy vybombila jednu mezi oci! Můj manžel je naštěstí milionový a chápe, ze ted dělám vše pomaleji a svým tempem. Když me někde začne pichat a bolet, tak se jdu natáhnout a nedovolil by si rict ani ň...
@hanule54 A v kolikátém jsi týdnu?
@fallingstars malo prave..16tt.
s tehotenstvim ses zmenila a on na to reaguje, je to normalni, je treba najit balac mezi tim, nenechat si kalet na hlavu, protoze nektere poznamky jsou zda se pres caru a nechanim prostoru pro nej, protoze at to dava navenek jakkoliv, je tehotny s tebou, hlavou se mu honi spousta veci a je to pro nej sakra velka zmena, zacina si uvedomovat, ze veci uz nikdy nebudou jako driv...
Urcite jsou zensky precitlively a chlapi natrvrdli ale to co pises ty by me taky teda stvalo, ten muj kolem me behal, kolem bricha, nadsenej, uzivali jsme si to teseni spolu fakt pěkně, ne teda ze by nikdy nesel nikam beze mě. Chodili jsme na vylety jak to slo k vychazkam, ale sjizdeni reky😀? Jak ti muze rict ,ze nebudeš pekna mamka? Ach jo no drzim palce aby se probral, po narozeni je to jeste náročnější.
Nečetla jsem diskuzi, ale na to pozor... Ono to pak u těchto typů neskončí porodem. U nás to ještě neskončilo teda, malému je rok a půl. A to byl v těhotenství zlatý... ale po porodu přesně poznávám to, co popisujete. Buďte silná.
Chyba není na vaší straně.
Asi je Tvuj chlap pekny sobec, jen jsi to bohuzel driv nepoznala... budeš to mit tezke, je mi to lito.
U nas to taky bylo trosku podobne, nechapal, ze mi je zle z tlaku, z vedra, ze mam otekly nohy. Kdyz jsem prenasela, jel si na vikend pryc atd. Ale musim rict, ze co mame dceru, tak je vic a vic zodpovednejsi. Uz v podstate nikam moc nechodi - a to driv pivo 3x tydne atd. Hodne moc se to zlepsilo. Dodnes teda neni typ, co by kolem me skakal, ale pokud si reknu, blbe kecy nema a k dceri je zodpovedny 100% ;)
@hanule54 Jak pisi ostatni, chce to kompromis na obou stranach. Tehotenstvi neni " jiny stav" pro nic za nic🙂 Muz to musi zpracovat a chce to cas. Ale narazka, ze nebudu pekna mamka by me taky pekne nadzvedla, tehotenstvi netehotenstvi. Preji, at si to sedne a najdete si k sobe i mimiskovi cestu. Taky vam reknu, ze po porodu bude hur, jestli je to vase prvni. Ale zase se to zlepsi. Casem🙂
Jako chlapi jsou sebestredni a natvrdli, ale zase je pravda, ze strasne moc zenskejch tady to fakt prehani...otazky typu Muzu hrabat listi? Muzu jit 2km nakoupit? atd me dostavaj...myslim ze cim vic to zenska prehani, tim vic do ni chlap sije a roztaci se spirala. Priroda to tak zaridila, ze holt rodi a menstruuje zenska a neni nutne se kvuli tomu neustale poplacavat po ramenou. Kdyz ma muj chlap rymicku, tak mu to uprimne dam taky sezrat, zejmena kdyz u toho vzlika jak na smrtelne posteli. Naopak kdyz je hrdina, tak ho s laskou polituju a poskakuju kolem nej. Kecy o osklivych maminkach by si opravdu mel nechat pro sebe, ale mit doma zenskou, ktera se od // na testu jen pozoruje a boji se i popobehnout na autobus, bych asi taky nevydejchala...a myslim to obecne, vasi konkretni situaci neznam. To musite posoudit vy sama, kdo to ve vasi rodine prehani, ve smyslu prilisna opatrnost X naproste ignorovani jineho stavu
Tohle jsem nezazila. Manzel byl cele tehotenstvi tolerantni a napomocny, vozil me po doktorech, absolvoval se mnou vysetreni, pomahal mi kdyz mi bylo zle, chystal mi jidlo, masiroval nohy, vylety jsme uzpusobili me (ne)kondici. Inteligentni chlap se k tehotne zene podle me chova hezky aniz by se ona musela nejak obhajovat a vysetlovat.
@anazuzzuzana tak jako nepozoruji se zbytecne, spis me samotnou vytaci co najednou kvuli unave a tomu ze je mi spatne nezvladam.Chodim,,uklizim, funguju normalne.Spis se mi nechce a to z opatrnosti delat ruzne veci, nechci chodit na dvoudenni tury s prespanim venku, radeji bych mela mene akcni dovolenou v cizine a ne jako jindy, kdy se chodi cely den, nejak extra se neji, vzdy nejaka koupena nezdrava rychlovka, vecer se nekde spi venku, nebo v aute a druhy den totez,ted byc si chtela relaxovat treba u more, na co muj partner nechce pristoupit a takovych prikladu ke ted hodne.Proto jsem vznesla dotaz.
@hanule54 chapu, to nebyl utok na vas, jen moje obecna odpoved...jako i ten typ dovolene, co chce vas muz, se v tehotenstvi da, ale pokud se na to necitite, tak by to mel samozrejme respektovat. Nicmene, pokud mate cundry rada a je vam fajn, tak bych do toho sla, protoze s prckem si pak dlouho nezavandrujete. Verim, ze se vas muz zklidni az budete mit vetsi bricho. Moje rada ale je, uzivejte co to da, protoze s kojencem to pak uz bude vsechno slozitejsi...nicmene taky ne nemozne
@hanule54 Neda mi to, a vybrala jste vhodneho partnera? Pokud resite tohle, jak to zvladnete po narozeni mimca? Muzete mit bezproblemove mimco, ale taky muze rvat 3 mesice v kuse jako me kamaradce. A co budete delat? Muz vam taky rekne, ze to nemuze vydrzet a vrati se, az bude diteti 18? 🙂 Nemyslim to zle, jen mi to prijde zvlastni.
Já tohle neznám, muž by mě v obou těhotenstvích na rukou nosil 😍 Ani by si nic z toho nedovolil říct.. Jsem ráda že mám takového chlapa a vám přeji aby se tomu vašemu brzy rozsvítilo 😉 😉
Snažím se vše dělat jako před otěhotněním. Myslím, že je to nejen homonama, ale taky psychikou. Na začátku jsem si řekla, že každá kráva zvládne mít dítě, tak proč ne já 🙂 Připomněla jsem si naše babičky, které rodily na poli atd. Takže stále chodím do práce a budu se snažit až do konce, doma také dělám vše, každý den ujdu se psem cca 7 km.
Ale neda se to pausalizovat, prave je dnes doba, ze kazda zena muze delat to, na co se citi. Ja jsem treba mela rizikove tehotenstvi a nemohla jsem si delat, co jsem chtela. I kdyz jsem se citila relativne dobre.
Samozrejme muz nemuze donosit dite za matku, a tudiz nikdy nemuze plne pochopit, co to obnasi, ale mel by byt zene oporou.
@hanule54 no dle mě jste citlivá 😅 ale první dítě, není to divný, navíc ty hormony, známe to a né každý chlap má to pravé pochopení ( i když tady si myslím že ta pravda u Vás dvou bude někde na půl 😇 )
tak to že je Vám blbě s tím nic nezmůžete, ale zas já třeba byla ráda, že mám klid a aby mi někdo v období nevolností vařil obědy - no to bych mu pěkně poděkovala aby mi tu něco "smrdělo" pod nos :D
jinak těhotenství není nemoc a to dítě není z cukru 🙂
při prvním jsem si udělala kurz vodní záchrany a lezecký kurz a zdárně dostudovala. U druhýho jsme dostavovali barák. teď čekám třetí - permanentně tahám 14 kilové prostřední smrádě, kočár a nákupy. O odpočinku nemůže být řeč. A jak to má chlap to nevím - rozdělal docela náročný projekt a je v práci téměř pořád.
Každopádně radu bych měla - jestli po chlapovi něco chcete, MUSÍTE MU TO ŘÍCT!!!!! (jako "prosím nejezdi na vík s kámošema a opečovávej mě - potřebuju to /jestli je Váš vztah v pořádku zůstane, řekněte mu - "vím že bych mohla jít hrát volejbal a dělat věci co jiné matky ale pochop mám o naše dítě strach" ) Jestli že čekáte že mu to dojde, tak narovinu - nedojde, nikdy :D za celý život na to nepřijde když mu to neřeknete ;)
@hanule54 To je ještě brzy, předpokládám, ue to na Tobě jestě není moc vidět a o to je to pro něj abstraktnější. Prostě vypadáš stejně, ale najednou je spoustu věcí problém...
Pokud jsi na chození zvyklá, není důvod přestávat (pokud je tehotenství bez komplikací). V tom se ho musím trochu zastat...naopak, čím déle se udržíš fit, tím líp, tím spíš, pokud už teď máš problém s chůzí a musíš zastavovat...to bude hůř, věř mi...
A pokud je venku hezky a on nabyl dojmu, že fakt nevystrčíš nos, tak se nedivim, že trochu plaší...
Oba si musíte zvyknout, je to nová situace a zase bych ho hned neházela přes palubu. Až ho mimčo poprvé kopne, uvidí bříško, budete mít jméno, věci doma, pomůže mu to si to uvědomit...i když mně třeba dá se říct úplne nedošˇo, že jsem těhotná, nikdy, a to jsem byla těhotná já. Pro ně to musí být fakt sci-fi 😉
Co v těhoteství, ale po porodu, když budete pak sama doma s dítětem, to je víc záhul na nervy. Promluvte si o tom co nejdřív...

Všechny chlapy bych povinně poslala na simulátor porodu, ono by mnohé ty debilní kecy přešly...
http://video.idnes.cz/?c=A141121_075947_tv-zivo...