icon

Těhotenství v době COVIDové. Jaký pohled máte vy?

fajas80
8. říj 2020

Uvažujeme nad druhým dítětem, už nejsme nejmladší, takže je nejvyšší čas, pak už budu hlavně já stará a už bych dítě nechtěla. Jenže teď, s tou šílenou COVID situací v ČR, mě to vědomí, že otěhotním a nedejbože to zrovna někde čapnu, docela odrazuje. Jaký pohled máte vy?
Hlavně řeším ten začátek,který je nejdůležitější a vlastně nejzranitělnější. O případném nedostatku zdravotní péče,kdyby se nedejbože něco komplikovalo, raději nepřemýšlím.

Strana
z2
inkheart
8. říj 2020

@klokanka31 jj musela, malému dokonce začal chybět kyslík a stejně mě nutili mít roušku, dali mi kyslik a na to ještě roušku, bylo to fakt na palici, když si na to vzpomenu... Nakonec kvůli nedostatku kyslíku akutní císař...

inkheart
8. říj 2020

Jinak stejně jako radí většina bych nečekala, a to navzdory svým zkušenostem, které nebyly moc pozitivní. Taky se chceme začít snažit o druhé mimčo v době covidu (nejspíš to tedy na jaře ještě neskončí...). Život jde dál...

inkheart
8. říj 2020

@nattt noo jak jsem psala o kousek výše , přesně to se mi stalo (s tím nedostatkem kyslíku). Já měla problém to udychat v té rousce ještě před porodem... Ne ještě během porodu. Samozřejmě, když jsem byla na sálu sama, tak jsem si ji sundávala, ale s PA a doktorkou jsem ji mít musela... Konec jsem popsala výše 😢 neříkám, že to tak skončilo na 100% kvůli rousce, ale nejaká souvislost tam být klidně mohla, vždyť rouška zcela určitě omezuje přísun kyslíku... Držím ti palce, ať nič takové řešit nemusíš. Na fb je skupina Podpořte mě v osvětě, já tam už nejsem (v něčem je to docela extrémní skupina, tak jsem po chvilce odešla), ale citují tam paragrafy, kterými se člověk nuže ohánět v různých situacích - třeba tam bude i něco o té rousce.

elyey
8. říj 2020

My se o tom bavili doma, jak to vypuklo, jestli se teda dál snažit. Finální slovo nepadlo a hned na to jsem otěhotněla :D.

mateju_sm
8. říj 2020

Otehotnela jsem loni v srpnu. Bohuzel v rijnu bylo zjisteno ZT ve 12tt a to byl covid jeste daleko. Nastesti se zadarilo relativne brzy a ja na zacatku brezna objevila 2 carky a zacalo silenstvi, karantena atd ... a za chvilku mam termin. Vse naplanovat nejde a nektere veci nemame sanci ovlivnit. Byt Vami, tak necekam. Nikdy nemuzete vedet, co se muze stat a covid neni pro tehotnou zenu vice ohrozujici nezli chripka nebo jina nemoc.

me_druhe_ja
8. říj 2020

A předtím, když nebyl covid, tak jsi taky řešila, co když bude třeba chřipková epidemie? Co když chytnu někde bacila? Těhotný ženský si přirozeně snad dávají větší pozor, aby něco nechytly, covid necovid. I když teda PR má covid uzasnej.

lentilkah
8. říj 2020

@fajas80 Jako pres kopirak...blbe tehotenstvi i porod, pak maly trpel na koliky, zuby, nespavec. Myslela jsem, ze nikdy vic. Az ted si rikam, ze kdyz jsem to prezila jednou, preziju to i podruhe 😏 Je to tedy spis z rozumu, ale uz nejsem nejmladsi, tak neni na co cekat.

fajas80
autor
8. říj 2020

@me_druhe_ja a představte si,že jo,řešila. Každý jsme jiný,máme jiný podmínky,na podobný reakce od tématu upřímně nemám naladu,díky

mourovatakocka
8. říj 2020

@fajas80 Já momentálně končím nebo jsem už asi končila 🙈? první trimestr. Trochu s obavami sleduju zákazy návštěv porodnicích apod. Rozhodně jsem neplánovala těhu podle korony/nekorony, situaci ale hodně sleduju, dcera má teď nějakou divnou virózu, osobně mám respekt z každé nemoci. Ze srandy říkám, že mě nakonec donutí vydrbat vanu do vysokého lesku a rodit doma, manžel byl pro mě při porodu neskutečná podpora. Co bude v dubnu nevím, nikdo to neví, ale těhu bych nedokládala - tahle parádička s námi zůstane.

fajas80
autor
8. říj 2020

@mourovatakocka přesně Vás chápu, moc děkuji za komentář!

klokanka31
8. říj 2020

@inkheart Ježišmarjá to jsou hovada 😯

klokanka31
8. říj 2020

@inkheart Já měla fajn že mně porodní asistentka řekla hned při příchodu na sál, že ji mít nemusím, a i když se na konci porodu u mě sešlo několik zdravotníků, od sester a lékařů až po primáře, nikdo s tím neměl problém.

priefi
8. říj 2020

@fajas80 taky jsem nad tím takhle hodně přemýšlela. Končí mi pracovní smlouva a jsem na RD. Uvažovali jsme nad třeťátkem, ale chtěli jsme spíše později (předpokládala jsem, že mi smlouvu neukončí). Takže teď máme možnost 2 cykly, abychom měli ještě PPM. Pokud se nám zadaří teď, nebo příští měsíc, porod vyjde na léto, to snad ty opatření už budou minimální.

inkheart
8. říj 2020

@klokanka31 tak to je super 👏 Kamarádka taky nemusela mít. Je to o lidech, no.

Strana
z2