Těhotná v 16
Ahoj, za dva dny je mi 16 let a jsem asi měsíc těhotná. Maminka to ví a zareagovala tak, že nechce abych šla na potrat, ale nechá to na mně. Jsem v 9. třídě a můj přítel je ještě k tomu o 3 měsíce mladší, nevyzrálý, ale taky nějak není pro potrat, spíše neví co má dělat, rozhodně si nemyslím, že spolu půjdeme bydlet a budeme spolu celý život. Nejsme spolu dlouho a už ted to skřípe. Vím, že mi moje rodina pomůže, ale je to težké, neumim si představit najednou mít miminko, ale ani to ho zabít, vyčítala bych si to celý život. Už mám k němu jakési pouto. Poradte nebo připište svůj názor..
Já chápu, že je to těžké, ale potrat obrečíš. Bude ti z toho špatně 6 měsíců, ale život půjde dál. Jinak to asi bude trápení dlouhé roky aspo%n do tvých 22 než odroste a ty se nějak sociálně stablizuješ.
@slunicqqo Takže babička pomohla. A o tom to je. Já hlídací babičku v Praze nemám, máti stále pracuje a bydlí od nás 150 km, takže není možné, aby přišla třeba na odpoledne pomoci. A jsme u toho. Moje rodina musí fungovat bez ohledu na pomoc zvenčí prostě proto, že akutně žádná nepřijde. Bez toho, aby muž chodil kupovat pro batole meníčka do hospody.
kacca vidíš a já si zase myslím, že v mnoha rodinách je důvod ten, že ženská není schopná se postarat, a neberu to jen jako primitivní potřeby. Podle mě je to dost důležité.co myslíš , že udělá chlap, kterej nemá sex? Nějakou dobu to vydrží, pak si samozřejmě najde milenku, ty mu na to přijdeš, začnete se dohadovat , rozvod ve většině připadu na sebe nenechá dlouho čekat a když ne rozvod, tak to určitě už nemůže podle mě fungovat tak jako předtím. Pokud mu ještě k tomu nedáš najest tak je dokonáno, nejhorší co znám je hladovej chlap
@somalicats souhlas. Myslim, ze nechtit muze, co umi varit a zaroven vyuzivat pomoci babicky je dost zvlastni pristup. Ja jsem stastna, ze se s manzelem dokazeme plne zastoupit, jak ve vydelku, tak v domacich cinnostech, bez pomoci okoli. Oba se dokazeme postarat o domacnost i o sebe navzajem. Necekame pomoc zvenci.
xpila asi tě to dost překvapí, ale o tom co se bude a nebude kupovat rozhoduju já, manžel platí ze svého účtu děckám pojištění a sobě pojištění a něco spoří a zbytek peněz mám k dispozici já na běžné nákupy potravin, na oblečení pro děti a na to co si chci koupit já. Nikdy se mi ještě nestalo, že by mi řekl , abych si něco nekupovala. Splní mi všechno. Ale možná jsem měla vážně jen štěstí, že jsem našla někoho s kým si sedím na 100procent
@slunicqqo to je blbost, znám případy,kdy chlap měl každý den na stole teplou večeři a pak teplou postel a manželku podvedl s holkou co neumí ani uvařit vajíčka..a důvod? Ze manželka je prý nudná putka...
somalicats, ale já psala , že kdyby babička nebyla , tak by se postaral i o jídlo , určitě by děti hladem nenechal
karlajasmine, ale já nepsala , že je to zaručený způsob fungujícího manželství, jen je tam dost velký předpoklad , že to bude fungovat a samozřejmě pokud ta ženská umí uvaařit a sex mu zajistí , ale jinak si s ní nerozumí, tak je to taky někde jinde
a přesně o tom to je, asi mu něco chybělo jinak by ji nepodvedl, ale to už si každý musí vyřešit sám
@slunicqqo ja se musim smat, jak to vidis jednoduse. Jasne, ze sexualni spokojenost je dulezita, ja nerikam, ze ne, ale ze jde o mnohem vic veci nez jen o jidlo a sex. Mne prijde smutne, kdyz se stara jen zena, my se o sebe s muzem starame vzajemne, ale chapu, ze je to pro mnohe scifi. Neni to o tom, ze se snazi jen zena a muz ne, snazit se musi ve vsech aspektech oba.
Ja si myslim, ze vztah je o vice vecech nez o jidle a sexu. Manzelstvi, kvalitni, pevny a rovnocenny vztah je proste o necem jinem.
@kacca11 Přesně tak. My máme s mužem štěstí, že jedna z mých dvou profesí je stejná jako jeho, takže v práci se můžeme zastoupit plně, kdyby došlo na nejhorší. A když třeba odjedu na celodenní seminář, tak nemusím shánět nikoho, kdo by se mi postaral o děti, zvládne to muž. A naopak - já jsem momentálně víc doma, tak se ode mě očekává, že je uklizeno a navařeno, muž teď část týdne chodí domů dost pozdě a hladový 🙂.
@slunicqqo tak to nechspu proc i ty sis poridila deti kdyz si jezdis uzivat dovolene bez nich 😝 my leteli do Recka kdyz bylo prvnimu synovi 9mesicu a ted jsme byli v Turecku a bylo mu 3,5roku druhemu 8mesicu...a uzili jsme si to vsichni ctyri...divis se ze nektere "odkladaji" deti kvuli praci (penezum) a ty to delas vlastne taky pro svou zabavu a odpocinek...tak tady prestan moralizovat a delat ze sebe svetici...
@slunicqqo proste je super že vám to klape a funguje ale to neznamená že vy žijete tak jak se má žít a ze ostatní je špatně 🙂 my máme zas jinej model, sousedi zas ještě jinej a kámoška zas jinej.. A rozvod s vařením a sexem souviset nemusí...
kacca ale ono to jednoduché je, nevím proč v tom všichni hledají něco složitého, teplé jídlo a pravidelný sex je základ, samozřejmě si musíme rozumět ve všem ostatním aby to fungovalo dohromady a pro mě je logické, že jsem prostě ted doma tak se starám, vařím a obstarávám aby děti byli venku , byli včas na kroužkách atd. Pokud bych musela chodit do práce, tak je jasné, že i ostatní povinnosti si musíme rozdělit na půl, ale těžko můžu po chlapovi , který přijde hladový z práce třeba v 6 večer a vstává v 5 ráno chtít aby si šel uvařit večeři, to se pak nikdo nemůže divit, že to nefunguje
'D bože to je názor já bych svého chlapa hnala jak namydleny blesk :D chlap není jen na sex a jídlo já mám v chlapovi nejlepšího přítele on ve mě děláme vsee spolem myslím že dost chlapů být tu tak taky řeknou že vše se má dělat společně aby ten vztah za něco stal
holubice, překrucuješ. psala jsem , že pokud bychom neměli možnost hlídání, tak bychom nikam nejeli a byli doma. A když nám to babička nabídla, že pohlídá at jedeme tak nevidím důvod zůstat doma , vím, že je o dítě postaráno a s babičkou se má skvěle
a podle mě je důležité aby i rodiče spolu měli příležitost být sami bez dětí, aby nebyli jen rodiče ,ale také partneři
ivankasedlackova - ale já nic takového neřekla, také v něm mám nejlepšího přítele jen to prostě asi tu plno lidí zkousnout nemůže, nebo nevim proč tak překrucujete?
Trávíme čas spolu i jako manželé sami, i s dětmi pokud to čas dovolí jedem na nějaký výlet, máme společné kamarády se kterýma si rozumíme, takže trávíme víceménně veškerý volný čas spolu, ale samozřejmě pokud chci jít jen s kamarádkou na kafe , a on s kamarádem tak jdeme , nic si nezakazujeme, nepřikazujeme a prostě nám to tak funguje
@slunicqqo můj manžel každý den přijde z práce a jde vařit 😀 protože ho to baví a vaření je jeho koníček a relax... A já na materske koukám na sport v televizi..a pro nás je tohle základ, on chtěl ženskou která mu nebude lézt do kuchyně, já chlapa který bude tolerovat moje nadšení pro sport a moji občasnou lenost.
Základ je být se svým nejlepším přítelem.
kacca to rozhodně jen to každý vidí jinak , já tak ty zas tak. Pokud někomu vyhovuje ,že je chlap třeba na mateřské a ženská chodí do práce fajn. Já byla vychovávaná v tradiční rodině ,manžel taky . oboum našim rodičům to funguje , nejsou rozvedení , jsou spolu 40 let. my s manželem 10 let. Nevidím žádný problém
@slunicqqo no tak v tvem pripade se snad o partnerstvi neda mluvit ne? Ty tady pises ze je nejdulezitejsi mu dat plny talir jidla a vyprazdnit pytlik...na to nepotrebujete jezdit na dovolenou 😀 a docela lituju tveho chlapa ...rozhodne bych nechtela mit partnera ktery si o mne mysli ze jsem jednoduche strvoreni kteremu staci k zivotu a partnerskemu vztahu tyto dve veci...myslim ze jednoducha jsi ty ne muzi...
A já vaření nenávidím.. Než jsem poznala manžela jedla jsem těstoviny, saláty, chleba, nebo v hospodě 😀
@slunicqqo Tady nikdo nepřekrucuje, spíš je problém v tom, že Ty jakoukoli možnou odlišnost ženeš do extrému. Proč by žena měla nutit svého muže, aby si vařil jídlo, když přjde v 6 večer domů a ona je celý den doma? O tom tu nikdo nepsal. Stejně tak o modelu, kdy je muž na mateřské a žena pracuje. Ty sama jsi psala, že muže, co umí vařit, bys nechtěla, ale sama předpokládáš, že ten Tvůj by uvařil, pokud by nebylo zbytí. Stejně tak s tím sexem - nikdo tu nepsal, že sex není důležitý, ale to, že ne pro všechny je sex ten jediný smysl života, že řada mužů chce ve svých partnerkách vidět nejen svou milenku, ale taky člověka, se kterým může sdílet své zájmy/záliby, se kterým může řešit třeba přečtené knihy a podobně. Sama nakonec přiznáváš, že Tvůj muž je pro Tebe skutečným partnerem nejen co se sexuální stránky týče. Takže ve finále vlastně přiznáváš totéž, co tu psaly jiné z nás.
karlajasmine ano já vám to neberu někdo to tak má. průser pak je když chlap čeká, že když je celý den v práci , že se ženská postará o děti a navaří a ona není schopna pomalu ani jednoho z toho , tak to časem musí vygradovat i kdyby nechtělo, o tom že ten chlap ještě k tomu třeba nemá ani sex několik měsíců ani nemluvím
@karlajasmine přesně, nejdůležitější bylo mít v lednici vychlazenou Plzničku 😀
jasně nechtěla protože mě to baví, tak ráda uvařím sama navíc když jsem doma a vím, že chlap je spokojenej pokud dostane teplé jídlo a sex splní mi všechno a tak to prostě vždycky bylo. Samozřejmě si musíme rozumět ve všem ostatním aby toto všechno fungovalo dohromady , ale to už jsme tu řešili ve spojení s hledáním partnera většinou to člověk pozná hned zda si sedí nebo ne , zvlášt když spolu žijí. a pokud někdo udržuje třeba nefunkční vztah, a doufá, že patnera změní tak se pak nemůže divit, že nemuže najít nikoho pořádného ani ve 30-ti
@slunicqqo ale tak to jsou věci, který se dají "odhalit" už do pár měsíců chození, max týden spolubydlení.
Asi nikdo s takovým nesouladem nepoběží na radnici, aby se pak mohl rozvést. Maximálně naivky (ať mužského nebo ženského pohlaví), které věří, že se ten druhý změní pro jejich krásné oči.
Já otěhotněla a porodila v šestnácti.Udělala jsem prvák,pak jsem byla rok doma a po roce zpět nastoupila do školy a úspěšně dodělala tři roky a odmaturovala.Jednoduché to rozhodně nebylo.Když jsem byla ve škole hlídala mamča nebo babička,popř.taťka.Lepší to bylo až malá nasoupila do školky.Po škole jsem se o malou starala já a až usla,tak jsem se učila.Od otce dítěte a jeho rodiny byla pomoc nulová.Nevím jak je to dnes,ale tenkrát když jsem nastoupila zpět do školy,tak jsem to měla docela blbý s penězama.Ale díky rodině jsem to zvládla.Dnes je dcerce už čtrnáct let,já mám nového partnera,domeček a další dvě krásné děti.Musím říct,že jsem nikdy svého rozhodnutí dítě si nechat nelitovala.Je ale pravda,že jsem měla v životě asi štěstí.

@slunicqqo a děláš taky jen něco Ty sama, jen tak pro sebe pro svůj pocit, že jsi samostatná myslící bytost?