icon

Těhotná v 16

lolina16
3. led 2016

Ahoj, za dva dny je mi 16 let a jsem asi měsíc těhotná. Maminka to ví a zareagovala tak, že nechce abych šla na potrat, ale nechá to na mně. Jsem v 9. třídě a můj přítel je ještě k tomu o 3 měsíce mladší, nevyzrálý, ale taky nějak není pro potrat, spíše neví co má dělat, rozhodně si nemyslím, že spolu půjdeme bydlet a budeme spolu celý život. Nejsme spolu dlouho a už ted to skřípe. Vím, že mi moje rodina pomůže, ale je to težké, neumim si představit najednou mít miminko, ale ani to ho zabít, vyčítala bych si to celý život. Už mám k němu jakési pouto. Poradte nebo připište svůj názor..

mika251
22. bře 2016

@blecha94 s týmto názorom nesúhlasím, ale to je samozrejme o tom, s akými ľuďmi sa človek stretáva. Absolútna väčšina mojich kamarátok začala sexuálne žiť až po 18.tom roku života.

Nemyslím si, že by sa vekový priemer začiatku sexuálneho života nejak drasticky znižoval, skazky o tom, kterak je mládež skazená počúvali už babičky z úst prababičiek a tehotné 16tky neboli žiadnou výnimkou ani v období socializmu.

lekra
22. bře 2016

@lucinkaxxx klobouk dolů!! až mi to nahnalo slzy do očí, jsi šikovná, opravdu!!

blecha94
22. bře 2016

@mika251 Ja jsem taky o par let mladsi. ;) V dobe, kdy mi bylo 14 se zacinal rozsirovat trend brzkeho sexu, vim, ze v devate tride se hrozne resilo, kdo mel nebo nemel sex, a ti co ho meli, k tem se vzhlizelo. Hloupe, ale je to tak. :D Moje 16 leta sestra mi to jen potvrzuje, protoze si v prvaku kvuli panenstvi prochazi posmechem.

mika251
22. bře 2016

@blecha94

to si myslí každá generácia, ako sa práve v jej dobe rozširuje trend brzkého sexu 🙂 My sme toho mali tiež plnú hlavu a všade boli kampane na antikoncepciu a pohlavnú zdržanlivosť 🙂
A nie všetky moje kamošky, ktoré som spomínala, sú rovnako staré ako ja 🙂

To že sa sestre niekto v triede posmieva za to, že je panna, poukazuje akurát na to, že má v triede pár blbcov, čo si myslia, akí sú frajeri. Nehovorí to absolútne nič o samotnej generácii a jej prístupu k sexu. Rovnako ako v každej inej tam bude istá časť ľahkomyselná, istá časť nadržaná a istá časť zodpovedná.
Dlhodobé výskumy ukazujú, že sa hranica začiatku pohlavného života nijak závratne nemení, takže to percento ľahkomyselných, nadržaných a zodpovedných zostáva plus mínus rovnaké. Pre subjektívne vnímanie je doležité to, aké percento akej skupiny je v tvojom bezprostrednom okolí.

blecha94
22. bře 2016

@mika251 V tom pripade mi asi vsichni vzdycky lhali, aby se vytahovali, protoze jak rikam, mezi.mymi prateli a znamymi byli v osmnacti "netknuti" jen muzi. ;) Nejstarsi panne mezi mymi prateli bylo cerstve sedmnact. Na druhou stranu, nemam ve svem okruhu mlade matky, pouze jedna spoluzacka porodila ve tretim rocniku dceru, kterou dala k adopci. Takze moje zkusenost je takova, ze mladi lide maji sex pomerne brzy, ale celkem efektivne se umi proti poceti chranit, coz je super.

mika251
22. bře 2016

@blecha94

nemuseli klamať, stačí že máš proste vo svojom okolí vysoké percento ľahkomyselných a nadržaných 🙂 Rovnako ako ja mám vo svojom okolí vysoké percento zodpovedných. Preto ty máš pocit, že dnešná mládež je sexuálne neurvalá a ja mám pocit, že to nie je tak zlé. Pravda bude niekde uprostred 🙂

ilonne
22. bře 2016

@blecha94 To spíš něco negativního vypovídá o spoluzacich sestry. U ni toto vnímám jako pozitivum.

barusak1
22. bře 2016

@lekra není zač, paní mě mírně zvedla ze židle. A nebyla jediná. Píšeš rozumně a jelikož si takovou situaci neumím představit, tak si myslím, že jako matku dcery mě to může potkat taky i když se budu snažit vychovávat sebevice. Nebo syn může být mladý tatínek.

Psát ti, ať se vykašleš na hloupé komentáře je zbytečné, i tak zamrzí. Držím pěsti, ať je dcera stále tak cílevědomá a šikovná. A doufám, že někdy tady na sebe narazíme a já se dozvím, zase kousek vaších radosti i starostí

lekra
22. bře 2016

@barusak1 fakt děkuji za milá slova!!!!!!

ivetka7686
22. bře 2016

Nic proti,ale je to o tom podporit tu mladou slecnu,ne se hadat 😐 to ji asi tezko povzbudi 😐

mirus114
22. bře 2016

@lekra Co kde zanedbala se ptala kdysi i moje mamča.NIC!Děti prostě mají svoji hlavu!

lolina16
autor
24. bře 2016

@marcicek84 to už se ani nedá číst proboha, nevím jestli se mám smát nebo brečet. 😀 😀 normální člověk uvažuje jinak, ne furt dokola prachy, chlap.

rony77
24. bře 2016

@lolina16 jooo, tak teď se připrav na další salvy útoků 😀

lolina16
autor
24. bře 2016

@rony77 já už to nečtu, tdy litujou babičku lekru, nebo se mezi sebou hádájí 😎

rony77
24. bře 2016

@lolina16 Hlavně buď v klidu, to jediné je teď podstatné 🙂 Už jsi cítila pohyby? 🙂

lolina16
autor
24. bře 2016

@rony77 minulé úterý po prvé 🙂 a budu mít nejspíš holčičku 😀 😉

odula
24. bře 2016

@lolina16 holka zlatá, ty jseš vyzralejsi nez spousta tricatnic a starších tady 😀 Budeš skvělá mamina 🙂

rony77
24. bře 2016

@lolina16 To je krása, že? 🙂 Mě to do nedávna tak šimralo (cítím je od 16.tt) a teď už pomalu přitvrzuje 😀 a asi budeme mít také holčičku 🙂
Když budeš mít teda děvčtáko, tak je super, že podědí spoustu věcí po malé tetičce (tvé sestře) 🙂 Můžeš začít vymýšlet jméno 🙂 Užívej si to 😉

zborilova1989
24. bře 2016

@lolina16 Tak v tomto věku si nedovedu představit, že bych měla dítě,ale vím, že moje spolužačka porodila v 9. třídě(15let), dnes je nám 26 a ona už má 3 děti. Já teď čekám první a jsem ráda, že až teď. Ale Tobě držím palce ať všechno zvládneš v pohodě a jste v pořádku 🙂)

lolina16
autor
24. bře 2016

@odula děkuju 🙂 🙂

nonnni
24. bře 2016

@lolina16 ja bych hlavne resila přiznání rodičovské zodpovědnosti, protoze ty jsi nezletila, otec to same, takze dite bude mit porucnika., ktery za nej bude pravne zodpovedny, protoze ty sama nejsi za sebe, natoz za dite. Takze mimo poplacavani se po rameni, jak pekne to samo pujde bych zacala resit praktickou stranku veci. A tou je toto + uprava styku s otcem ditete a zejmena alimenty. On pochopilelne jeste zadny vydelek nema, takze alimenty maji ze zakona platit jeho rodice. Takze mohou i oni pozadat o priznani rodicovske zodpovednosti do doby tvoji plnoletosti. Coz neznamena, ze ti dite seberou, ale budou ho zastupovat v pripade pravnich ukonu. Budou jeho pravnimi zastupci. Tedy tim bude ten, komu to soud priklepne, mohou to byt tvoji rodice.

Dalsi je otazka porodneho a to same s vybavou pro dite, prenatalni pece pro tebe atd.

Res to ted, v sestinedeli budes hormonalne rozlozena na prvosoucastky.

lolina16
autor
24. bře 2016

@nonnni Tohle se u nás už dávno řeší 😉 otce nezapíšu, protože mi je jasný že by si jeho rodina dělala nároky a nakonec by mi ho fakt vzali do své péče a na to jim peču, sami nic nemaj a nějakou tu pětistovku at si nechaj. Ručit za něj samozřejmě bude moje máma.

nonnni
24. bře 2016

@lolina16 to je fajn, ale pokud mas pocit, ze by ho chteli do pece, tak si muze otec zazadat o zapsani do RL i pres tvuj odpor. Takze to, ze ty ho nezapises, neznamena, ze tam nebude, pokud tam byt chtit bude.

Tak budto zajem nemaji, nebo maji...pokud maji, tak tve nezapsani nic neresi. Zapisi ho stejne.

tulikiss
24. bře 2016

@lolina16 to je "hezka" predstava ale kdyz budou chtit jeho rodice tak podaji zalobu na uznani otcovstvi a ty s tim nic neudelas.

tulikiss
24. bře 2016

@lolina16 a jeste drobnost, to ze chces odstrihnout jeho rodinu i pres to ze ma zajem je znacne nedospely a sobecky a pravne na to ani nemas pravo, kdyz budou chtit tak si ten styk s prckem stejne vymuzou.. a ve tve situaci kdy mas omlouvam se za vyraz ale holou prdel rict ze na nejakou petistovku kasles, to si fakt hrdinka kdyz tebe a decko bude zivit nekdo jinej.

kvakuska
24. bře 2016

@nonnni @tulikiss ale tak zkusit to snad může, ne? ... mám pocit, že lolina16 je na svůj věk informovaná velmi dobře, je vidět, že se k tomu staví zodpovědně, že se má s kým poradit ... chválím jí, že nečeká jen na to, co jí kdo napíše na internetové diskuzi 🙂

tulikiss
24. bře 2016

@kvakuska promin ale co zkusit muze, odstrihnout otce od decka a jeho rodinu taky i kdyz rodina ocividne by zajem mela....to mi teda neprijde vporadku... sorry ale zodpovedne to neni ani v nejmensim je v situaci kdy bude potrebovat vsechno co ma ruce a nohy aby pokryla hlidani decka kdyz si bude dodelavat skolu a misto toho ona vsim opovrhuje. mozna az se dite narodi tak zmeni nazor az zjisti co vsechno stoji a jak tezke to je starat se o dite a studovat, pak treba nebude povazovat 500 za prachy na ktery kasle a bude rada za to ze si babicka s dedou budou chtit vzit vnouce aby se mohla ucit nebo jit do skoly.

nonnni
24. bře 2016

@kvakuska kvakusko
@lolina16 v patnacti letech otehotnela s klukem o tri mesice mladsim, jehoz rodinu hodla odstrihnout ze zivota sveho ditete. Bez ohledu na to, jaky ma v sobe potencial do budoucna, tak momentalne v ni zodpovedneho neni vubec nic a lze jen doufat, ze to casem vypluje na povrh.

To, ze nesla na potrat neni akt zodpovednosti. Minimalne je to diskutabilni akt zodpovednosti.

Takze za vsechny zucastnene a zejmena za to nenarozene dite doufam, ze @lolina opravdu v sobe zodpovednost najde a postavi se k tomu ZODPOVEDNE a ne tak, jak si vycetla v bravicku.

lolina16
autor
24. bře 2016

@nonnni On zájem nemá, jen jeho rodiče, tak nevím

lolina16
autor
24. bře 2016

@tulikiss Aha, koukám že víš všechno nejlíp. Další inteligentní člověk, co mi sem pokaždé psal jen negativní věci. Odtrhnou je úplně? To řekl kdo? Ty? Samozřejmě, vídat ho budou, jen jsem řekla, že nechci aby byl v rodným listě a to nechce ani on. Tak si to prosím nech doma.

Strana