Tlak v podbřišku a bolest na čípku, je to normální?

arnettacek
15. srp 2014

Zdravim vas zeny,
chtela bych znat vas nazor. Jsem 34tt. Jiz tak tri dny mam bolest na cipku pri chuzi. Naslapuji opatrne kdyz chodim. To, ze mam tlak v podbrisku je vzhledem k pokrocilemu tehotenstvi asi normalni ale ten cipek? Citim presne takovy pocit, jako kdyz mi lekar dela na prohlidce ster z cipku. Je to takto u konce normalni?
Uz i nejakou dobu mam poslicky. Jdu v pondeli k lekari, tak nechci zbytecne plasit ale rada bych znala vase zkusenosti s problemy spojenymi s blizicim se koncem tehotenstvi.

bonavoxa
15. srp 2014

@arnettacek Já teda se svou zkušeností moc neuklidním. Přesně takové pocity jsem měla už kolem 28. týdne, týden do kontroly. Neměla jsem tvrdnutí, nic, jen takový zvláštní pocit na čípku. Jakoby mi tam malá kopala. A lékař mi na prohlídce zjistil vevnitř nálevku jen 6 mm a čípek měkký na prst otevřený, 1,5 cm dlouhý. Hrozně rychle se to všechno semlelo. Zbytek těhotenství jsem proležela. Ale tak ty už jsi za kritickou hranicí, 34. tt. je krásný. A navíc je to jen moje osobní zkušenost, většinou ke konci těhotenství na čípku cítí holky různé věci...a nic to není. Snad ještě někdo napíše.

arnettacek
autor
15. srp 2014

@bonavoxa dekuji ti za odpoved. Tak uvidim radi bychom jeste s pritelem podnikli vikendovy pobyt nekde na druhe strane republiky od naseho bydliste. Vsak ovsem posledni slovo bude mit v pondeli lekar 😉
A v jakem tydnu jsi porodila? Normalne diky odpocinku, nebo drive?

bonavoxa
15. srp 2014

@arnettacek 36+1 tt. A to jsem byla fakt ráda. Malá měla jen něco málo přes dvě kila. A užily jsme si řádně nemocnice. ☹ A opravdu jsem ležela poctivě, ani jsem si nohy neholila...jen na záchod, do sprchy a zpátky Když jsem se víc pohýbala, na druhý den jsme rodila..

arnettacek
autor
15. srp 2014

@bonavoxa tak to je sila 🙂 tak uvidime co mi rekne pan doktor v pondeli 🙂
Hlavne beru magnesko na tvrdnuti briska. Tak jsem zvedava jestli, kdyz ho vysadim zda neporodim drive ☹
Kvuli tomu tvrdnuti jsem byla i v nemocnici a vlastne to trochu polevilo ale jinak tvrdne furt 😀
Dekuji ti a preji hezky den

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru