icon

TP červenec 2018 (jsem v tom? 😮 )

tynka07
11. lis 2017

Ahojky ,,snad,, těhulínky 🙂

zkládám tuto diskuzi, aby jsme se mohli společně kochat výsledkama, pomáhat si v potížích a i pro nejkrásnější spolutěhulkování 🙂

Vkládejte testy, grafy, fotky, příznaky, no prostě cokoliv, o čem se dá skvěle bavit.
Doufám, že se tu sejdeme a všechny dorazíme skvěle až do cíle.

PS.: gratuluji k //

iv_ka12
21. lis 2017

@katy48
@katy48 v 4+5 by to nemela zjistit(to mimodelozni) upsala jsem se 🙂

janapuma
21. lis 2017

Holky to čekání je nekonečné. 😃 Ale věřím že nám to všem dopadne dobře. 🙂 Ja už se nemůžu dočkat příštího týdne. Ještěže chodím do práce tak mi to alespoň trochu utíká. A malý mě taky zabaví. 🙂 No při prvním těhotenství jsem už byla na neschopence. Byla jsem ve fabrice a dělala v gumarnach. Teď bych chtěla vydržet co nejdéle.

tynka07
autor
21. lis 2017

@misak48 snad no, jsem z toho celá na trní 😁😊
@sarka2009 mooooc dekuju 😊 ja sem taky cetla ze v 6tt by mohlo tlouct, ale vis, jak to je. Vse individualne a pokazde jinak 😁 ja hlavne doufam, ze bude vse kde ma byt a ❤ bude ten nejlepsi bonus 😊
@katy48 tak to jsou mi veci :O to je divny a jeste pridelavat nervy :O
A i tak velikost... Na muj tt (6tt) pripada velikost embrya 3-4mm , 10 je fakt uz dost.
Kazdopadne drzim palce, at jebvse v poradku.
@jaaaninda dekuji za polouklidneni 😁 to je pak nejhorsi cekani na dalsi a dalsi kontrolu.

Jinak co si vzpominam, tak mi delal utz poprve vnitrne takovym ,,vibratorem,, bez vibraci 😂😂😂 . no jsem napnuta jak ksandy 🙂

tynka07
autor
21. lis 2017

Ale tedabholky, dnes jsem odchazela z prace driv a sbrekem, jak mne bolel podbrisek. Porad to tam nikdo nevi a hazela jsem zase do vysky 21kg krabice a asi jsem to prepiskla. Ani chodit jsem nemohla a nohy jsem mela krizem. Ted sem hodinu doma a prestalo to, ale ta strasna bolest :/
Uz se tesim na tu kontrolu a v praci si zaridim klidnejsi praci, jonak paa paa :/

janapuma
21. lis 2017

@tynka07 ty jo to si odvážná teda, ja byc se na to vykvakla teda. 😒 rozhodně si zařiď klidnější praci.
Jo a me dělal taky vnitřní utz vibrátorem. 😃

ssandy
21. lis 2017

@sarka2009 urcite klid, spineni k tomu patri... Teda kdyby to bylo silnejsi a s krecema, tak k doktorovi, ale jinak bych to neresila a byla klidna. Ted se stejne nic neda ovlivnit a nicemu pomoct, musi se jen pockat na ten maly zazrak! 😉

ssandy
21. lis 2017

@tynka07
setri se, ted je blbost se prepinat. Radeji nekoho popros, ze na Tebe ndco leze, jestli by to nemohl zvednout. Obcas musim zvedat malou, ma 15kg a pak jsem taky hotova. ☹

tynka07
autor
21. lis 2017

@janapuma ja vim, ale je to tam ted divny a proste sem se z toho snazila minuly tyden vyvliknout a ted mi to uz neslo :( ale malemu jsem slibila, ze to je uz naposled!!! Uz to neudelam. Hold to v praci reknu i kdyz sem vazne nechtela :( a bude to.
@ssandy jojo, uz na to fakt kaslu a ted si nadavam jak sem blba. Nerada zadam o pomoc, jsem rada sobestacna, ale hold to nebude jako u holky. To mi nevadilo, ted na nas budu davat pozor. Kvuli praci o male vazne nechcem prijit.
A manzu uz to taky stve :/ a jeste horsi je, ze dela temer to samy, tak vi

arevb
21. lis 2017

@katy48 ono je to brzo na vyšetření, mě si doktor objednal na první návštěvu až když budu 8+1

katy48
21. lis 2017

@iv_ka12 hCG roste predpisove o dvojnasobek ob den to jsem si vypocitala, takze tim jsem se uklidnila. Ve stredu hCG 250 dnes uz 3194. Ale holky v praci me taky uklidnovaly at jsem v klidu s tim mimodeloznim. Tak snad to bude v pořádku 🙂

katy48
21. lis 2017

@jaaaninda to asi nikdo nechape s tim mimodeloznim. A budu se holt uklidnovat 14 dni ze to bude dobry a pak se uvidi 🙂

@tynky07 no u me nevidela embryo ale gestacni dutinku a ta mela 10mm proto vypocitala ze jsem 4+5 nebo to je to samy???

Jinak u me v praci uz to vi jelikoz delam v domove duchodcu a tahame tam tezke lidi tak me hned prendali na ranni smenu a upravili napln práce. Ale kvuli nemocem ktery tam jsou zvazuji ze pujdu alespon do konce prosince marodit abych tam jeste neco nechytla

mi83
21. lis 2017

Ahoj 🙂 To je něco, dočítat... 🙂
Já jdu až 4.12. To budu podle MS na konci 10.tt. Ale jinak tipuju tak 7.-8. Těším se na srdíčko. "Musí" být!
Blbě mi není, ale vždycky večer mi je děsná zima. Dvoje ponožky, přímotop na nohy, mikina a stejně se nemůžu zahřát 🙂 A jen večer 🙂
Dnes taky trochu špiním, ale to je ok, myslím...

iv_ka12
21. lis 2017

@katy48 tak to je supr 🙂 tp mam radost,to bude vsechno v pohode,uvidis 🙂 hlavme opatrne ma sebe..

sarka2009
21. lis 2017

@ssandy snad to bude v pohode, kdyz jsem byla pred tydnem u doktora, tak jsem mu to rikala a nic na to nerikal a napsal mi utrogestan, tak ten beru.

sarka2009
21. lis 2017

@katy48 ja byla u doktora minuly tyden a to jsem byla 4 + 3 a byla tam videt uplne mala tecka, nebyl si jistej, tak me poslal na krev a rekl at prijdu za 14 dnu, ze si mysli, ze je to uplnej zacatek tehotenstvi. Mimodelozniho se neboj, nechapu proc strasi ☹

katy48
21. lis 2017

@sarka2009 no to ja jsem byla na krvi uz pred tim a hCG mam 3194 a gestacni dutinka jestli se tomu tak rika mel 10mm. Spíš me fakt vylekala tim mimodeloznim. Ale jsem moc rada ze jdes taky az za 14 dni ze nejsem sama

arevb
21. lis 2017

@mi83 přesně,úplně mrznu 🙂 můj se mi pořád směje

matla8
21. lis 2017

Tak dneska jsem byla u doktorky konečně! Mám fotečku kde je moje pidi fazolka (nebo fazolák). Dle fotky 18 mm a také 6t a 3 dny....slyšela jsem srdíčko ❤ tatínek ještě nic netuší, zítra nebo pozítří má přijít body s nápisem Budu velká ségra....a v pátek nebo ve čtvrtek-....do toho navleču dcerku...dám jí do ruky fotku z ultrazvuku a půjde se pochlubit tatínkovi ❤ Nemůžu se dočkat ❤
Jinak další kontrola 19. 12. Kdyby cokoli mám přijít dřív...ale zatím krom únavy a občas bolesti hlavy a bříška- pobolívá jak při ms- je vše v pohodě 🙂

matla8
21. lis 2017

Jinak optám se...jdete všechny na ten prvotrimestriální screening? Já při prvním těhotenství nebyla....byla jsem až na tom v 17 tt, který proplácí pojišťovna a vše bylo v pořádku i malá je zdravá....tak přemýšlím, že bych také teď nešla....sama doktorka mi řekla že pokud já i partner jsme zdravý mladý tak to není nezbytně nutný...ale nechává to samozřejmě na mě. Tak jen jestli je tu někdo, kdo třeba taky neplánuje jít 🙂

jaaaninda
21. lis 2017

@matla8 na screening ur

jaaaninda
21. lis 2017

@matla8 na screening se určitě chystám.. Tripletest vychází často falešně pozitivní a za ty nervy a případný odběr plodovky mi pak za to nestojí... Pojistovna aspon cast proplati, pokud to má ve svém programu. Navíc sr screening dělá muj doktor sam, tak nikam nemusím..

matla8
21. lis 2017

@jaaaninda jj pojištovna to proplácí, ale jen jestli to není zbytečné....mě udělá akorát část doktorka ale na nějaký ten hlavní ultrazvuk musím do jiného města....pořád nad tím přemýšlím....mám čas do toho 19 no...jako je fakt, že nevím proč, ale teď se bojím víc než v prvním těhotenství 😅 spíš by to mělo být obráceně...no uvidíme

tynka07
autor
21. lis 2017

@katy48 jo taaaak, nenene, to neni samy. Uz sem si rikala, co to je za dr 😂😂😂 dobry. Ale i tak, zbytecne te nervovat 😩
@mi83 a to pujdes na prvni c tom 10tt? Nebo jsi na prvni iz byla (promin, uz nas tu je dost :D)
@matla8 jeee, to je krasny a jsi skvela, ze to drzis tak dlouho, to bych ffakt nedala 😂😂😂👏👏
@matla8 my jsme u prvni byly a ted chci tez na 100% jit. Uz videt toho pidiclovicka je proste dokonaly ❤❤❤. Nenechala bych se o to pripravit. A tripletesty tentokrat asi odmitnu. S Ell to vyslo OK, ale kdxz si vezmu, jak jsem mela vyschizovanou kamaradku, tak mne to odradilo. Ale musim to doprobrat s muzem :D

matla8
21. lis 2017

@tynka07 jo já to taky všechno ještě musím probrat s mužem...ale když o tom ještě neví tak je to těžký 😂 stejně ve finále řekne, že je to na mě 😅 tak uvidíme...

ssandy
21. lis 2017

@matla8 byla jsem minule na obou tech screeningach a oba zaplatila pojistovna,nejak to zrovna testovali. Kdyz to pujde, pujdu zas. Protoze jsem z obou mela DVD se spustou fotek a taky mi rekli pohlavi. Muj doktor ma nejakej skvelej superdrahej balicek, na kterej jim prdim, protoze v nem neni nic vic, nez by hradila pojistovna a za pohlavi samostatne chtel 600. Navic detailne ukazali uplne vsechno a krom toho, ze jsem vedela, ze je ok, tak to byl krasnej zazitek, kam stoji za to vzit i muze. 🙂

tynka07
autor
21. lis 2017

@matla8 to nevadi, ale je to probrany a pak na to nemuze rict nic 😂😂😂

misak48
21. lis 2017

@tynka07 Můžu mít blbý dotaz, co jsou tripletesty? Jako vyplašená prvorodička slyším tenhle termín prvně...

jaaaninda
21. lis 2017

@tynka07 též svagrove vysel tripletest špatně, tak plodovka a pak nekolik tydnu čekání na výsledky.. Ted uz jsou pry výsledky do par dnů, ale tehdybto pry bylo šílené, navic kdyz uz citila i pohyby... Mam dojem,ze mi doktor tripla ani nedelal v prvním tehu..
@misak48 tripletest je test z krve na vrozené vývojové vady.. Je to zastaralé a jak uz jsem psala, stava se,ze vysledek je falesne pozitivni.. O neco přesnější je prvotrimestrialni screening, ktery se provadi mezi 11-14tt... Jestli píšu neco špatně, tak mě holky opravte a doplňte...

katy48
21. lis 2017

@tynka07 no ono je to těžký mě na testu řekla dutinku ale ve zprave mam gestacni vacek tak si asi muzu vybrat 😀

katy48
21. lis 2017

@tynka07 pardon na utz ne na testu 😀

Strana