icon

TP červenec 2018 (jsem v tom? 😮 )

tynka07
11. lis 2017

Ahojky ,,snad,, těhulínky 🙂

zkládám tuto diskuzi, aby jsme se mohli společně kochat výsledkama, pomáhat si v potížích a i pro nejkrásnější spolutěhulkování 🙂

Vkládejte testy, grafy, fotky, příznaky, no prostě cokoliv, o čem se dá skvěle bavit.
Doufám, že se tu sejdeme a všechny dorazíme skvěle až do cíle.

PS.: gratuluji k //

sarka2009
22. lis 2017

Ja mam holky zase problem, ze me svedi pipca, nevim co to je. Ja se totiz kazdy den koupu ve vane a myslim, ze jsem tenkrat slysela, ze by se melo sprchovat. Nevim jestli si nemam zitra dojit radsi k dokt??🙄

sarka2009
22. lis 2017

@mi83 co mas za leky? Ja mam utrogestan.

mi83
22. lis 2017

@sarka2009 Taky. A ještě Ascorutin. Začíná mě i bolet břicho :(

sarka2009
22. lis 2017

@mi83 to bude dobry neboj, ja to mela u prvniho, hrozne me bolelo bricho, jako na ms, ted me to neboli, ale spinim i je to takovy naruzovely 😕

mi83
22. lis 2017

@sarka2009 Snad ano, děkuju! Já si taky vzpomínám, že u prvního těhu jsem měla Utrogestan a jasnější krev, ale už si to moc nepamatuju, je to 10 let 🙂 Nicméně to dopadlo dobře!

jaaaninda
22. lis 2017

@sarka2009 ono se nedoporučuje koupání kvůli přehřívání. Jestli je ještě i nějaký jiný důvod, to nevím. Ale v těhu se často objevuje kvasinka. Můžeš se zkusit zvenku mazat clotrimazolem ci podobnou masti.. Ničemu to nevadi a neublíží, doktor řekl v minulém těhu, že můžu..

sarka2009
22. lis 2017

@mi83 ja uz si to taky presne nepamatuju, taky uz to mam cca pred 9 lety 😂

sarka2009
22. lis 2017

@jaaaninda dekuju, zkusim to zitra koupit 😉

brokovich
22. lis 2017

@tynka07 Klídek, dnes nebylo, ale za týden už bude bít jako blázen a na kontrole bude doktora přecházet sluch, jak bude bít. 😉 Já se pro jistotu objednala na první prohlídku až za 3 týdny, tak doufám, že v té době už srdce bude, páč bych měla nerada Vánoce "na nervy". Jinak teda, tady koukam to žije, to v Červencovkách je zatim nuda nějak 😀

Jinak holky se přidávám k těm, co berou Utrogestan. :(

arevb
22. lis 2017

Jdu si pro uklidnění, jsem dnes 7+3 a odpoledne jsem začala trošičku spinit, ale jen hnede. Na první kontrolu jdu až v pondělí. Všude čtu, že se to stává. U prvního těhotenství to nebylo.

sarka2009
22. lis 2017

@arevb ja spinim uz asi tyden, doktor na to nerikal, ze zacatku hnede a ted i trochu svetle ruzova 😕

sarka2009
22. lis 2017

Holky a to ja mam jeste navic takovou hruzu z toxoplazmozy, mame doma uz dva mesice dve kotata 🙂 pral si je malej a me nenapadlo, ze bych mohla byt tehotna. No ptala jsem se doktora a ten rikal at to hlavne vubec neresim. To jsem volala jeste na veterinu a tam mi vsechno vysvetlili 🙂 noo jsou to teda veci !!!

sarka2009
22. lis 2017

Malemu jsem zatim o tehotenstvi nic nerekla, je mu 8 a hrozne dlouho si pral sourozence. Jeste si rikam, ze je brzo, kdyz by se neco suplo.

elwe
22. lis 2017

@tynka07 neboj se, u mě byl v 6. tt taky jen váček, a teď už je srdíčko krásně vidět 🙂

baraskaska
22. lis 2017

@tynka07 neboj to bude ok, já měla v 5+2tt jen váček, na další kontrole už bude bít jak o závod jen žádný stresy at se miminko nezalekne 🙂 👶

tynka07
autor
23. lis 2017

@mi83 :( jeje :( tak snad to noc nebude. Ted si nepamatuju v kolikatym tt jso, ale nekde jsem cetla, ze behem 6-8tt se to celkem casto stava. Drzim palce, at to nic hrozneho neni ❤

tynka07
autor
23. lis 2017

@sarka2009 a nsmuzou to byt kvasinky?? Na ty muues byt v tehu dost nachylna. Bud bych zavolala dr, at poradi a nebo zasla do lekarny. Ja sem na to trpela predesly tehu a myslim ze ppmahal clotrimazol.
@brokovich jj, uz sem o neco klidnejsi, to byla prpste panika. Ja sem si ted taky rikala, ze sem mela pockat, ale v tomhle pripade sem to faaaakt chtela hned :D ... Ale asi i kvuli ty praci.
A ja na ty cervencovky uz moc ani nechodim :D tam da nekdo prispevek, sva komtiky pod to a je to, pak dny nic, nebo to same :D
Ty diskuze mi prijdou lepsi, sviznejsi. Mohou vsichni reagovat, nemusis nic rozklikavat :D
Proto jsem zkusila zalozit diskuzi :D
A bingo :D

Holky, co je zac ten ultrogestan??
@baraskaska jojo, uz jsem uklidnena 😂😂 fakt diky 🙂 ted zacnem hlavne uzivat 😊

astyna
23. lis 2017

@tynka07

Klid,muj prvni doktor ani nepoznal,ze jsem v 7.tt a dal.mi zadanku na revizi...jeste ze tenkrat zasahl osud a ja skoncila u prima baby,co dalsi tyden nasla i srdicko 😊

elwe
23. lis 2017

Ach jo, holky, mně bylo dneska tak zle, že jsem to v půli cesty do školy otočila a jela domů ☹ Snad se to brzo uklidní, ráda bych tento rok dodělala než se mimi narodí, ale s takovou teda nevím :-/

loupgarou
23. lis 2017

@elwe Jo toho se děsím taky 😖 Dojíždím do školy každé 2 týdny 400km a měla bych v květnu končit. Neumím si představit,že tu cestu vlakem jezdím s břichem 😨 A pak ty nervy kolem diplomky a státnic 😨

misak48
23. lis 2017

@loupgarou
@elwe
Holky resim totez. Jeste navic na skole, kde jsem jedina holka na oboru... dochazku zatim zvladam, jen obcas neco vynecham kvuli doktorce. Ale strasne se bojim, ze zacnu zvracet, to bych pak to dojizdeni hodinu vlakem tezko zvladala... vcera jsem se priznala vedoucimu diplomky, uz mi bylo fakt blbe se vymlouvat, proc jsem toho nezvladla udelat tolik, kolik jsme se dohodli. Mam v planu diplomku co nejdriv na jare dodelat a statnicuje se u nas nasesti az v zari, to mi prijde jako lepsi varianta...

loupgarou
23. lis 2017

@misak48 Já to chci říct vedoucímu příště, teď mu jen napíšu omluvný mail,že jsem na nemocenské. Jinak já jsem na elektru a jsme tam 3 holky,takže taky paráda 😀 Jen teda diplomku dělám v práci,takže mi jí bude asi muset změřit někdo jiný, protože do provozu nesmím 🤐 U nás se státnicuje jen na tom konci května, zářijové termíny nejsou 🙄 Tak to bude buď a nebo 😅

ssandy
23. lis 2017

@astyna no jo, oni to ze zacatku berou smahem... Mozna proto je lepsi tam jit pozdeji, kdyz je skutecne neco videt.

@arevb
@sarka2009 i to spineni je uplne ok, proste klidek, nohy v teple...
Jinak svagrovka mela jeste 3menstruace a davno byla tehotna. 🙂

misak48
23. lis 2017

@loupgarou tak to je podobne, jsem strojarna. Ale diplomku mam nastesti konstrukcni, takze to bych snad mela mit v pohode, u pocitace sedet muzu... u nas se prave neda pred prazdninama. Je to opatreni, abychom mohli mit posledni semestr normalne dlouhy s par zkouskama jeste. Takze se siplomka odevzdava v cervenci a statnice az prvni tyden v zari... u bakalare jsem na to nadavala, ale na tom konci je to docela fajn, aspon ma clovek o 3 mesice dyl statut studenta 😀 a ted se mi to tuplem hodi, myslim, ze se mi bude lepe statnicovat s mimi nez s brichem. Ale v kvetnu to urcite zvladnes taky. Aspon budou shovivavejsi 😉

astyna
23. lis 2017

Jinak na těžké věci pozor - i jako netěhotná ale žena nesmíš zvedat určitá kila. Já jsem v těhotenství přebírala každý týden paletu zboží o váze 2 tuny, takže to nandat na vozík, odvézt a zase vyložit - a takto třeba 3 hodiny v kuse. Dostala jsem teda pomoc od cca 30.tt, protože už jsem se nezohla pro bedny a přišli k nám do práce 2 kontroly ohledně BOZP (někdo vedení prostě napráskal, že těhotná zvedá tolik tun měsíčně). Ale nikdy mě nic teda nebolelo, já to jela prostě svým tempem, nejtěžší byly krabice o váze 55 kg, ty jsem kopala na zemi a poté s za ni zavěsila a ono se to zvedlo na vozejk a já to jen odkopla, aby to nespadlo 😀 nejlehčí měly 15 kg, ale to byly zase takové neforemné věci.

elwe
23. lis 2017

@misak48
@loupgarou u nás jsme teď 4 holky 😀 naštěstí letos ještě nestátnicuju. Ale mám vážně problém s dojížděním, včera jsem myslela, že se nedostanu domů kvůli nevolnostem, dneska tam, ach jo :(

elwe
23. lis 2017

@misak48 chi chi, taky jsem na strojárně, to jsme se tu hezky sešly :D

loupgarou
23. lis 2017

@misak48 No aby si právě neřekli nějaká těhotná, co tady otravuje, patří domu za plotnu a vyrazí mě 😂 Už kdysi na bakaláři, kde nás bylo holek docela dost nám stařičký profesor hned na první přednášce řekl, ať táhnem rodit, že nemáme na vysoké škole co dělat 😂

brokovich
23. lis 2017

Holky, 16 DPO a hcg 883. Neni to nejak moc? 😁 Dnes 18 DPO, na vysledky teprve cekam.

loupgarou
23. lis 2017

@brokovich Já měla 15 DPO 1083 a doktor říkal,že je to celkem vysoké 😀 Ale furt je to v normě 🙂

Strana