TP červenec 2018 (jsem v tom? 😮 )
Ahojky ,,snad,, těhulínky 🙂
zkládám tuto diskuzi, aby jsme se mohli společně kochat výsledkama, pomáhat si v potížích a i pro nejkrásnější spolutěhulkování 🙂
Vkládejte testy, grafy, fotky, příznaky, no prostě cokoliv, o čem se dá skvěle bavit.
Doufám, že se tu sejdeme a všechny dorazíme skvěle až do cíle.
PS.: gratuluji k //
@tynka07 hele s mohou sem tobidelala tak, ze sem vzala skleničku dala do ni led a nalila mu panáka jacka danielse.. on Koukal a říká.. a ty si nedáš? A ja ze ne.. a on a proč ses těhotná? A ja ze job😝😂nechtěla sen riskovat, ze by našel v kabelové prukazku s řekl ze sem to věděla takže uff ví to a dobre 😹👏
@tynka07 no a tchýni to řekl malej a ta se zeptala manžela a doslova ho negativně seřvala jako jak to chcem dělat s podobně.. je to zlej člověk ja ji to ani říkat nechtěla..už s pivním mě chtěla poslat na potrat s to je dětská zdr.sestra
@coreprincess Já mám za to,že se to počítá z posledního čtvrtletí stejně jako dovolená.
Jinak já se dneska pěkně naštvala a obrečela to. Přítel to rozhlašuje na potkání. Známým jsem se omluvila z badmintonu,že mám nemocenskou a antibiotika. A dneska mi píše,že to uhodli a ptali se ho na to. Takže pecka. Prosila jsem ho,ať to řekne max svému svědkovi dokud nebudu mít po té prohlídce a vyprdnul se na to. Vůbec nechápe,že to třeba nemusí vyjít a já pak budu chodit a vysvětlovat to? 😔
@loupgarou jejej a v kolikatem si tydnu? Hele ja sem to rekla jen sestrence to je moje nej kamoska, sestre, manzelovi a synkovi. Jsem na zacatku 6+3tt. Takze sem to taky nechtela roztrubovat.
No a prisel manzel ze ho dorvala tchyne(jeho matka) jako ze zda cekame rodinu ze jim to malej rekl. A dorvala ho jak psa..uplne že co si jako myslime, že nam rikali ze nename mit druhy dite ze clovek je schopen v tomhle svete uzivit jedno a pul ditete coz je nerealne a at si dalsi nedelame. A prej proc jako jsme jim to nerekli proc jsme je jako obesli a takovy kecy..
Ja jim to ani rikat nechtela, kdyz je tchyne tak zlej clovek. A hlavne sami to vime tyden potvrzeny do doktora tak hned pobezim rict, ze jsem tehotna ne? :D jinak rodicum jsem teda postou poslala detskou cepicku v mikulasskem sacku tak uvidime zda jim to dojde, když uz to vedi jedni tak sem to teda takto dala vedet i druhym Ti budou radi to vim 🙂 ale svetu to zatim taky rikat nebudu
No jako taky by me to zajimalo z ceho se to pocita nikde neni uvedeno presne jak se porad neco meni.
@tynka07
Tynko ja byla i minule na rizikovem, delala sem v praci s težkyma vecma. Ted pro zmenu delam s chemií. Takže mi to navrhnul. Ale zas nechci bejt financne uplne na tom nejak hrozne tak resim z ceho to pocitat prave.
@coreprincess Pokud jsi na rizikovém pracovišti, tak tě zaměstnavatel musí přeřadit na jinou pozici za stejný plat. Mě taky přeřadí až se vrátím.
Jinak dnes mám teprve 4+6, je strašně brzo ☹ Řekla jsem to dobré kamarádce s kterou chodím cvičit, tak by stejně byla brzo doma a pak svědkyni.
Holky kdy je videt srdicko na ultr? Pujdu na kontrolu pristi tyden a to budu 6 + 3. To uz by mohlo byt videt? Nebo jeste ne? Muj doktor ma teda horsi ultrazvuk 😉
@coreprincess to chapu, taky to ted resim, cekam az kamosce prijde nemocenska a uvidim :O
A ta tchyne je fakt blba, prpmin, ale je :(
@coreprincess pokud máš práci, kterou nemůžeš vykonávat jako těhotná, tak tě zaměstnavatel musí přeřadit na jinou pozici.. Pokud je nová pozice hůř ohodnocená, sociálka ti doplácí do tvého původního platu.. U prvního těhu jsem byla přeřazena a socka mi to dorovnavala... Pokud zaměstnavatel nemá pozici,na kterou tě může přeložit máš právo zůstat doma a on ti musí dávat plat v tvé normální výši.. Plno lidi to neví a chodí na nemocenskou a pak jsou ztrátní.. Aspon to tak bylo, když jsem byla těhu s prvním.. zjisti si o tom víc...
@loupgarou no ja prave delam v laznich a jsme tu zamestnane jen dve a to na protisměně takže neni to jine delat 🙂
@tynka07 je ja ji taky rada nemam
@jaaaninda no ja prave delam v laznich ale mas tu strasne moc chemikalii, prostredku cisticich, a navic porad mokre podlahy ze muzes kdykoli uklouznout,.. a s prvnim sem byla na rizikovem tak se me prave ptal doktor zda ho chci zase ze by mi ho hned napsal. Ale jsem v praci mesic a beru 13 000kc hrubeho, a predesle 3 messem byla v praci kde sem mela 17 500kc hrubeho..(a predtim rodicak) nevis z ceho by se mi teda ta nemocenska pocitala, kdyz bych na ni sla
Ahoj holky. Tak jsem dnes byla na tom UTZ a vypadá to, že je vše v pořádku, jen je těhotenství o hodně hodně mladší než odpovídá MS. Dle MS je 7+0, ale podle velikosti váčku to vypadá tak 4+3. Ale ukazovala mi i tečku, která by snad měla být embryo 🙂 Příští týden mě chce vidět znovu, aby zkontrolovala, že roste jak má...
@coreprincess http://socialni-poradna.eu/vypocet-nemocenske-2/
http://socialni-poradna.eu/jak-se-pocita-nemoce...
Bohužel z tohoto jsem pochopila, že se ti to bude počítat z toho nového zaměstnání.. Nevím jestli neproběhla nějaká větší uprava zákona, ale nejspíš ne...
@ssandy Já to beru,ale aspon do toho potvrzení to vydržet mohl. Už mi chodí dneska celý den vyzvídací zprávy co mi vlastně je. Nechci to s těma lidma řešit, kdyžtak bych to řešila se svýma kamarádkama. Mám prostě strach. Dvě kamarádky několikrát za krátkou dobu potratily. Dalším dvoum to nejde. Ať si je pyšný třeba za měsíc ☹
@coreprincess Tak pokud to nejde jinam přeřadit, tak jak už tu někdo psal měli by Tě nechat doma za peníze v plné výši.
@tynka07 Jojo, zvášť když jsem otěhotněla asi 2 měsíce po vysazení antikoncepce, takže vůbec netuším, jaký by ten cyklus byl... vypadá to, že dnes budu mít snad konečně trochu klidnější spaní 🙂
Tvému srdíčku věřím, když mi Dr. řekla, že by už mohlo být přístí týden a to podle ní budu o den míň než ty 😉
To jsem právě s tím močákem napsala a stejně,že jsem doma teda nějak dlouho a blabla ☹ Právě, co je komu do toho. Očividně ví vše líp jak já 😠 Snažím se uklidnit,ale štve mě to. Člověk nemůže mít žádné soukromí.
Ja teda holky trosku spinim, nemate to taky nektera ? Ale co si pamatuju, tak si myslim, ze pri prvnim tehotenstvi jsem taky spinila, ale uz je to let 🙂
Tak ja dneska po kontrole na utz viděla malinkou cernou tecku o velikosti 10mm 🙂 takze to pry vypada ze jsem dnes 4+5 podle utz. A mám přijít na kontrolu až za 14 dní coz me stve ze budu v nervech kdyz vas si zvou radsi po tydnu. A take mi dnes Dr. rekla ze jeste neni jistota ze to nebude mimodelozni tehotenstvi, ale dutinka byla normalne v deloze. Chape to nekdo?? Ja z toho byla jelen
@katy48 tak to nechapu. A ani nevim,proc te strasi mimodeloznim,protoze mimodelozni je pry jedno ze sta,me doktor rikal,ze to je to posledni z ceho bych mela mit obavy 🙂 jinak ja byla presne v peti tydnech tehotenstvi a nebylo nic videt presne v sesti uz byl plod videt a objednali me presne zas v osmi a to uz buslde srdíčko. Me teda vsichni spis uklidnujo,ze mam zbytecne obavy i doktor i doktorka,nez aby me strasili 🙂 navic si nemyslim ze v 4+5 by to mela zjistit. Proste nemej strach,pokud ti carka na testu sili,neni duvod k obavam,u mimodelozniho prej hodnota hcg roste pomaleji🙂

@sarka2009 ja tohle prave z prvniho tehu taky neznam :/ proto mne to zaskocilo. Kdyz sem doma a mam volno, tak dobry, ale prave kdyz neco zvednu, tak to boli jak cert :/
Jinak to nevolno, snad co nejdriv prejde. Ja dnes taky, na ceste do skolky jsem si dala banan a jsem ready 😂😂.
@jaaaninda tak uvidis, treba to ted bude dobry. A ta unava je silena. Prijdu z prace ve 4 a sla bych spat, prpbudila jsem se a sla bych spat 😂😂. A zitra misto abych se ve volnu konecne prpspala, tak pro zmenu jedem s holkou na ORL,takze opet vstavacka tak v 6 :D grrr :D bych pptrebovala nahradni baterky, asi napisu jeziskovi 😂😂
@ssandy no jsem zvedava na verdikt, po vynechani uz klidne dalnice byt muze. Ale tphle je maaaalicko slabsi. No babo rad :D a bud rada za to brisko takhle. Ja sem se nafoukla jako pred MS ale vubec mi to nesplasjlo a vypadam jak kdysi ve 4m 😂😂
@coreprincess ty jo holka, tezko rict uz si to vuuubec nepamatuju :D . myslis ze te posle radsi na riziko??