icon

Třetí porod - opravdu tak strašné nebo ne?

jaja2017
21. srp 2017

Zdravim tehulky a maminky 🙂 mam dotázek... Vy, které máte za sebou třetí porod, byl tak hrozný, jak mi každý tvrdí? Dost často slyším, že ten nejhorší :/ za nedlouho mě čeká a začínám mít hrozný strach:/ dekuji za Vaše zkušenosti ;)

Strana
z2
almara2
21. srp 2017

První byl dobrý, druhý brutální, ale to protože syn měl 5180g a třetí porod vyvolávaný, nejrychlejší nejlepší a syn mel 5160g😃

maggi
21. srp 2017

Já jsem svoje třetí dítě porodila v autě. 😲 Do porodnice jsme nedojeli. 😀

ojo
21. srp 2017

@delphyls no já si nemyslím, že horčík má na to až takový vliv, je to prostě individi, při třetím jsem brala horčík už od 25tt a to docela slušné dávky, protože hrozil porod a zavinování bylo strašný, to nejhorší trvalo tak jen jeden den, pak už méně a pak v pohodě...resp. když jsem jela domů z porodky ten 4.den, tak už nebolelo nic...jen nalité kozy 😀

loafeer
21. srp 2017

@maggi jaj, tak toho jsem se bála nejvíc, aby se mi něco podobného nestalo:D

třetí porod je za mě prostě stejný mazec jak první nebo druhý porod, jen je rychlejší....:D a můj třetí byl i nejhezčíííí
Držím pěsti a zbytečně se nestresuj, to dáš

ojo
21. srp 2017

@maggi fakt? můžu se zeptat, jak jste to zvládli? volali jste si i rychlou?

mirrinkka
21. srp 2017

@ojo souhlasím, zavinování dělohy hrozný 🙂

kosi_cek
21. srp 2017

@delphys hořčík jsem nikdy nebrala a stahování jsem po prvním, ani po čtvrtém porodu necítila vůbec (ale děloha se stahovala krásně), fakt mě to dost překvapilo, že není pravda, že se to nutně porod od porodu stupňuje..Zrovna po třetím to však byla několikadenní síla (po kojení), ale velmi rychle jsem objevila, že když si lehnu na břicho, tak to sice cítím, ale nebolí to. V jiné poloze bych lezla po stěně.

@jaja2017 to je pak těžký, ale zkus snít vědomě, než usneš, alespoň abys to nějak vyrovnala, však zaapat by to možná byla škoda (to je snad zase moje noční můra) 😉

maggi
21. srp 2017

@ojo No rychlou nám zavolala policejní hlídka, která nás zrovna zastavovala. 🙂 Bylo to hodně brzo ráno a zrovna tam jiný auto nebylo, takže nás prostě náhodou zastavili. Mně už se ale šíleně rychle rozjely bolesti a to jsme byli jen asi 5 min. od domu. A přitom doma jsem si říkala, že mám ještě čas! Kontrakce prostě přišly hrozně rychle až v tom autě. No a v ten moment co nás zastavili mně praskla voda a já už jsem cítila že musím tlačit, že hlavička už leze ven. 😲 Prostě se to nedalo už zastavit. Takže přítel vyběhl z auta, já zatlačila a on malou vytáhl ven. Bylo to všechno hrozně rychlý, že jsme nad tím vůbec nepřemýšleli, prostě to jinak nešlo! Mezitím nám policajti zavolali tu rychlou, ti tam byli naštěstí hned, ale to už já jsem seděla na sedadle s malou na břiše. 😀 No jako zážitek. Kdyby mi to někdo vyprávěl, tak tomu snad neuvěřím.

maggi
21. srp 2017

@loafeer No to zase já jsem se toho vůbec nebála, že bych mohla porodit někde jinde než v porodnici, protože mě to vůbec nenapadlo, že je to fakt možný! I když jsem to samozřejmě viděla v televizi, ale že by se to stalo mně, to jsem teda nečekala ani náhodou. 🙂

vrabcak0007
21. srp 2017

dej si nohy nahoru a relax... ja mela hned prvni priserny s naslednymi brutal komplikacemi... i diky tomu zustane prcek jedinackem... a ja jsem treti ze ctyr deti... mam mladsi sestru... a mamka mela brutal az ten ctvrty.. sama rika, ze kdyby ten posledni byl hned prvni v rade, tak ma taky jen jedno... je to individni 😉 urcite budes v poho... vsak uz neco pamatujes 😀

odula
21. srp 2017

Ja ho mela nejdelsi ale uplne nejkrasnejsi 😍 a temer bwz poraneni. kasli na kecy,kazdej to ma individualni. Bude to super. Hodne stesti!! 😘

ojo
22. srp 2017

@maggi ty bláho...to jsem teda ráda, že se to dá zvládnout, když na to přijde 😀 já mám co porod, to rychlejší tlačení...přesně tohle jsem totiž zažila s poslední malou, prdla mě voda a na jedno zatlačení byla venku, už tenkát jsem si říkala, že jestli mě praskne v autě, je to jasný, tak jsem zvědavá na další...ještě jedno mimčo bychom chtěli 😀

jaja2017
autor
22. srp 2017

Holky fakt Vam moooc dekuju 🙂 snad to teda bude v pohode ... na jednu stranu mi prinese tolik vysnenou princeznu, doma ma uz brasky a na druhou stranu teda panikarim silene :/ :D a to zavinovani delohy snad bude jako u kluku, to jsem citila opravdu malinko, kdyz jsem kojila, jinak nic 🙂

pavca1982
22. srp 2017

@delphyls po druhém hrozný, ale po třetím úplně v pohodě😉

vashti
22. srp 2017

Neboj se, není čeho. Bylo to v pohodě. Zavinování mě nejvíc bolelo podruhé, celkově jsem napotřetí byla nejvíc fit.

delphyls
22. srp 2017

@jaja2017 neboj to bude v pohode 🙂 ja bych do tretiho sla i kdybych vedela, ze to zavinuti delohy bude bolet stejne jako u druheho. Jukni se jestli na to neco pomaha, treba ten horcik, jak tu psaly holky. Zatim co tu ctu, tak pokud to zavinuti boli, tak po druhem diteti.

delphyls
22. srp 2017

@pavca1982 taky mi prijde, ze to boli jen pri druhem porodu...podle toho co se tu pise 🙂

maggi
22. srp 2017

@ojo jo, zvládnout se to dá, prostě musíš, protože nic jinýho ti ani nezbývá. Ale až zpětně nám došlo, že jsme vlastně měli velký štěstí, protože stát se mohlo cokoliv. My už teda další mimčo neplánujeme, ale já bych se asi i bála jak by probíhal ten čtvrtej porod, když třetí byl taková rychlovka. 😲 Jinak jste teda odvážní, tolik dětí! 🙂

edeltraut
22. srp 2017

@jaja2017 To já chtěla taky 😀 a ještě jsem si plánovala jak tu bolest přijmu s pokorou jako naše zvířata na statku... kydy prdy - byla jsem jak hysterka 😀

Strana
z2