Třetí porod - mám strach, jak to vše zvládnu

nikola093
27. dub 2019

Dobrý den, chtěla bych se zeptat těch co rodilí už třikrát, jaký byl ten Váš třetí porod? A jaký odstup jste měli od toho druhého? Teď v září budu rodit po třetí po 5 letech a přiznám se že mě občas přepadne strach jak to všechno zvládnu 🙂 Děkuji moc za odpovědi 🙂

pavca1982
27. dub 2019

@nikola093 Ahoj rodila jsem už 4x. Třetí porod byl po 10 ti letech a byl úplně v pohodě. Trval 2:45 minut.

vendelinka08
27. dub 2019

Rodila jsem pred mesicem treti mimco s odstupem 7 let a pro me to byl nejlepsi porod..rychly a v pohode. Bez poraneni...take jsem se bala..

andrea2016
27. dub 2019

@pavca1982 Ahoj, a ten čtvrtý byl jaký? 😁

andrea2016
27. dub 2019

@nikola093 Za mě byl třetí porod nejhorší a nejdelší ze všech. Ale byl vyvolávaný o chvilku dřív, než by se mělo. Tak třeba proto.

pavca1982
27. dub 2019

@andrea2016 Ten by byl asi taky v pohodě, ale rodila jsem syna 8 dni po TP v poloze neúplné koncem pánevním. Porod musel být vyvolaný, ale i tak byl rychlovka. Trval od podání oxytocinu hodinu a třičtvrtě. Bez nástřihu. Syn měl 4040g.

cesnecka
27. dub 2019

Třetí porod před dvěma týdny, odstup 20mesiicu a rozhodně nejlepší, trval celých 21 minut, do porodnice jsem jela s tím, že mě třeba vrátí domů a při vyšetření otevřená na 9cm😂 tak tak jsme to stihli na sál. Nejvíc jsem se bála právě třetího porodu,po špatných zkušenostech s předchozími a asi taky že už clovek ví do ceho jde. Ale rozhodne byl nejrychlejsi, nejmín bolestivý, rychlá rekonvalescence. Malá venku snad dvě tři zatlačení. U druheho děs a vůbec to nešlo.

mievsa
27. dub 2019

Třetí porod po 11 letech vyvolávaný a nejlepší. Sice konec měl grády, ale šlo vše hladce s jedním kosmetickým stehem 😊

babbota
27. dub 2019

Třetí porod byl 2,5 roku po tom druhém. Měla jsem na porody štěstí, všechny byly celkem rychlé. Třetí byl ještě o něco intenzivnější než ten druhý, ale tím, že to byly všechno rychlovky, tak jsem dlouho "netrpěla". Po třetím porodu jsem neměla žádné poranění, takže jsem byla fakt jak rybička. Když není šití, tak je to paráda. Jediné, co mě opravdu potrápilo, bylo zavinování dělohy. První 2 týdny bylo pro mě kojení utrpení, protože se děloha začala stahovat a to mě teda bolelo...
Jinak hodně štěstí a pohodový porod bez komplikací🍀❤

beata.n
27. dub 2019

Muj treti porod byl nejhezci. Vedela jsem uz do ceho jdu, takze jsem si pripravovala hlavu na co nejlepsi nastaveni. Nejdulezitejsi je se nebat a nepodlehnout tomu. Nemit strach z bolesti a az prijde opravdu dobre prodychavat. Diky tomu vsemu mam na porod nadherne vzpominky. Rodila jsem po odstupu 7mi let.

verace81
27. dub 2019

Můj třetí porod byl rychlovka, ale v 36 týdnu. Do porodnice jsme jeli kvůli slabému krvácení a už jsem tam zůstala. Jediné co bylo horší stahování dělohy. Doktor mi řekl, čím víc těhotenství tím větší bolest hlavně v noci při počátečním kojení, ale není to zase tak hrozné dostali jsme léky na bolest a ani jsem si ho nebrala. Já nejradši vzpomínám na 1.porod ten byl v pohodě pokecali jsme, 2. byl vyvolávaný, rychlý ale bolel jak ...Ten poslední byl fofr, ale malá měla problémy takže jsem byla ráda, že to zvládla a je mezi námi. Neboj se zvládla jsi 2 zvládneš i ten 3.

nikola093
autor
27. dub 2019

Děkuji moc za odpovědi a podporu 🙂 Někdy si připadám jak když jdu rodit poprvé 🙂 Druhý porod byl hrozný , sestřičky mě neposlouchaly až jsem málem vyprdla prcka na cestě na porodní sál . A to šití potom bylo šílené . Teď budu rodit někde úplně jinde tak snad to bude dobré 🙂

pavca1982
27. dub 2019

@nikola093 Držím palce. Já měla strašný první porod jen díky personálu. Druhý byl už v pohodě doktor nestačil ani přijít byla tam jen jedna PA. Třetí už jsem si naplánovala hodně podle sebe a ten čtvrtý byl ambulantní. Syn šel pozádu, ale bylo to nejkrásnější.

verace81
27. dub 2019

je fakt že každý porod je jiný, ale hrozně záleží na lidech který jsou kolem tebe. pokud personál je perfektní tak se to všechno snáší líp já na doktory i sestřičky měla pokaždé štěstí že byly opravdu příjemný. u prvního jsem dokonce dostala přednášku s ukázkou to bylo super

yildiz
27. dub 2019

Já rodila 4x, a všechny 4 porody super, třetí porod nejrychlejší a to 45min od první kontrakce... A rozestupy mám mezi prvním a druhým 13let a úplná pohoda, mezi druhým a tretim mám 22mes a mezi tretim a čtvrtým také 22mes 🙂 a vše pohodicka největší.. Moc ráda na všechny 4 vzpominam 🙂

odula
27. dub 2019

Muj treti porod 6 let po druhym - trval 3 dny :D byl nejvíc vyčerpávající. Ale nejkrásnější - zní to divne ale poprvé jsem byla "u toho". a poprve s minimalnim poraněním ;) a rekonvalescence úplně nejrychlejší🙂

penelopaw
27. dub 2019

Rodila jsem potřetí cca před měsícem. Z hlediska bolestivosti to bylo to nejhorší, co jsem zažila, samotné kontrakce byly mučení a když došlo na tlačení dítěte, tak jsem jen tlačila a křičela, ani nevím, zda jsem tlačila do kontrakcí nebo mimo, natož abych byla schopna prodýchávat. Zní to děsivě, ale zase na druhou stranu to bylo fakt rychlé (akorát, že když to člověk prožívá, tak neví dopředu, kdy to skončí, i když ví, že to skončit musí 🙂) a absolutně bez poranění, nástřihu apod. Mléko se mi udělalo do druhého dne, prcek začal turbo přibývat a domů jsme šli po třech dnech, protože se ještě čekalo na obligátní potřebná vyšetření. Jinak by nás asi i pustili dřív. Rozhodně se neboj dopředu, já jsem třeba hodně rozumově založený člověk, ale moje tělo fakt vědělo co dělá, na rozdíl od mojí hlavy 🙂. A pokaždé jsem si říkala, že kdyby něco, tak rodím v porodnici, kde jsou od toho zařízení, a mají na to lidi, aby mi pomohli 🙂. Přeji hodně štěstí, ať je to pokud možno rychlé, bezbolestné, bez komplikací či následků. Jak mne při těch porodních bolestech uklidňovala PA, taková ledvinová kolika bolí taky, ale na konci člověk nedostane to miminko 🙂.

penelopaw
27. dub 2019

Jinak určitě doporučuji jet do porodnice co nejdříve, i v případě pochyb, "jestli je to fakt už ono", a personál ihned informovat, že je to potřetí. Ono to může vzít docela grády (když jsem tam jela, tak jsem ještě ani netušila, co jsou kontrakce, ale do půl hodiny už jsem sakra věděla 🙂).

penelopaw
27. dub 2019

A ještě doplnění (omlouvám se, že to rozkouskovávám): druhý porod byl 3 roky od prvního, třetí cca 18 měsíců od druhého.

misicka1988
27. dub 2019

3 porod jsem měla s odstupem skoro 12 let. Rodila jsem ve 41+1 tt. Porod byl že vsech tři nejkratší, cca 5,5 hodin, ale zato kontrakce byly o to bolestivejší. Ty nejhorší trvaly cca 2, 5 hodiny. Byly tak intenzivní že jsem i zvracela. Ale zase po porodu jsem nebyla tak vyčerpaná, jako když jsem rodila prostřední skoro 27 hodin.

lnk84
28. dub 2019

@nikola093 Ja po třetí rodila po 10 letech a bylo to především hodně rychlý 🙂

michaela_2
3. kvě 2019

Můj třetí porod byl 5 let po tom druhem a oproti němu byl podstatně delší, bolestivější a vyčerpávající. Já ale měla ten druhy opravdu porodem snů, takže laťka byla nastavena hodně vysoko ;)
Poranění jsem neměla ani u jednoho.

jazizalova
9. kvě 2019

Rodila jsem po 13 letech a byl nejlepší, trval 5,5 hod, ale bolesti jsem měla tak hodku a nijak zvlášť velké. Pořád jsem čekala, kdy to tak nějak začne a doktor říká " to už přetlačíte". Třikrát jsem zatlačila a malej byl na světě 🙂 V září budu rodit po čtvrté, tak doufám, že to půjde taky tak.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru