icon

Třetí porod - opravdu tak strašné nebo ne?

jaja2017
21. srp 2017

Zdravim tehulky a maminky 🙂 mam dotázek... Vy, které máte za sebou třetí porod, byl tak hrozný, jak mi každý tvrdí? Dost často slyším, že ten nejhorší :/ za nedlouho mě čeká a začínám mít hrozný strach:/ dekuji za Vaše zkušenosti ;)

Strana
z2
bonulinka
21. srp 2017

@jaja2017 Také mě strašili a nenech se tím vyděsit. Byl sice úplně jiný než předchozí, ale v pohodě. Pro mne hezčí, hlavně v chování personálu 🙂.

mirrinkka
21. srp 2017

jaja2017 Ahojky, mám dva měsíce od třetího porodu...No a nebyl o nic horší než ty dva předchozí 😀 Jen jsem čekala po druhém překotném porodu, že ten třetí bude taky rychlovka a ona nebyla 😀 Tvůj strach ale plně chápu, také jsem se hrozně bála 🙂

misicka1988
21. srp 2017

Za mě byl třetí porod celkem bolestivý , ale zase o to rychlejší. Nejrychlejší ze všech. Takže sice peklo , ale krátké 😀 Takové ty větší stahy cca 2,5 hodiny i s tlačením. A poprvé bez nástřihu , jen kosmetické šití. A určitě jsem si to víc užila , už jsem věděla co a jak , i když jsem předtím rodila před 17ti a 11ti lety 🙂
Neboj se , já jsem se taky šíleně bála , a teď po více jak 10ti měsících na porod moc ráda vzpomínám , a hlavně se kochám děťátkem 🙂

lukysa
21. srp 2017

14 dní po třetím a s úsměvem můžu říct ,že kdyby ty dva předešlé byli jako ten poslední rodím částeji :D

jaja2017
autor
21. srp 2017

Holky děkuju 🙂 ja vsude slysim, jak bude urcite rychlejsi, ale o to bolestivejsi nez ty predchozi a to si nedovedu predstavit :/ prvniho syna jsem rodila celkem 43 hodin a vse slo tak nejak postupne, ale ke konci jsem uz nemohla snad ani mrkat....druhy byl rychlejsi 12 hodin, ale katastrofa, rupla voda, zadne kontrakce, tak dali oxytocin a muzu rict, ze po hodine jsem lezla po zdi, bolesti strhla tu elektrickou postel a otevrela jsem se az 10 min pred samotnym tlacenim a to ze 2 cm na 10, takze skody byly opravdu velike, do toho jsem byla na kysliku a maleho ze me pak uz pomalu rvali.... takze pri dvou carkach na testu ted s princeznou jsem jen prohodila "do p*dele" a desim se hrozne :/ do toho jeste okoli mi fakt nepridava :( asi proste hystercim 😅

bonulinka
21. srp 2017

@jaja2017 Pokud by se stalo to, že rupne voda a nejsou kontrakce, tak bych nyní volila homeopatika. Každý porod je ale unikátní, takže, co zabírá jedné, nemusí zabírat té druhé. Ale ta homeo si po odtoku vody chválí.

jaja2017
autor
21. srp 2017

@bohulinka homeopatika? O tom jsem neslysela...to je nejak pomalejsi nastup nebo setrnejsi?

edeltraut
21. srp 2017

Můj třetí porod byl nejpomalejší, bolel stejně jako ty předchozí, ale protože jsem se neotevřela a Adélku rodila otevřená jen častečně, tak jsem děkovala bohu, že měla o kilo míň než sourozenci. Za to, už týden po porodu jsem byla téměř fit 🙂

kacena001
21. srp 2017

@jaja2017 treti porod byl tak rychly, ze to nikdo necekal s 18.55 mi praskli vodu v 19.15 jsem mela kontrakci, pak jeste dvě (dokonce nebyly ani moc holestive, protoze sem pri nich telefonovala 🙂 a v 19.30 byla malá venku. Druhy porod byl koncem panevnim ale mezi porody jsem mela vzdy 17m coz je krátká doba. Za to 4 porod stal za to sice trval od zacatku do konce jen dve hodiny, ale takove kontrakce jsem nemela ani u prvni, druhe ani treti 🙂

jaja2017
autor
21. srp 2017

@edeltraut tak tohle snad ne 😁 ja bych chtela porod typu...prijet, vytlacit a je to 😂

jaja2017
autor
21. srp 2017

@kacena001 kez by to tak slo 🙂 ja budu mit rozestup 4 roky a ted mam teda uz hodne bolestive poslicky a to zacaly ve 20tt a je to horsi a horsi...no moc mi teda nepridavaji..

kacena001
21. srp 2017

@jaja2017 ja mela prave 4 roky u toho 4, ale tam si myslim ze to bylo hodne zpusobeny tim, ze mi porod vyvolali, protoze Jenickovi uz se u me nedarilo dobre 🙂 ale samotny porod byl hrozne rychly, mudr si ani nestihla nasadit druhou rukavici 😉

kosi_cek
21. srp 2017

Třetí porod bude zase jedinečný, určitě tě čeká nová zkušenost i nějaké to překvapení 😉 Osobně si nemůžu na nic stěžovat. Hlavně nemalovat čerty na zeď, sni si o porodu pozitivně, je šance, že sen se stane skutečností!

kacena001
21. srp 2017

@kosi_cek
Přesně tak každý je jiný a jedinečný, myslet jen pozitivne a nenechat se zvyklat ostatnimi 🙂

jaja2017
autor
21. srp 2017

@kacena001 vyvolavali mi druhy, ptze voda odtekla, ale zadne kontrakce... noo a teda bylo to priserne..behem 5ti min, kdy jsem se smala, jsem pak uz lezla po zdi... ja jen doufam, ze mala nebude vetsi, jak tvrdi, a ze to bude sup, sup 😃

jaja2017
autor
21. srp 2017

@kosi_cek no snazim se na to tak koukat, ale sny uz mam, spis teda nocni mury a nejak me z tech lidi chyta panika, ze ji pak ze sebe ani nedostanu... :/ u kluku to byla katastrofa za katastrofou... ja bych to nejradeji prospala 😃

kacena001
21. srp 2017

@jaja2017 jestli mas nocni mury, nebo strach, tak zkus bachovy esence, nechat si je primo namichat pro sebe, muze se i v tehotenstvi, i pri kojeni 😉

jaja2017
autor
21. srp 2017

@kacena001 dekuju, zkusim snad vse 🙂 ten muj strach mi prijde az nezdravy...

pavca1982
21. srp 2017

Vůbec nebyl třetí porod bolestivější, byl to docela fofr, porod byl skoro bezbolestný, krásný, ale vždy je to ,,jaký si to uděláš, takový to máš"Na ten třetí jsem se dobře připravila a 100% se mi to vyplatilo😊

ojo
21. srp 2017

třetí porod byl ze všech čtyřech nejlepší 😀

pk242
21. srp 2017

Celé těhotenství jsem se nejvíc bála porodu, když už jsem věděla do čeho jdu 🙂. Ale pro mě byl třetí porod ten nejrychlejší ... praskla mi voda, odešla zátka a jeli jsme ... nic se nedělo, tak mi nabídli kapačku, spadly dvě kapky a začaly kontrakce ... při třetí mě vyšetřila doktorka a že rodím 🙂 . Na dvě zatlačení byl malý venku. Takže za mě hlavně v hlavě klid a pohodu a vše bude v pohodě 😉 👍 .
P.S. homeopatika jsem brala od prasknutí vody ...

delphyls
21. srp 2017

Holky a co zatahovani delohy po tom tretim porodu??? Me to po druhem hrozne bolelo. Kdykoliv se v porodnici mala prisala, tak se mi bolesti kroutili i palce u nohou...

babbota
21. srp 2017

Třetí porod proběhl před necelými 6 měsíci. Měla jsem štěstí, že všechny mé porody byly celkem rychlé. Kluky jsem rodila před TP, tak mě překvapilo, že jsem třetí přenášela, ale naštěstí jen 2 dny. Pro mě byl třetí porod sice nejbolestivější, ale bez jakéhokoliv nastrihu či poranění, takže bez.šití...A asi byl i nejemotivnější. Nebyla to žádná hrůza a bolest byla zapomenuta hned, jak mi dceru dali na břicho 🙂

ojo
21. srp 2017

@delphyls jo tak zatahování při třetím byla šílenost, horší než porod :-/

kamste
21. srp 2017

@delphyls po druhým porodu jsem se při zavinování dělohy "lámala v pase" bolestí (vůbec jsem něco takovýho nečekala - a chodila si pravidelně pro paralen, abych se aspoň trochu vyspala...)
k třetímu porodu jsem si vzala s sebou do porodnice hořčík a hned po porodu začla doplňovat - a zavinování skoro nebolelo

@jaja2017 pro mě byl nejhorší první porod
třetí jsem měla sice vyvolávanej (prostaglandiny) a byl pak velmi rychlý (a "škody" poměrně rozsáhlý), ale bolest snesitelnější než u prvního (urychlovaný oxytocinem)

delphyls
21. srp 2017

@ojo to si myslim, ze u nekterych maminek to je mazec. Me to mamka rikala tesne pred druhym porodem. Ze je u nekoho bolestive zatah.delohy...ze je to horsi nez porod. Ja na ni cumela...myslela jsem, ze si dela srandu. Nooo a nedelala. Proto si to po tretim neumim predstavit.
A jak dlouho to trvalo?

misicka1988
21. srp 2017

@delphyls Já po třetím porodu zatahování dělohy vůbec necítila. Fakt nic 🙂 A svinula se mi krásně , a celkem rychle. Před porodem jsem se bála aby se mi pěkně zavinula , a nezůstal mi "bachůrek"( taky protože už nejsem úplně nejmladší ) ,ale vše v poho 😉

delphyls
21. srp 2017

@kamste a myslis, ze ten horcik tak pomohl?

delphyls
21. srp 2017

@misicka1988 zvlastni, ze nekdo to ani nepostrehne 🙂 tak to mas super, tise zavidim 😉

kamste
21. srp 2017

@delphyls hořčík je proti křečím:
- brala jsem u všech v těhotenství na noční křeče v lýtkách
- u druhýho těhotenství jsem měla přímo napsaný od Dr., protože mi začlo tvrdnout břicho už ve 20.tt (ke konci těhotenství se nesmí - může způsobit svalovou ochablost novorozence)
- zvýšenou spotřebu hořčíku má tělo i při stresu a vyčerpání
- doplňuju i při bolestivé MS

takže jsem přesvědčená, že teda u mě doplnění hořčíku (a hodně vody) snížilo výskyt křečí při zavinování dělohy

Strana
z2