Tuky v krvi, Lipanthyl NT 145 mg v těhotenství

jondikj
19. kvě 2016

Ahoj, prosím Vás, potřebuju poradit, mam vysoké hodnoty tuků a cholesterolu a používám LIPANTHYL NT 145 MG,při vysazení a držení diety tak hodnoty hodně stoupají,přitom jsem hubená, prostě normální a chceme dětátko, teda asi už jsem těhotná a nevím jak to řešit....jsme z toho na větvy, nechci ohrozit sebe a ani děťátko! díky za rady

mysonek
19. kvě 2016

jediné co můžeš je cholestyramin, ale je jen na speciální dovoz. Zkus nějakou lipidovou poradnu. Lipanthyl a statiny se v těhotenství nemohou. A kolik máš ty hodnoty bez léčby?

jondikj
autor
23. kvě 2016

Asi kolem 6,

mysonek
23. kvě 2016

Pokud jsi těhotná tak Lipanthyl vysadit a dieta. Event. přes lipidovou poradnu ten Cholestyrmanin. Ten se v těhotenství může, protože se nevstřebává. A těch 6 je cholesterol nebo triglyceridy? Pokud cholesterol tak je to v pohodě a žádné drama. U těch triglyceridů by to bylo dost. A v rodině měl někdo v mladém věku kardiovaskulární příhodu (infarkt nebo mrtvici) nebo zánět slinivky břišní? Pokud ne, tak bych to zas tak moc neřešila.

jondikj
autor
24. kvě 2016

Těch 6 jsou ty triglyceridy, jinak v rodině měla babička mrtvici ale bylo jí 50 let, jinak snad nikdo nic jiného neměl

sette
19. črc 2016

Ahoj, přidám se do diskuze. On existuje nějaký lék, který léčí problémy s triglyceridama a u kterého se dá otěhotnět? Já měla, když mi přišli na vysoké TG, hodnutu 21. S lipanthylem 257M jsem měla hodnotu mezi 2-3. Bez léku ted mám hodnotu kolem 8. Snažím se otěhotnět a právě jsem myslela, že když se bere lipanthyl, že se otěhotnět nesmí. Nechci aby, pokud se podaří, mé dítě bylo nějak ohroženo (či s defekty, které by vyžadovaly ukončení).

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru