Účast na hodech v těhotenství?

bartovaandrea
3. srp 2016

Ahoj mamky a tehulky, zajima me vas nazor. Pred prazdninami jsem zacala cvicit na babsky hody u nas na vesnici. Kdyz jsem zjistila ze cekame miminko, zacala jsem premyslet jestli na ne jit. Je to dost fyzicky narocny den se svazanym brichem. Hody budou na konci srpna. A posledni nacvik jsem byla rada ze jsem nejak udejchala. Vim jsem tehotna ne nemocna 🙂 . Zeptam se I dr az k ni pujdu, ale zajima me co byste delali vy 🙂 diky za nazory a hezky den holky.

luj89
3. srp 2016

Neumím si představit co znamená ,,den se svazanym brichem" a ani co obnáší babský hody. Můžeš nám to trochu přiblížit?

lv
3. srp 2016

jde kroj nějak povolit, neutáhnout, vyměnit za větší? Pokud to udejcháš, zvládneš..dá se případně nějak v polovici zvolnit? Nebo nepříliš?

bartovaandrea
autor
3. srp 2016

Tak hody :D zvaní dopoledne po celé vesnici, tj obcházení dům od domu 🙂 pak ještě v kostele dobu stát na žehnání, pak odpoledne průvod vesnicí a nástup nacvičenej, pak večer zase nástup, pak tancovíní, pak po 15 minutách zpívání v kolečku a o půlnoci půůlnoční překvapení :D a v mém případě i vysvětlování proč nepiju víno :D anič bych řekla jsem v tom :D

bartovaandrea
autor
3. srp 2016

Jinak kdyz kroj povolím nebude sukně držet na místě :(

zuzkazuzu88
3. srp 2016

@bartovaandrea být tebou tak bych do toho nešla. Nemusí se nic stát ale taky může a to to za to nestojí. Já se takhle připravovala na Ostatky a raději jsem se pak vymluvila na uskříplý záda a tím jsem zakecala i nepití 🙂

hz
3. srp 2016

@bartovaandrea chapu, ze se culis, ze nekdo nevi, co nadpis diskuze znamena, ja abych pravdu rekla, jsem taky nevedela. Treba ve Strednich cehach toto nefrci..podle Tveho strucneho popisu vsak pochopila, ze jde o takove dozinky..
Musi to byt pekna akce, skoda jen, ze takova tradice neni ve vice castech republiky..K tvemu dotazu-pokud se na to necitis, tak bych se na to vykaslala. je mi jasne, ze uz mate hodne nazkouseno, ale dle meho je v tomto pripade zdravotni stav zeny dulezitejsi...

dolda
3. srp 2016

@bartovaandrea v 5 tt bych to vůbec neresila a šla, já jsem byla v kroji v 38 tt na hanackem dni.

zandi
3. srp 2016

@bartovaandrea jsi na zacatku, brisko jeste moc nepoporoste, takze zalezi jak se na to citis. Pravidelne chodim v kroji a vim, ze bricho je dost stahly (pro ty co nechodi, rady na povoleni kroje jsou k nicemu, kroj pak nedrzi jak ma), nicmene je to celodenni zahul.... neresila bych bricho,v tu dobu budes mit v sobe sotva par centimetrů života😃 resila bych celkový stav - zda zvracis, zda omdlivas, zda to fyzicky das...

misha80
3. srp 2016

V 5tt jsem ještě ani nevěděla, že jsem těhotná (dítě se narodilo také v dubnu), a chodila jsem vysokohorskou turistiku v Alpách. Břicho veškeré žádné. Takže já bych na ty hody klidně šla, pokud se cítíš dobře, nepřipadá mi to nebezpečné.

nutricnihodnota
3. srp 2016

@bartovaandrea Já teda nedělám nic, u čeho se musím přemáhat, nebo se necítím dobře.
Nestojí mi to za to a raději si nějaké svoje zábavy na rok odpustím, než abych si to pak vyčítala.

somalicats
3. srp 2016

Ja u druheho tehotenstvi musela prestat nosit svoje oblibene kalhoty, protoze mi vadilo to, jak jsou upnute, pritom bricho jsem jeste velke nemela, ty neprijemne pocity jsem mela od cca 6tt. Takze je to na Tobe, jak se budes citit. Pokud dobre, sla bych. Pokud se na to citit nebudes, nechod.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru