Utrogestan na udržení těhotenství - máte zkušenosti?
Ahoj holky, podařilo se mi otěhotnět, ale protože jsem měla v 9tt zamlklý potrat, napsala mi doktorka Utrogestan na udržení těhotenství, Počali jsme tedy bez jakýchkoliv preparátů,hormonů a všeho možného. Zajímaly by m vaše zkušenosti právě s užíváním Utrouše- zavádět X polykat, pomohl X nepomohl, vedlejší účinky a podobně... Díky moc!
Ahoj holky. Dnes 17DC, mela bych dle instrukci zacit brat Utrogestan, ale primo Dr. rikal, ze prave kvuli blokaci ovulace ho mam brat az od 17DC, ale ja mela dnes jeste nizkou teplotu (v druhe puli cyklu mivam 36,3-36,4). Mam ho vecer uz uzit, nebo pockat na zvyseni teploty?
Fórum neslouží k prodeji léků, nevkládejte sem prosím poptávky ani nabídky. Děkuju.
Holky mám dotaz,stalo se vám ze pri brání utrose přestaly být pryč a citlivé a bolave.Jsem zhruba v 7tt a útrob beru hned od zjisteni tehotenstvi.Čtrnáct dní mi bylo zlé na zvracení a bolela mne prsa a teď od úterý nic.
Holky poraďte, včera jsem dobrala utrogestan a může se stát že oddaluje ms? Měla jsem je dostat včera a nic, brala jsem to na udržení plodu kdyby se to náhodou povedlo
Holky prosím,po potratu v 9tt teď při druhem tehu beru utrogestan.Zavadim si 2-0-2.
Možná hloupý dotaz,ale musí byt nějaká doba po zavedení,než půjdu na záchod?Mam pocit ze na toaletním papíře je jakoby zbytek tablety.Tak jestli musím třeba 30min čekat aby se tablety vstřebaly?Jak to mate vy?
@martina2706 po zavedení bys mela cca pul hodiny lezet... jinak ona se ta kulicka rozpousti a telo si vezme to, co potřebuje a zbytek odchází. Pri zavadeni je dobre nosit sli po mu, jelikoz to pak vyteka no...
@simi1510 díky.To lezení zvládnu jen večer rána jsou horší.Ale zkusím to
@martina2706 Tak vstaň třeba o hodinu dřív, dojdi si na záchod, zaveď ho a jdi si ještě na hodinu lehnout 🙂
Ahojky holky mam 5dni do ms positivni digi 1-2 a dostala jsem utrogestan na udrzeni na noc dve tablety zavadet tak snad se zadari a udrzi se to
Já měla v těhotenství hematom, hodně jsem krvácela, polikala jsem utrogestsn 2-2-2 bylo to dost ale udrželo se... Ale ty játra... Rok po mám furt zvýšení jaterní...
Ahoj holky, snad nevadí, když se vmísím...V neděli jsem nepatrně špinila, v pondělí jsem tedy hned jela k doktorce,vyšetřila mě a mimčo v pohodě, jsem teprve 8+4. Možná je v děloze i malinký hematom, cca 0,5cm. Paní doktorka mi řekla, že pokud nebudu zvedat těžké věci a trochu zvolním, mělo by to být v pořádku. Dostala jsem utrogestan 1-0-1 a ascorutin 1-0-1. Na kontrolu jdu až v pondělí a do té doby se asi zblázním Občas, když se utírám na wc, trochu zašpiním. Na kalhotkách nic, pouze po utření...doktorka mě sice upozorňovala, že se to může stát, ale já jsem nesvá. Zažily jste to některá?
Irczo mam to same... jeden zamlkly potrat kvuli hematomu uz mam za sebou, takze se ted bojim jako cert ☹ utros mam tentokrat 1-1-1 a ascorutin taky tak. Minule nezabrala ani neschopenka, takze ted chodim do prace, ale nezvedam nic tezkeho a vecer se snazim hodne odpocivat. Jak to dopadlo tobe?
@dydjzejka Ahoj, u mě to dobře dopadlo, končím teď 21. týden. Já jsem doma nebyla, jenom tedy týden jsem dělala z domova, ale poté jsem normálně chodila do práce. Dělám ale v kanceláři, takže nic moc náročného a doma jsem hooodně odpočívala. Samozřejmě jsem nic netahala, protože tím jsem si to asi přivodila (skládala jsem dřevo). Za pár dní špinění ustalo, přesto jsem byla na sebe opatrná a všechno dobře dopadlo. Moc ti držím palce a věř, že všechno bude dobré 🙂
Ahojky, můžu se přidat s dotazem? Byla jsem těhotná 3* a mám 3 zdravé děti..u druhého těhu mi od 27tt hrozil předčasný porod, kdy jsem musela ležet..a měla silné dávky mg a dvakrát byla hospitalizovaná na kapačkách...třetí porod ok,ještě jsem přenášela
potom jsem musela podstoupit konizaci..pro CIN III
No a koncem října mi museli udělat dilataci čípku, protože jsem ho měla hrozně zjizvený a srostlý a téměř neprůchodný..udělali i kyretáž.
Ještě v šestinedělí jsem otěhu/neplánovaně/. A v podstatě týden před termínem ms(a to celý týden až do termínu ms)jsem slabě krvácela..špinila.
Dva dny před termínem ms na testu //.
Týden po vynechané ms na utz tečka a napsal mi dr utrogestan 1-0-1.
Myslíte, že je to ok? nikdy jsem hormony nebrala..nešpiním.moc děkuji
Utrogestan je v pohode, pokud jej zavadis. Je to lepsi, nez jej polykat, protoze pri ustnim podani po nem mela rada holek toceni hlavy atd... na den doporucuju intimku, nebot se bude postupne rozpoustet. Drzim palce 🙂
@dydjzejka děkuji