V těhotenství se mi nejlíp spí na zádech. Je to blbě?

klara.t
8. říj 2009

Holky jak spíte v těhotenství? Mě se nejlépe spí na zádech a to právě začínám 7.měsíc. Ale slyšela jsem něco o dolní duté žíle, kterou můžu utlačovat. Tak nevím, jestli nespím blbě. Je mi to ale nejpohodlnější.

wsmoulinkaa
8. říj 2009

jj nedostačující kyslík pro miminko, tak raději spi na boku, kvůli prckovi! 😉

lilili2
8. říj 2009

Mi doktor říkal, že ta žíla má vliv na mě a ne na prcka. Při ležení na zádech, že se může točit hlava, brnit nohy atd. Ale pokud se mi tak dobře spí , že tak klidně můžu spát. To stejné mi řekla i PA. Tak spím na zádech. 😉

simonceli
8. říj 2009

Mě bylo řečeno, že při spaní na zadáceh roztažená děloha stlačuje hlavní tepnu a tím se i špatně vyživuje dítě a hlavně i trpí mamka pocity na zvracení a omdlívá. Já jsem spávala na zádech a jednou jsem při ležení na zádech omdlela. Nejideálnější poloha je prý na levém boku a cítím, že je to i pravda. Na pravém se mi tak dobře nespí jako na levém a na zádech už vůbec nemůžu spát.

klara.t
autor
8. říj 2009

No já také spím i na boku, na levém se mi spí lépe než na pravém. Ale většinou usnu na zádech a nebo se tak ráno vzbudím. Já taky slyšela, že pokud bych utlačovala tu žílu, tak to poznám - že by mě třeba brněly nohy. To nepocituju, ani nic jiného. Prý nemáme mít strach o mimi, když to na sobě nepocitujeme. Proto tak spím, ale chtěla jsem slyšet i další názory. No pokud má někdo ještě něco k tématu, tak at napíše.

katrin111
8. říj 2009

my mame polohovaci postele takze tedka je to moje vyhra.mam ji pod hlavou vyvysenou takze muzu spat na zadech ale nejradeji spim taky na boku.............

simonceli
8. říj 2009

Většinou těhulka pozná co může a nemůže. Mě to teda malá dává dost zřetelně najevo, co se jí nelíbí. Pokud se cítím dobře a nějaké veci mi nedělají problémy, nebo na mě nenechávají nějaké následky, tak je prostě dělám a neomezuju se.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru