Ve 32+0tt je biometrie dle AC 30+4tt, co to znamená?

kukokuko
10. dub 2017

Holky, prosím co to přesně znamená, když ve 32+0 je biometrie dle AC 30+4? Dle vysvětlení lékařky to chápu tak, že bříško mimča je menší o týden a 4 dny. Hmotnost odpovídá normě, tj. 1745 g, ale mimčo je prý drobnější či co...Biometrie celkově 31+6. Je tohle časté?

misulinka44
10. dub 2017

Rozdíly i čtrnáct dní jsou běžné... Řeší se az když jsou rozdíly větší a dlouhodobě;)

kukokuko
autor
10. dub 2017

@misulinka44
Přesně, to mi lékařka říkala taky, že rozdíl 2 týdnů je ještě v normě...Jenže to jsem se jí tam nejdříve skoro rozbrečela, když pronesla, že pokud by mimčo nerostlo, že by bylo lepší ve 36 tt těhotenství ukončit😲 Jasně, je to jen co by kdyby, ale stejně to zamrazí, co si budeme povídat..Za 2 týdny jdu na kontrolu růstu..

misulinka44
10. dub 2017

@kukokuko nestresuj,jen to řekla,co se v nejhorším může stát... Čili žádná hrůza a můžeš být v klidu;)

soyevita
11. dub 2017

@kukokuko Vůbec se nestresuj,já měla mimi menší o 3týdny,jen bříško o týden.Porodila jsem holčičku 3940g a počítalo se podle utz do 3kg.Takže tak..

jge
11. dub 2017

Me posledni mesic sledovali u syna, byl malicky. Narodil se 2 dny po terminu, 2900g, zcela zdravi. Jen kontrolovali prutoku 2 tydne a ozvy 3 tydne. Nekdy je mimco proste mensi. Neboj🙂

prostejina
11. dub 2017

Moje dr vyhrožovala ukončením v 35tt, ze mala nemá ani 2 kila. No, nedala jsem se a frajerka to během 4 týdnů dohnala, chodila jsem furt na velký a podrobný ultrazvuky, který mi dělala zdejší špičková lékařka. Mala opravdu neměla ani 2 kila (měřila to z několika úhlu, který potom dělají průměr, a na konci se váha opravdu shodovala s odhady), ale pak skokově nabírala ke konci, a narodila se 2780 🙂 tak bud v pohodě, mimca fakt nabírají ke konci rychleji tuk. Kromě toho, běžným UZ jsou odhady +-500g.

kukokuko
autor
11. dub 2017

@soyevita
Tak to byla nakonec veliká..Mně doktorka také říkala, že mám spíše menší váhové přírůstky a to s tím prý také může souviset. Ovšem to si mi moc nezdá, nebo jen do jisté míry. Mám nahoře asi 9 kg, takže bych řekla, že průměr. Někdo celé těhotenství prozvrací a rodí s 0 nahoře nebo dokonce s mínusem. Zbytečně mě straší, řekla bych..

kukokuko
autor
11. dub 2017

@prostejina
Jasně, jsou to jen odhady, to je pravda...Jinak byla tvoje malá tedy úplně v pořádku, jen byla drobnější, ju?

prostejina
11. dub 2017

@kukokuko přesně tak 🙂 je úplně zdravá, krásná, chytra a váhu dohání jak šílená, ma už skoro 7kg 😀

linee
11. dub 2017

@kukokuko já měla menší váhové,bříško o měsíc menší,navíc se jim nezdály průtoky.Byla jsem kontrolována casteji-prutoky,monitor a utz a od 35tt jsem snad 2x týdne slyšela,že mám být sbaleno a uvidíme,co příští týden,že se bude nejspíše rodit.Malá se narodila 40+2,vyvolávana kvůli cukrovce,byla trochu menší,to bříško ji zůstalo menší do dnes-spise má postavu po tátovi,ale čiperná,zdravá a rozumu na rozdávání.Takze se neboj,budou té sledovat.Pokud nebude více zaostávat,průtoky budou ok,monitor též,budou se snažit udržet v bříšku co nejdéle.Drzim palce!!!P.S.Kde rodiš?

kukokuko
autor
12. dub 2017

@linee
Jasně, uvidíme. Ráda bych v Podolí, ale je veliká pravděpodobnost, že porod mi zrovna vyjde na malování porodních sálů, tak potom asi Motol..

jezz1e
12. zář 2019

@kukokuko
@linee
@prostejina
Holky můžu se zeptat, jak často jste chodily od zjištění "nesouladu" na kontroly? Jsem ve 32 tt, ale mimčo je dle utz o 2 týdny menší (hlavička a stehenní kost spíš o 3 týdny), ale můj gynekolog mně objednal normálně za 2 týdny (a to mám ještě marginální úpon pupečníku), tak se bojím aby to nějak nezanedbal. Kontrolovali vás častěji?

prostejina
12. zář 2019

@jezz1e já už si to moc nepamatuju, ale chodila jsem, tuším, po tydnu. Pak od toho 38tt jsem už chodila normálně. Jak jsem psala vejs, v posledních týdnech miminko začne nabírat tuk, tak to snadno dožene 🙂 a ono fakt se to musí brát s rezervou to počítání týdnů, no. Jak ženská přesne neví den početí, tak délka těhotenství je jen vlastně jen jedna velká spekulace :D :D

bonavoxa
12. zář 2019

@jezz1e Chodila jsem každý týden na velký UTZ k odborníkům, malá ztrácela víc než měsíc, měla malou hlavičku a celkové propočty ve 35. týdnu byly jen 1500 g. Nakonec se narodila 36. tyden a měla přes dvě kila. Kdybych rodila v termínu, tak má asi i normální porodní míry. Tehdy mě spíš vyděsili. Už je ji téměř 7 a nosí velikost 134/140, je vysoká. Jaký paradox.

linee
13. zář 2019

@jezz1e moc ti nepomohu. Ja mela bezne kontroly co mesic, pak mi ve 32tt zjistili spatne prutoky a hned jsem byla hospitalizovana a lezela jsem az do porodu (nastesti v terminu). UTZ mi delali co tyden, ozvy kazdy den. Miminko se narodilo uplne v mirach, ale bylo slabsi. Rozhodne mohu doporucit lezet a nic nedelat. Jakoze opravdu max. na zachod... Jak to mas s predanim do porodnice? Ma te dr, az do porodu nebo prechazis pak do poradny?

linee
13. zář 2019

@bonavoxa ja mela malou na 3, pozdeji na 5 percentilu. Bojovala jsem o kazdy tyden a ve trech letech je drobnejsi, ale ma 18 kg a vel. 104, takze krasne vse dohnala...

jezz1e
14. zář 2019

@bonavoxa
@linee
@prostejina
Holky díky, jsem ráda, že vaše dítka to hezky dotáhla 🙂 Včera jsem mluvila s asistentkou z porodnice, říkala, že rozdíl 2 týdnů je zrovna hraniční a záleží na celkové anamnéze, jestli to už nějak řešit nebo ne. Průtoky by měly být v pořádku. Doporučila požádat gynekologa o převedení do porodnice - můj dr. naopak asi počítá, že u něj budu až do porodu, když na příště naplánoval monitor. Tak mu v pondělí zavolám, jestli by mě mohl vzít na kontrolu už v tom příštím týdnu nebo ať mě tedy odešle k nim, pokud to nechce řešit. Je to dost vymodlené mimčo z IVF, takže raději budu za hysterku než si pak něco vyčítat.

prostejina
14. zář 2019

@jezz1e jasně 🙂 nenech se odbejt. Ale nestresuj se, vem si, že porod se udává +-40tt, takže ty dva týdny je vlastně pořád v pohodě.

linee
14. zář 2019

@jezz1e radeji hystercit a nic nezanedbat, na druhou stranu neni to ojedinely pripad a predpokladam, ze takove pripady mel uz dr. Jinak ano, 14 dni je hranicnych, a to uz od zacatku tehotenstvi se dva tydny toleruji. Navic pokud si drobnejsi postavy, muze to mit na to vliv. Take zalezi, jak je tam to mimi umistene a jak moc spolupracuje. Moc drzim palce!

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru