icon

Velikost břicha při třetím těhotenství: Vaše zkušenosti?

24. led 2025

Dámy, kdo má 3 děti a více, jak velké břicho jste měly a v jakém týdnu jste porodily?
Já jsem 27. týden a připadám si jako bych už měla každým dnem porodit. Břicho mám obrovské, sotva se valím, jsem přes den hrozně unavená, ale večer nemůžu spát, celé tělo mě svědí. Miminko tam chvílemi tak vyvádí, že mám pocit, jako kdyby vážilo 3 kila a snažilo se prokopnout ven. Vůbec mi nepřijde, že mám ještě 3 měsíce do termínu a ani si to neumím představit, jak se do porodnice s takovou odvalím. První porod byl v 41.týdnu a druhý v 39.týdnu.

mamikajuli
AMBASADORKA
24. led 2025

Potřetí jsem rodila 40+6. 🙂 Jenom ta věta celé tělo mě svědí-možná se zmínit dr.aby zkontroloval játra (těhotenská cholestáza). Držím palce, ať je vše ok🍀

martinka0209
25. led 2025

U všech třech dětí jsem měla velké břicho ,u třetího jsem měla velké břicho už v 5 týdnu 🤦,jako kdybych byla už ve třetím měsíci a to malá měla 2810g ,prostě jsem měla hodně plodové vody a malá se narodila den před termínem

autor
25. led 2025

@mamikajuli jaterní testy i krevní obraz mám za sebou před 2 týdny a vše bylo v pořádku. Mám hodně suchou kůži vypadá to, že se mi vrátil atopický exém vlivem hormonů. Na to mi kromě kortikoidů, které nechci, nikdo nic nedá. Zlepší se to až s porodem nejspíš.

nata22linka07
25. led 2025

U třetího těhu jsem měla nejmenší břicho a nejmenší miminko 3790g. A rodila jsem 2 dny po termínu. První dceru jsem přenášela 14 dní a druhého syna asi týden. 3 těhotenství bylo nejhorší celý 1 trimestr jsem prozvracela. A měla cukrovku.

gimlik
25. led 2025

Také trpím na atopický ekzém a suchou kůži. Kortikoidum se snažím vyvarovat. Dost mi pomohl krém Bioderma Atoderm Intensive baume. Je to i pro miminka. Tak zkuste. 😉 Já mám většinou ve vlnách. 2-3 měsíce klid a pak se můžu udrbat. S tímto to zvládám bez kortikoidu, i když chvilku to trvá.

rnika
25. led 2025

Břicho velké, porod císařem kvůli poloze. U čtvrtého obdobně g císař ne kvůli poloze, ale kvůli riziku ruptury. (Toho břicha se nemůžu zbavit ani 5 let po čtvrtém porodu) 😔

autor
25. led 2025

@gimlik biodermu jsem taky zkoušela. Možná jsem si to rozpoutala těmi Vánoci a stravou. Dlouho jsem zvracela, mnohem déle než v předchozích těhotenstvích a pak vánoční ochutnávky, všude cukr a od té doby hrozné. Držím už 2 týdny atypickou dietu a je to o maličko lepší. Taky mívám vlny, chvíli klid a chvíli exém, ale trpěla jsem na exém jen na krku a v loketních jamkách. V těhotenství mě chvílemi břicho svědilo, ale teď mě svědí opravdu celé tělo. Takže i finančně mazec, za krémy vyhodím tisícovku měsíčně, mažu se několikrát denně.