Vycházky na neschopence - kolik hodin denně?
Ahoj (dotaz za kamarádku). Kolik hodin vycházek máte na neschopence? Kamarádce dr napsal 5 hodin a odmítá jí napsat víc, že tak to má správně, na víc hodin nemá těhotná nárok. Je to opravdu tak? Loni bylo ještě 7 hodin. Děkuji za odpověd
@lucisek01 to je divný.... když maximum je 6....
@lucisek01 to je nějaké zvláštní.. ze zákona je povoleno maximálně šest hodin vycházek za den... v mimořádných případech déle nebo neomezeně, ale to už jsme jinde.. ledaže bys byla v mimořádné situaci... řekla bych, že tvoje lékařka nemá dostatečné info, ale hlavně jde o tebe.. kdyby ti přišla kontrola, nemuselo by ti to projít, i když ti to takhle doktorka napsala 😉
@lucisek01 To ze zakona nejde, takze pokud Vam dojde kontrola mate Vy i lekar problem. A verte, ze neznalost zakona neomlouva.. Takze bych se tim moc nechlubila, zakon a nemocenske je na netu, doporucuji precist. jste na zacatku tehu, takze bych to resila byt Vami. Je smutne, ze ani lekari nedelaji co maji.
Taky jsem měla neomezené vycházky celé těhotenství(v době kdy, už se dávat nesměly), když jsem se na to ptala, tak mi řekl, že to má domluvené se sociálkou, takže to nějakým způsobem jde.
Holky ja delala v pekarne a vstavala ve 3 rano kazdy den...chtela jsem vydrzet co nejdele i prez to ze doktorkame chtela dat neschopenku hned, ale s tim vstavanim jsem to nedala,navic pak se specha aby se stihalo expedovat a me hned bolelo bricho,nemluve o tahani tezkych veci,takze jsem na ni sla o tyden pozdeji.vychazky mam 6 hodin.ale spoustu dne prospim,nejradsi bych se sla projit az vecer a to uz zase nemuzu :(

@misulinka44 ..nejak u me gyndarky to tak funguje.