icon

Vysoké šíjové projasnění 3,5. Jaké jsou další kroky?

jarka_35
28. led 2025

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, je tu někdo, jehož miminko mělo vyšší hodnotu sijoveho projasneni, co se dále dělo? Včera jsem byla na 1. screening, strašně jsem se těšila až miminko uvidím, hned první informace byla vysoké sijove projasneni, přepočet rizika Downova syndromu 1:55, taky vzhledem k mému věku. Od té doby už nevím nic, celý ultrazvuk jsem probrecela. Zítra mě čeká odběr placenty, jsem úplně na nervy. A bojím se, co všechno se může stát.

Strana
z2
sinorina
29. kvě 2025
@leonyyna

@sinorina ahoj můžu se Vás zeptat jak probíhalo ukončení jsem teď v 14 tt a bohužel je nám taky potvrzeno downův syndrom a jdeme v pomdělí na vyvolání 😢😔

@leonyyna ahoj, je mi to moc c líto! Nevím, zda jsem ta pravá, měla jsem komplikace. Vyvolávali mi porod 4 dny tabletami jak pod jazyk, tak do čípku a nepodařilo se to. Pak mi i kapaly infuze na vyvolání,bolesti se objevili, ale neotvirala jsem se, byla jsem pořád jen na jeden prst. Voda mi odtekla druhý den, ale nic se nedělo, jen to, že se mi rozjel zánět v děloze. Takže mi pak 5. den udělali klasický potrat/ kyretáž, který se v 17 tt nedělá. Stratila jsem spoustu krve
U vás je šance, že by vám ho mohli ještě udělat, nebo rovnou řekli, že vyvolání?
Byla jsem pak ještě 2 měsíce doma, nedokazala jsem jít zpět do práce a mezi lidi.

jarka_35
autor
30. kvě 2025

Ahoj, je mi to moc líto. Mně dali den předtím než jsem nastoupila do nemocnice tabletu na roztazeni porodních cest. Druhý den jsem nastoupila do nemocnice a podávali mi každé tři hodiny tablety na vyvolání porodu. Bolesti mi začaly po třetí tabletě. Dostala jsem kapacku na bolest a bylo to lepší, ale ráno už to bylo moc a nechala jsem si píchnout epidural, porodila jsem do 15 minut od podání epiduralu. Takže určitě si nech dát epidural hned, ať se netrápíš. Kyretaz mi dělat nemuseli. Jsi statečná. Časem bude líp ❤️

leonyyna
31. kvě 2025
@jarka_35

Ahoj, je mi to moc líto. Mně dali den předtím než jsem nastoupila do nemocnice tabletu na roztazeni porodních cest. Druhý den jsem nastoupila do nemocnice a podávali mi každé tři hodiny tablety na vyvolání porodu. Bolesti mi začaly po třetí tabletě. Dostala jsem kapacku na bolest a bylo to lepší, ale ráno už to bylo moc a nechala jsem si píchnout epidural, porodila jsem do 15 minut od podání epiduralu. Takže určitě si nech dát epidural hned, ať se netrápíš. Kyretaz mi dělat nemuseli. Jsi statečná. Časem bude líp ❤️

@jarka_35 děkuji moc já už se modlím aby to bylo za námi protože to je strašné 😢😔

leonyyna
31. kvě 2025
@jarka_35

@jarka_35 mohu se zeptat v kterém týdnu jsi byla 😔

jarka_35
autor
31. kvě 2025
@leonyyna

@jarka_35 mohu se zeptat v kterém týdnu jsi byla 😔

@leonyyna já jsem byla 24+ tt. Možná u Vás bude jiný postup, mám dojem, že do 14. týdne je jiný způsob, ale nejsem si jistá. To čekání je strašné, úplně s Vámi soucítím 😢 držte se.

Strana
z2