První screening vyšel pozitivní - všechny 3 syndromy. Máte zkušenost a bylo vše v pořádku?
Ahoj holky,
mám za sebou první screening, který vyšel pozitivně ma všechny 3 syndromy. Ultrazvuk byl ale v pořádku, jen šíjové projasnění mírně zvětšené, ale vešlo se do “normy”. Je mi 32. Mam za sebou NIPT. Je tu některá, které to vyšlo na všechny 3 pozitivně a mimco bylo v pořádku?
@anetacoufalova Nedělej si s tím starosti, jsou to jen rizika kdy může být mimčo sice postižené, ale taky nemusí. Znám dost lidí u kterých screeningy blbý a mají zdravé děti, a zase naopak, výsledky všechny ok a nakonec měly děti různé vady a postižení...
Pozitivní výsledek je velmi široký pojem, záleží na konkrétním výsledku, tedy na těch číslech. Za pozitivní výsledek je považováno riziko vyšší než 1:100, což je 1 %. I kdybys měla třeba 1:25, což je velmi vysoké riziko, pořád to znamená jen to, že z 25 maminek se stejným výsledkem 1 porodí dítě s daným syndromem. Takže se snaž myslet pozitivně, šance na zdravé miminko je pořád velká, jen je prostě na místě podstoupit další vyšetření.
@rebe vyšly mi všechny tři trizomie ..
T21 - 1z13
T18 - 1z19
T13 - 1z20
Ultrazvuk v pohodě ale. Podstoupila jsem samozřejmě NIPT, u syna mi vyšel jen DS, který se nepotvrdil, proto mě zajímá, jestli je tu maminka, která to měla pozitivní na všechny 3 také a dopadlo to dobře ;)
@anetacoufalova Nedělej si s tím starosti, jsou to jen rizika kdy může být mimčo sice postižené, ale taky nemusí. Znám dost lidí u kterých screeningy blbý a mají zdravé děti, a zase naopak, výsledky všechny ok a nakonec měly děti různé vady a postižení...
@klokanka31 jo, já vím, u prvního syna my vyšel pozitivně DS a nepotvrdil se. Teď mě zaskočilo že to vyšlo na všechny tři trizomie akorat no 🙈… tak snad to dopadne dobře i tentokrát.. udělali mi nipt a výsledky budou do 5 pracovních dnů.. tak snad 🙏
@klokanka31 a děkuji ❤️
A kustka byla videt?
@kizii ano, ultrazvuk byl v pořádku, je to napsané i v papírech, že na utz nebyly žádné vrozené vývojové vady.. vyšel mi jen hrozne nízký papp.. jinak vše vlastně v pořádku..
Držím palce, ať nipt dopadne dobře!
@rebe v to doufám, protože jediný špatný tam byl PAPP.. jinak ultrazvuk a vše v pořádku.. dekuju..
Holky, miminko je zdravé!!!!! A je to kluk, takže doma budu mít slušnou převahu chlapů 🩵
Holky, miminko je zdravé!!!!! A je to kluk, takže doma budu mít slušnou převahu chlapů 🩵
@anetacoufalova Úplně cítím tu úlevu! Moc gratuluji, užívej si těhotenství!

Pozitivní výsledek je velmi široký pojem, záleží na konkrétním výsledku, tedy na těch číslech. Za pozitivní výsledek je považováno riziko vyšší než 1:100, což je 1 %. I kdybys měla třeba 1:25, což je velmi vysoké riziko, pořád to znamená jen to, že z 25 maminek se stejným výsledkem 1 porodí dítě s daným syndromem. Takže se snaž myslet pozitivně, šance na zdravé miminko je pořád velká, jen je prostě na místě podstoupit další vyšetření.