Vytržení zubu moudrosti v těhotenství, máte zkušenost?

ivetka0007
1. čer 2016

Ahoj holky, máte některá zkušenosti s trháním moudráku v období těhotenství? nedělá se to v 1. ani ve 3. trimestru, pouze v 2. Mám ale strach, aby lokální umrtvení dásně a následná antibiotika neměla špatný vliv na miminko.

děkuji

fykyska
1. čer 2016

Ne vždy se po trhání moudráku dávají antb. Záleží na postavení zubu a na komplikacích , které mohou a nemusí nastat tj. na komplikaci zákroku . Je spousta druhů antb, která se mohou v těhotenství i v době kojení takže, toho se neboj 🙂 miminku neuškodí pokud bude lékař vědět že jsi v jiném stavu a pokud na to samozřejmě přihlédne..
Lokální anestetika jako např suprakain nevadí ničemu ani v kojení ani v těhotenství 🙂

odula
1. čer 2016

@ivetka0007 vidíš a ja byla ve třetím... 😀 a v poho. Ve třetím se to nedělá ne kvůli vlivu na miminko, ale protože jak žena leží na zádech, mohla by ztratit vědomí kvůli útlaku žíly. V prvním je asi lepší to nedělat asi kdyby bylo prave nutné nasadit atb. Jinak lokální umrtveni vubec nevadí a ani nějaká případná šetrná atb, pokud by bylo vůbec nutné je nasadit. Takže o miminko se fakt neboj 🙂

ivetka0007
autor
2. čer 2016

Děkuju moc holky 🙂 jsem o něco klidnější :D

lusesita25
2. čer 2016

Me trhali tri zuby, ted v 8 mesici. Atb sem nedostala a ohledne umrtveni me ujistili, ze to miminku neublizi a vubec se k nemu nedostane. Ale myslela jsem ze umru teda 😀

nupta
2. čer 2016

Mně trhali zub v prvním trimestru, antibiotika jsem nebrala (taky jsem se bála), ale pokud by byly potřeba, tak doktor bude vědět, které ti může předepsat. Trhání zubu jsem vždycky špatně snášela, ale kupodivu v těhotenství to bylo lepší. Radila jsem se s gynekoložkou, která antibiotika můžu.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru