icon

Zamlklý potrat, jak se z nás stávají těhulky a maminky II

kopa
15. čer 2009

Holky vítám Vás v novém tématku 🙂

Snad v tomto tématku najdu všichni štěstíčko a budeme nadále dobrá partička 😵

Doufám,že tu bude zas hodně těhulek jako v předešlém tématu.Samozřejmě nesmíme zapomenout i na snažilky a nově přicházející dušičky.
Všem držím palečky aby brzy zahlásily // a těhulky pokračovaly tak jak mají 😵

cajori17
23. únor 2011

holky,me se porad mota hlava......... ☹ tlak mam ale dobry,tak nevim z ceho......
zitra jdu k obvodnimu, udelat si test z krve na toxoplasmozu.mamka ma doma kocky,tak k ni ani nechodim,bo se bojim a muj gyndar testy na toxoplasmozu nedela

madormi
23. únor 2011

holky tak už mám výsledky krve, screening negativní, riziko je 1:42000 mám ohromnou radost a tam ve zprávě je termín porodu 3.9.tak já nevím tak už máma si tři nebo co 🙂 tak si asi mám vybrat 🙂

lucierob
23. únor 2011

@madormi nádhera
@cajori17 a máš dostatek tekutin? Slyšela jsem, že toxo přenášejí jen koťata,ale nevím, co je na tom pravdy

lucadav
23. únor 2011

Ahojiky......tak koukam že všecky kontroly vpohodě ,tak to je super 😉 jen tak dál.

@cajori17 Mě se taky strašně motala hlava,třeba ti předepíše jen magnesium ,já si kupovala magnesii vodu,pomáhalo. Dítko už spinká ,pěkně kašle,to bude zase ,se z toho snad niky nevyhrabem 😒

lucierob
23. únor 2011

@lucadav co ve školce? Už je to lepší?

lucadav
23. únor 2011

@lucierob No jako zazrak se stal ,,,pochvala a nebrečí 😀

lucadav
23. únor 2011

@lucierob mužu říct ,že naše Anetka je po očkování tak\y jak z divokych vajec......... Copak vám píchali????,

madormi
23. únor 2011

@cajori17 to by si musela příjít asi do styku s jejich výkaly si myslím

cajori17
23. únor 2011

@lucierob no nepiju zrovna moc 😒
@lucadav magnezko beru,mam ho na křeče 😉
@madormi jj,ja vim,ale stejne,preci jenom se ty kocky vsude dostanou a pro jistotu si ten test udelam 😉

lucierob
23. únor 2011

@lucadav byly jsme na zarděnkách, spalničkách a ještě něco. Teď už nevím.Možná Anetka potřebovala nějakou motivaci

lucierob
23. únor 2011

@cajori17 mi se právě motá hlava,když mám nedostatek tekutin. V těhu to bylo ještě horší. Já mám taky s pitím hrozný problém. Mám co dělat, abych do sebe dostala aspoň 1,5 litru za den

lucierob
23. únor 2011

@cajori17 já myslela, že testy na toxo se dělají automaticky. Vždyť je na to i kolonka v průkazce,ne? To máš nějakého staršího doktora?

cajori17
23. únor 2011

@lucierob no,muj gyn.to proste nedela,tak musim k obvodnimu 😒

sarlotta
23. únor 2011

@kopa základ je první zelenina, já bych pak dala ovoce, pže je stravitelnější než masino... no a maso měsíc po zavedení příkrmů, ne dřív. zároveň s masem vařený žloutek a kapku oliv oleje 1x týdně, ten bys měla dávat i do zeleninky, když vaříš svoji, aby se vitamíny dobře vstřebávaly..jsou rozpustné v tuku 😉 maso ze začátku jen 3x týdně.
já kupuju zeleninku hami a ovoce od sunarku, kaše hami. a teď chci zkusit sinlac a udělat malé zeleninovou kaši z toho. 😉

@ee.liska je mi to jasné, my zas furt marodíme🙂)) a když ne , tak taky jezdíme furt někde, nebo sem ráda, že jsme zdraví a v klídku 😀 😀

@lucierob už jsme ťuk ťuk... zítra jde malý do školky... no uvidíme na jak dlouho 😝

sarlotta
23. únor 2011

@cajori17 toxo se dělá standartně v prvních krevních testech, ne ? a mamina nemá kočky naočkované ? a pobíhají volně venku ? jestli má domácí kočky, tak bych se nebála 😉

sarlotta
23. únor 2011

@madormi ten screening je luxusní číselko🙂

cajori17
23. únor 2011

@sarlotta ano,mamka ma domaci kocky.nechodi vubec ven ......

sarlotta
23. únor 2011

@mirax no máte čas🙂 Eliška nebo Elena.... Mikuláš - Miky je super 😎

cajori17
23. únor 2011

@sarlotta V tomto období vás také čekají první odběry krve (tzv. základní těhotenské odběry). Z odebrané krve se určuje vaše krevní skupina, Rh faktor, protilátky proti Rh faktoru, BWR (Bordetova-Wassermannova reakce; orientační test na syfilis), žloutenka typu B (HbsAg), patříte-li do rizikové skupiny (zdravotnice, narkomanky apod.) tak i žloutenka typu C, HIV (anonymně a se souhlasem těhotné ženy). Dále se z krve vypracuje váš krevní obraz (jaký máte poměr bílých a červených krvinek, krevních destiček a hemoglobinu - červeného krevního barviva). Proto počítejte, že při tomto odběru vám sestřička neodebere jen jednu zkumavku krve, ale o něco více. tohle jsem nasla o tech prvnich odberech ,toxo tam neni

sarlotta
23. únor 2011

@cajori17 no tak to by sis z nich musela ukousnout syrového masa, abys dostala od nich toxo, tak mi to řekl veterinář, když jsem se ptala jestli bych to mohla dostat v těhu třeba od psa, kdyby venku něco zblajznul náhodou 😅 ... to si spíš dávej pozor v těhu na hrabání se v hlíně a jezení neumytého ovoce, zeleniny... tam je větší riziko 😉

cajori17
23. únor 2011

@sarlotta takze asi nemusim bat ,co?

sarlotta
23. únor 2011

@cajori17 hele určo se nemusíš bát tam chodit... jen bych se s nima vyloženě nemazlila 😉

cajori17
23. únor 2011

o.k. teda

cajori17
23. únor 2011

jinak se pomalu ohlizim po kocarkach a libi se mi Dorjan denny sport prestige ,tak nevim jestli je dobry 😒

ikopretinka
23. únor 2011

díky za odpovědi.
@cajori17 já mám doma dvě kočky, jedna má 4 roky a druhá měla v době kdy jsem otěhotněla půl roku a chodí obě normálně ven a žerou i syrové maso. Co mám zjištěné od veterinářů, tak nesmíš přijít do styku s výkaly, jinak toxo od nich dostat nemůžeš. Navíc ty výkaly musí být staré víc jak den, jinak ještě infekční nejsou. Po dni jsou ale infekční i vzduchem!!!! Mazlení bych ale raději taky vypustila, nejen pro klid toxi, ale kvůli jiným nemocem raději. JInak toxo i kdyby těhule chytla má vliv na mimi jen v prvním trimestru.

cajori17
23. únor 2011

@ikopretinka dekuju za info 🙂

madormi
23. únor 2011

@cajori17 mě se taky docela líbí a má i dobré recenze na to, že je to jeden z těch levnějších

cajori17
23. únor 2011

@madormi u me zatim vede,ale potom se mi libi i ten xlander,a firkon verano

madormi
23. únor 2011

@cajori17 firkon měla tetka a je super, u mě tetno týden vede hartan vip xl, design s. oliver, mám ho v albu a x-lander ale ´2011 pže má otočný sportovní verzi a to u kočárku chci

cajori17
23. únor 2011

@madormi ja v tvem albicku nic nevidim 😒