icon

Zjistila jsem, že jsem těhotná 8 týdnů po porodu

marketademelova
23. lis 2014

Ahoj holky mate nejake zkusenosti s otehotnenim hned poporodu? Rozmislim se zda si dite nevhat ci ne. Manzel to rozhodnuti nechal name a me to uz 3 dny neda spat tak se jdu poradit svama. Prosim o radu a zkusenosti. Za kazdy nazor dekuji. Mame malou holcicku Terezku a mam strach ze bude chudacek zanedbavana. Ze nani nebude tolik casu. A jak je to pak s kocarkem? atd? dekuji za rady. Marketa Demelova

Strana
z4
aarriel
24. lis 2014

No představila jsem si sebe v tvé situaci, mám 7 týdnů po porodu a po pravdě jsem se z toho málem opupínkovala 😀 Moje dceruška je hodně náročný dítko a neumím si představit jak bych jí zvládala těhotná. Hodně bych asi přemýšlela jestli si mimčo nechat nebo nenechat. Věřím, že to je pro tebe těžké a určitě se rozhodneš správně 🙂 Promluvila bych si s partnerem a chtěla vědět i od něj jak si to představuje, jestli je schopnej omezit svoje nynější aktivity a pomoct mi až se mimčo narodí. Myslím si, že je pěkné mít děti brzo po sobě, moje ségra s bráchou jsou o necelý rok a vždycky jsem jim záviděla, já jsem od nich už o 5 a 6 let a byla jsem trochu taková odstrčená. Mám strach, že bych ten zápřah nezvládla...

kapr
24. lis 2014

Co by za to mnohé ženy daly!!! 😉 přišlo, protože tak mělo přijít 😉 A určitě ti to v budoucnu ukáže proč 😉

majatob
24. lis 2014

@marketademelova rozhodnout za tebe nikdo nemůže, ale z vlastní zkušenosti bych si miminko nechala 🙂 Mám tři děti - mezi prvním a druhou je 22 měsíců a potom hned za rok třetí - byli takhle plánovaní 🙂 Začátky mi přišly v pohodě, prostě jsem měla dvě mimina místo jednoho, mnohem horší bylo období vzdoru, ale taky se to dalo přežít 😀 Všechny děti spolu mají pěkný vztah, občas se pošťuchují, ale když jde do tuhého, umí se za sebe postavit. Nikdy bych neměnila 😵

mandala
24. lis 2014

@leniczka23 Tak tohle je snad diskuse a každý může snad napsat svůj názor. To, že nechceš druhý je jen tvoje věc, spíš mě zaráží, že ho nechceš, protože si chceš zachovat svůj nadstandart. To já radši oželím pořádný kočárek, dovolenou u moře, apd a budu si užívat moje největší štěstí, kterým jsou mé tři děti, ona ta skromnost dětem neublíží.

raada
24. lis 2014

Teď jsem četla v druhé založené diskuzi od vás, že se chcete stěhovat do Německa. Pozor na to, pokud jste tam nepracovala, nevím, jak by jste to tam měla s mateřskou, ale rozhodně je tam jen na rok a pak musí maminky do práce!

zuny
24. lis 2014

@leniczka23 trošku zamindrákovaná ne? 🙂

raada
24. lis 2014

Teď jsem četla v druhé založené diskuzi od vás, že se chcete stěhovat do Německa. Pozor na to, pokud jste tam nepracovala, nevím, jak by jste to tam měla s mateřskou, ale rozhodně je tam jen na rok a pak musí maminky do práce!

leniczka23
24. lis 2014

@mandala Áno..je to diskuze,vždyť nikomu nezakazuji aby se vyjádřil..zrovna tak jsem se vyjádřila já..A nejde jen o můj nadstandart,ale i o Maximův nadstandart..Každý to máme prostě jinak..Cítím se na jedno a za to musím být linčována?
@zuny No my se asi hrozně známe že o mně tohle můžeš říct že??Ono soudit lidi z jednoho příspěvky je velice jednoduché..ale když už tě to tolik zajímá tak právě naopak, jsem velice šťastná a věř nebo ne i s jedním dítětem.. 🙂

raada
24. lis 2014

@leniczka23 taky mám nejlepší kamarádku, co chce jen jedno dítě a dát mu maximum, naprosto to respektuji, každého věc. Ale na zamyšlení - zkusili jste se zeptat toho dítka, jestli by nevyměnilo značkový kočár a značkové oblečení a celý ten život v nadstandardu za sourozence, kamaráda, přítele na celý život? Jednou tu my rodiče nebudeme a sourozenci budou pro naše děti tou rodinou, jistotu, za kým se vracet...ale to je jen jiný úhel pohledu a můj názor.

mandala
24. lis 2014

@leniczka23 Já tě nelinčuju, jen to nějak nemůžu pochopit, děti nepotřebují žádný nadstandart, třeba ho bude jednou mrzet, že je sám. Ale to je tvoje věc.

leniczka23
24. lis 2014

@raada
@mandala Holky myslím si,nebo spíš jsem přesvědčená,že o sourozence bude žádat..Přemýšlela jsem nad tím samozřejmě i z téhle stránky,nebylo to tak,že bych si řekla chci jen jedno protože chci každý rok k moři a nepřemýšlela o tom i z pohledu jeho..Tak za prvé nikdy neříkám nikdy,hormony můžou zapracovat a taky můžu za 5 let chtít ještě jedno..ale zatím to tak necítím..a za druhé v tom,že bude sám to u nás až tak neplatí..Jsme velká rodina a Max má pouze o rok starší tetu,se kterou se vídáme několikrát týdně a vždy to tak bude..a pak o 5 let strejdu s kterým se taky vídáme často..Je z hodně stran obklopen dětmi a né vždy to, že se sourozenci milují platí, mám okolo sebe spousty případů sourozenců co se nesnáší a nevídají se..

zuny
24. lis 2014

@leniczka23 každého věc, jestli se rozhodne mít jedináčka nebo víc dětí, to určitě nesoudím. Jen mi to přišlo z tvého příspěvku, když píšeš "že jsi musela mít našetřeno", že jsi "makala a odváděla daně" , "že jsi nedostala porodné" jako kdyby jsi byla jediná 🙂

Já jsem se pro víc dětí rozhodla i z toho důvodu, že chci, aby v budoucnu nebylo všechno závislé jen na tom jednom dítěti (pak už dospělém), ať už třeba starání o své rodiče nebo aby nezůstal pak sám. Myslím, že i když je člověk dospělý, potřebuje k sobě zpřízněnou duši stejně uvažující a žádný kamarád sourozence nebo rodiče nenahradí. Ale určitě není pravidlem, že by se třeba sourozenci nerozhádali atd. Ale to odbočuji od tématu, ve kterém zakladatelka chtěla poradit.

raada
24. lis 2014

@leniczka23 já jsem vždy chtěla 3 děti, ale po narození prvního syna a zjištění mateřské reality jsem další dítě teda už moc až tak nechtěla🙂🙂 v synově 2,5 letech jsem se k dalšímu těhu téměř donutila a nelituju, naplňuje mě to se dvěma dětma o mnoho víc a těším se jednou na to poslední těhu a mimi, co si určo moooc užiju. Takže s tak malým dítkem vás i chápu a třeba to i vidíte jinak teď než za pár let a pak třeba i ty hormony zapracují🙂 😀

leniczka23
24. lis 2014

@raada A ještě jsem chtěla říct,že z mého pohledu nejde vůbec o značkové oblečení a značkový kočár..to je povrchní,klidně nakoupím v sekáči,nemám problém..ale to už je zas na další sloh a nechci se tady vyzpovídat ze svých plánů a o svém způsobu přemýšlení.. 😉 Jsem přesvědčená, že to dělám správně zrovna tak, jako vy jste přesvědčené o své správnosti. 🙂 .Děkuji za neodsuzování..to je to proč jsem vůbec do této diskuze vstoupila a co ze srdce nesnáším..

maudn
24. lis 2014

já sice nejsem věřící,ale prostě na to ti musím říct- chtěl to tak Bůh, tak budete mít dítka takhle blízko, jestli si dítko nechas nebo ne je tva vec,ale už to nikdy nepujde vzit zpět, nezapomen,že ted s tebou ještě cloumají poporodní hormony a tuto dobu opláčou i matky,že to nezvládají, co nejsou těhotné. Mám kluky rok a půl od sebe a vše má své pro a proti,ale měla bys vidět, jak se milují.... Kočárek jsem měla dvojkočár, prodala jsem za cenu nákupu, ted mam skejt ke kocárku pro toho starsiho,

leniczka23
24. lis 2014

@raada A já vždycky chtěla jen jedno..tak uvidíme.. 😉

ivisek_a_kubicek
24. lis 2014

Moje tchýně má taky kluky od sebe 10 měsíců a říká, že by neměnila, že to bylo jako dvojčata.. kluci si spolu hráli.. jen prý gynekolog jí vynadal, že na to tělo ještě neblo připravený..

polaks
24. lis 2014

Je to síce skoro,ale ja by som si nechala,ja mám 3 deti,z toho synovia sú od seba 15 mesiacov.Jeden má 3 a druhý 4 roky,dcérka má 8 a ten vekový rozdiel je medzi nimi veľmi poznať,(myslím medzi dcérkou a synmi) synovia sú už teraz nerozluční,sú ako dvojčatá,zo začiatku bol medzi nimi rozdiel,no keď mal mladší dva roky,tak sa to medzi nimi úplne vyrovnalo,mladší dorástol staršieho a teraz nosia úplne rovnaké oblečenie,aj veľkosť a je to krásne,keď ich vidím ako si rozumejú!Takto si s dcérou nikdy nebudú rozumieť,lebo 4 roky je už dosť veľký rozdiel. A aj napriek tomu,že to bolo tretie dieťatko v krátkom čase po druhom,všetko sme krásne zvládli,kočík sme mali súrodenecký,nie dvojčatovský, HAUCK DUETT,skvelý kočík za skvelú cenu,jediné čo mi na ňom vadilo,bola farba,lebo okrem čiernej a hnedej,inú nevyrábali v tom čase,neviem ako teraz.ALe bol fakt výborný! A dá sa to zvládnuť,verte mi!!

lu777
24. lis 2014

bude to záhul, ale určitě bych si miminko nechala - netrpíte nějakou nouzí, jste úplná rodina a druhé byste asi časem stejně měli, tak proč tohle dávat pryč a mít z toho ještě trauma?
začátek bude záhul, ale z toho se oklepeš, z interupce možná ne... 😔

jinak ad sourozenci blízko od sebe - můžou si rozumět a nemusí, nikdo to nemůže garantovat... například naši se do 3 let hrozně prali... až po 4. roce té mladší si dají pusu, pohladí se a nebo se sebe zastanou...
okolo mě je dost lidí, kteří měli sourozence docela daleko od sebe a začali si rozumět až jako dospělí ale teď jsou nejlepší přátelé.... dopředu se nedá paušalizovat!

určitě tam bude nutné i nějaké uskromnění trochu, ale děti taky něco podědí a myslím, že do života je dobré umět trošku ubrat z toho materiálna a spíš se zaměřit na vzájemné vztahy 😉
nakonec dětem se pár hezkých kousků vždycky dá pořídit (nám třeba pošle švagrová nebo od někoho dostaneme občas i skoro nenošené)... a oblečení "na lítačku", na písek, hrabání se v hlíně atd. na zahrádce ve školce nebo na lítání po lese, tak na to je škoda dávat hezké oblečení, to mají obyčejné...
mně to tak vyhovuje, aspoň je můžu nechat dosyta vyhrát a nemusím se bát, že mi roztrhnout drahou bundu nebo udělají flek na nějakém pěkném kousku, který bych pak už třeba ani nevyprala...
hezké oblečení mají když jdeme na návštěvu nebo je nějaká oslava, jdeme do města apod... 🙂

za mě jediné co se velmi těžko obstarává pro děti krátce za sebou: dostatek pozornosti... já občas dělám moderátora, aby se nepřekřikovaly a na oba se dostalo.... neustále musíme domlouvat kompromisy (teď se hrají karty jak chce mladší ale pak se řeší osmisměrka jak chce starší)... trvalo to asi 2 roky než si na to zvykli, ale teď už někdy přijdou za mnou a kompromis mají dopředu "upečený"....
občas i ve stylu: dáš nám salát a my si uklidíme pokojíček a za to nám pak zítra uděláš prosím palačinky s čokoládou... sladký jsou 😅

lu777
24. lis 2014

@leniczka23 ono se to ještě může změnit, já měla kolegyni ta nechtěla děti vůbec, měla nakonec dítě ve 36 a už má druhé teď a je z něj totálně hotová... holt to na ni dorazilo později....
a ze tří kamarádek co chtěly jedno dítě, tak dvě si to nakonec rozmyslely a jsou spokojené (víc než předtím kupodivu)
fakt se tohle těžko odhaduje... já třeba z MD nebyla moc nadšená, pořád jsme řešily nějaké zdravotní nebo finančí potíže... ale je mladší víc než 3 roky tak je to super, úplně jiná liga... mě prostě baví víc ty starší děti... takže když můžeme číst, řešit spolu detektivní případ nebo mi čte pohádku, tak mě má úplně omotanou kolem prstu 😀
dneska se už i se slzou v oku podívám na to jak byl legrační s plenkou a bylo i plno momentů které se mi na MD líbily (třeba nošení bylo super), ale baví mě prostě starší děti.. kdyby se daly porodit tak 3-leté tak bych klidně ještě jedno brala... a to říkám já, která se třásla na to až půjde už do práce!
no člověk fakt neví jak to bude za pár let... s dětmi je ten čas hrozně intenzivní a ve chvíli kdy začnou víc mluvit a přicházet s vlastními návrhy (začátek tak ve 2 letech, od 6 let nestíhačka 😅 ), tak je to to velká změna....

jinak jsou okolo mě i maminky co mají jedno dítě a proč ne? 😉
já jsem zpětně ale nakonec ráda, že jsem otěhotněla podruhé neplánovaně (nečekal jsem to, syn byl vymodlený), protože jak je už starší tak kdykoli někdo okolo umře, tak si fakt říkám, že až tu nebudeme jednou, tak bude mít aspoň sourozence... tedy pokud budou v kontaktu, to nikdo neví

ilonkaseda
24. lis 2014

@leniczka23 Ale já nepsala nic o tom,že je špatné mít jedno dítě,pokud to tak chceš,tak je to tvoje věc.,nic odsouzeníhodného na tom není....pouze jsem reagovala na tvůj příspěvek,že i kdyby se zakladatelka rozkrájela nedá tomu starším to co potřebuje pokud bude mít dítě tak brzy po sobě..Máma má dost lásky pro více dětí a je jedno jaký je věkový rozdíl..My se sestrou jsme taky kousek od sebe,nikdy opravdu nikdy jsem nepocítila nedostatek po této stránce,ač jsem ta starší..

kija
24. lis 2014

@viktorkaa To je v tom opravdu tak obrovský rozdíl? Že u dvojčat je vše v pořádku a u dětí, kde je věkový rozdíl pár měsíců, bude to odstrkování natolik zásadní, že by bylo lepší, kdyby to mladší ani nežilo?
Myslím, že tady v tom případě by nešlo tolik o pocity a životy dětí jako o pohodlnost rodičů. Ale tak každá máme asi jiné priority a hodnoty.

@marketademelova Zvládnete to. Určitě. Hodně štěstí 😵

somalicats
24. lis 2014

@leniczka23 Taky jsem původně chtěla jen jedno 😀. Jinak jeden postřeh: příbuzenstvo nikdy nenahradí sourozence. Mám ségru, mladší o necelé 4 roky. Mám i bratránka a sestřenku, o pár roků starší - v dětství super, nahráli jsme si spolu všichni, ale teď v dospělosti - ségra je ségra, a když je potřeba, dokážeme se jako blízká rodina semknout. Přišly jsme už o tátu, a až jednou přijdeme i o mámu, budem tu my dvě prakticky už jen pro sebe. Bratránek i sestřenka už tolik nekomunikují, nevídáme se s nimi tak často, mají své životy a svou rodinu, jestli jsou si navzájem tak blízko, jako my se ségrou, nedokážu posoudit.

cacenka_d
24. lis 2014

@marketademelova ja mam holky 2 roky od sebe a krasne si vyhrajou. Jo asi to bude na zacatku tezsi, ale da se to urcite zmaknout 🙂

tarra27
24. lis 2014

@somalicats když jsou od sebe deti o více let, není to většinou tak, jako když jsou o rok, o dva....a vůbec stejný pohlaví...to to třeba u holek je super, si pokecají, posvěřují atd....i tak má každá chlapa, svoje deti a svým způsobem svoji rodinu....ale v případě potřeby se podrží...navíc mají k sobe blízko...
a když to jsou sestřenice, bratranci...nikdy to nebude tak, že jeho vezmou jako segru nebo bráchu....zase budou mít každý svoje rodiny a budou rádi, že si najdou čas na sebe....
takže souhlas....příbuzní je nenahradí...

vždyt ani my nemámě čas na sestřenky a bratrance tak jako na segru....je to proste jiný....

tarra27
24. lis 2014

holky a to je důvod, proč uvažuji o třetím....těhotnět se me moc nechce....a první rok vím, že bude náročný....ale na druhou stranu, až budeme staří s manželem, tak je daleko věší šance, že se u nás nekdo zastaví...včetně pak jednou z vnoučat.....
vždyt co říkají babičky, maminky nebo i kamarádky??? Dnes nemůžu, přijedou mladý atd....a každý dá v závěru přednost svoji rodině...svým detem, vnoučatum, svoji krvi....prostě každý.....

a já jsem se svýma detma štastná a cítím, že nás to pojí....jako rodinu.

somalicats
24. lis 2014

@tarra27 Jasně, je to rozdíl mít u dětí odstup 10 let nebo rok. Ale v každém případě jsou to prostě sourozenci, vlastní krev. Moje starší má tu mladší moc ráda už teď, i když mi s ní pomáhá, ale přiznala se, že je ráda, že má ségru, hraje si s ní (a je to moc hezký pohled 🙂 ). Jestli si spolu zachovají hezký vztah i v dospělosti, to já pochopitelně nevím a neovlivním, ale budou tu pro sebe.

tarra27
24. lis 2014

@somalicats vždy bude mít za kým jít...nemusí k cizím...a já si myslím, že čím jsou pak starší, tím se to víc vyrovnává.....asi je jiné, když je 15 a 25let.....ale až třeba te 10 ti ete bude 25 a druhé 35...budou k sobě mít zase víc blíž....

somalicats
24. lis 2014

@tarra27 Věkem se to dost vyrovnává. My se se ségrou nemohly v pubertě pomalu ani cejtit, zlepšilo se to, když jsem odešla na vysokou, už jsem nebyla tak často doma, a najednou se to všechno otočilo a začaly jsme spolu vycházet líp. I teď se občas chytnem, ale není to nic, co by nám mělo zpřetrhat vazby, ségra je cholerik,takže to s ní není tak jednoduchý.

tarra27
24. lis 2014

@somalicats já mám segru a 4 a půl mladší...a ona má život těžší, má co chlapa, to podle me tragedie...ale nedá se s ní mluvit...poradit si nenechá, já vím, že musí každý sám...ale nekdy spolu mluvit nedokážeme, navíc vše řekne....nenechá si pro sebe...my to máme komplikvaný...ale vždybych ji pomohla, nenechala bych ji na holičkách....

Strana
z4