icon

34tt - je možné, že se to blíží? Slabé MS bolesti

veronikanel
12. říj 2014

Ahoj maminky,chtěla bych poprosit o radu.Čekám druhé miminko,jsem ve 34tt.Od 20tt mám každodenní tvrdnutí a to velmi časté,měla jsem nasazené magnézium,ale nepomáhalo a krom toho bylo miminko v pořádku,takže jsem ho časem přestala brát.Spíš je u mě divné,když je bříško měkké 😀
Nicméně minulý týden ze mě cosi vyteklo.Myslím,že to byla zátka,ale těžko říct,u dcerky šlo o hnědý hlen,teď jen o bílý s jako by mléčnými nitěmi.Ale bylo ho dost a extrémně hustý.Lékaři jsem to řekla v poradně,ale nic mi k tomu neřekl.Na UZ se jen ukázalo,že je malý hlavičkou dole a v pánvi,a že prý je to v pořádku.Jenže od včera mě trápí slabé MS bolesti.Velmi nepravidelné,od večera do dneška cca 8krát z toho jednou to bolelo víc.Nic neteče,bříško tvrdne jako celé těhu.Samozřejmě vím,že je lepší zeptat se přímo dr,ale je prostě takový,že mi nic nevysvětlí a také nechci plašit,dokud nebudou stahy pravidelné nebo neodteče voda.
A tak se ptám vás,zkušené maminky 🙂
Měla některá podobný průběh?V tomto týdnu?Myslíte,že se tělo jen připravuje nebo se to skutečně může blížit?A jestli jste porodily takhle brzy,kolik vážili děti?Jak dlouho jste musely pobýt v nemocnici?
Myslela jsem,že budu více v klidu,když už mám porod za sebou,ale všechno je jiné než s dcerkou a tak mě to mate a děsí zároveň... 🙂
Děkuji za rady a názory 🙂

paracka
12. říj 2014

Jela bych se ukazat do porodnice, ja jsem dnes 34+0 tt a beru 10 tbl.magnezia denne, doma mam 14 mesicniho chlapecka a cs2 na posledni kontrole. Doma lezim, neuklizim jen se staram o maleho a spital nechci driv videt nez u porodu

veronikanel
autor
12. říj 2014

Já mám CS1,proto jsem myslela,že je to ok 😒

gwennie
13. říj 2014

CS celkem neni rozhodující, to neřeš. Když jsi byla na poslední kontrole, jak na tom byl děložní čípek? Kolik jsi byla oevřená? A halvně kdy to bylo?
S nemocnicí bych úplně neplašila, pokud nekrvácíš, pokud normálně cítíš pohyby. Asi si pamatuješ kontrakce z prvního porodu - to je fakt trochu jiný level, než tvrdnutí břicha...
Já například mám tyhlety poslíčky už celkem dlouho denodenně, a chvílema mě tak bolí břicho, že tečou slzy, a taky to není porod...

janadajova
9. lis 2014

Cs 2 tvrdnu ms bolesti mam rekla bych ze jde o poslicky

hopeto3
18. pro 2014

Ahoj holky.. Dnes jsem 33+1tt a od 30tt lezim u Apolináře s odteklou vodou. Minimum vody pro udržení prcka jeste staci a malý pekne roste.Ma odhad 1800g. Doktori říkají pokud do silvestra neporodim sama tak pak zacnem resit porod  Čekám druhe ditko, ale toto jsem nezazila:Uz tyden mi denne tvrdne bricho, az to prodychavam , někdy se drzi pravidelne ale vzdy odezni, pri tvrdnuti citim tlak do spodku a na konecnik..nic do sebe netlacim ale prodychnu. nalez jsem pri prijmu mela cipek 3cm pevný a za tyden 2cm.uz doma me bolely stydke svaly, nebo ty strany dole, ale co zazivam poslední 3dny, to mi přijde jak kdyz si ji roztrhnu odpo jsem si stoupla a luplo mi v prave straně zad a blbe se mi slo..po cca 3h to odeznelo sle ne uplne..i me poboliva prava panev.Kdyz maleho poslouchaj najdou ozvy az pod kalhotkama v leve straně az se divi ze je tak dole.na monitoru obcas kontrakceJe to vse k pokličkum, nebo se telo připravuje? Když to řeknu dr tak mi daj do kopačky Mg a tělo zbytecne uklidnii.. a nebudu jako u dcery reagovat na vyvolání..Spíš me zajima ze je to normální pro tehu nebo ze se telo připravuje

evule1982
18. pro 2014

Mně tvrdlo břicho snad od 30tt, ale čípek se mi nezkracoval, takže doktorka říkala, že ok. Pak asi ve 34tt jsem byla na kontrole, kde mi břicho tvrdlo přímo doktorce pod rukama a navíc podle ultrazvuku měla malá hlavu už hodně dole, tak mě doktorka poslala radši do rizikové poradny do nemocnice. Tam se doktorka tvářila, že je vše v pořádku, nicméně mi předepsala magnézium a klidový režim. Od 35tt. jsem pak sem tam v noci pociťovala chvílema takové lehké MS bolesti. Na začátku 36.tt jsem už zase začala být aktivnější, protože se mi udělalo líp a navíc jsem si říkala, že i kdyby se malá narodila, tak už to bude snad v pohodě. No a asi tři dny na to mi praskla voda, takže se malá narodila 35+4. Myslím, že se dá těžko odhadovat, jestli to něco znamená nebo ne. Nechala bych se zkontrolovat u doktorky a pro jistotu dodržovala ještě nějakou dobu klidový režim, aby se to neuspíšilo.

nissi
18. pro 2014

Mě dnes 33+2 řekli, že mám krásně připravené porodní cesty. Malá má odhad 1700 g. Za týden jdu na kontrolu a prý když nepřibere, tak vyvolávačka. Přijde mi to zcestný, když je vše OK a malá přibírá dobře. Jestli to chtěj kvůli těm cestám? Nevím... Neřekli mi, jestli jsem otevřená... Jen že jsem připravená. Bezva. 🙂 Před hodinou jsem to málem obrečela, teď už mám jen zoufalej úsměv. 😅