5. týden po porodu krvácím - plně kojím, jedná se o MS?

bilkovalucie
6. bře 2015

Maminky, mám dotaz. Jsem 5 týdnů po porodu a začala jsem krvácet. Plně kojím, přes den po 3h, v noci po 4h, poslední týden si malá v noci pospí 4-5h. Je možné, že se jedná o menstruaci nebo je to "očistkové rozloučení"? Očistky mi asi před 1,5 týdnem pomalu končily, zbarvovaly se dožluta, posledních pár dní začaly zase hnědnout a dnes krev. Asi týden jsem byla naměkko, rozladěná jako před ms. Co si myslíte, popř.máte některá stejnou zkušenost? Děkuji moc

alboo
6. bře 2015

řekla bych, že je to MS, já teda nekojila, 5.týdnů po porodu sem dostala silnou MS, tak sem to řešila na gyndě a tam mi řekli, že se to stává, a tím, že nekojím, tak je to i celkem normální, ale může to být i u kojení

lu777
6. bře 2015

možné je obojí, těžko říct...

mandala
6. bře 2015

Podle mne je to MS, nevadí, že kojíš. Taky to může být nepravidelné, já nikdy nevěděla, kdy to přijde. 😒

bilkovalucie
autor
6. bře 2015

Holky děkuju moc za odpovědi 🙂

zulitvi
6. bře 2015

Já měla ocistky tak, ze treba tyden byl klid, pak to zase 3 dny odchazelo, pak zase klid a zase to přišlo.

amabilis
6. bře 2015

@bilkovalucie Já mívala očistky vždy minimálně 8 týdnů, naposled dokonce 10 a vždy se to takto střídalo. Dost často se můžeš rozkrvácet třeba po námaze nebo tak. Děloha se pořád zavinuje.

bilkovalucie
autor
7. bře 2015

@zulitvi
@amabilis
Děkuji za zkušenosti, zrovna mi krvácení ustalo a je to opět jen hnědé špinění. Ale na ms to vážně vypadalo, bolelo mě i v kříži, tak mě to skutečně mátlo. Ještě jednou děkuju, je fajn, že se může člověk zeptat a rozumní lidi odpoví třeba i zkušenosti. Jsou tu i tací, kteří hned začnou chytračit nebo názory shazovat :( Díky moc!

basice
7. dub 2016

Ahoj holky, měla bych dotaz. Jsem 10 dní po porodu. Krvácení nebylo nijak silné a poslední 2 dny jsem měla už jen špinění a dnes se mi opět rozjelo krvácení. Myslíte, že je to normální?

lucka662006
7. dub 2016

Ahoj, tohle není MS. Mně se stalo zcela to samé, přesně 5. týden při plném kojení. Švagrová gynekoložka mi řekla, že MS je téměř vyloučená. Cca 14 dní před MS dochází k ovulaci, to by bylo 2 - 3 týdny po porodu, při plném kojení, téměř vyloučené. Jde o očistkové rozloučení. Každopádně je to zcela normální. Kdyby silné krvácení trvalo 3 dny, jít k doktoru. Mě to přešlo ještě ten den večer.

amabilis
7. dub 2016

@basice Tohle je úplně zcela normální. Od toho se odvíjí ten název - šestinedělí. Cca 6 týdnů bude rvat, než se tělo vyčitsí, takže budeš různě špinit, občas se rozkrvácíš. Jen kdyby to bylo nějak hodně silně a trvalo to dlouho, je dobré zajít k lékaři. Pokud je to trochu, je to v pořádku. Já se většinou třeba víc rozkrvácela, když jsem dělala namáhavější činnost (proto se má v šestinedělí taky žena šetřit) a samozřejmě při kojení, kdy dochází k rychlejšímu zavinování dělohy.

skvisha
7. dub 2016

Já na střídačku krvacela, spinila a mela dny uplne v pohodě i šestinedělí. Nakonec se na kontrole ukázalo, že mi v děloze zůstal malý kousek placenty a musela jsem na otočku do nemocnice. Přitom kamarádky to mely podobné a byly v pohodě. Tim nechci strašit, jen upozornit, že když se něco nezdá, tak se na kontrole urco poptat 😉.

basice
7. dub 2016

Děkuji holky, budu to určitě sledovat jen jsem nevěděla jestli mám plašit a jet hned do nemocnice. Bylo to nárazové krvácení a teď zase slabounké.

lenkas1982
13. dub 2016

@lucka662006 Ubezpečuju Tě, že může. Mně přišla MS přesně měsíc po porodu a od té doby chodí pravidelně. A to kojím plně, i když jsem už tehdy měla v noci poměrně velké pauzy, i 6 hodin, teď v 5 měsících běžně 7-8 hodin. Co je zajímavý, že i když mám po porodu MS silnější než kdy dřív, tak mě vůbec nebolí, ale to se určitě bude ještě nějak vyvíjet.

lenkas1982
13. dub 2016

Jo a ještě jedna zkušenost - v tom cyklu po první MS jsem zažila i špinění při ovulaci, z toho jsem byla trochu vyplašená, než mi došlo o co jde. Nikdy před tím jsem to nezažila a potom už taky ne, i když ji pořád cítím (lehká 1-2 denní bolest podbřišku).

emisekkk
13. dub 2016

@bilkovalucie já jsem plně kojila jako ty a měla jsem u všech dětí MS mezi 5-6. týdnem po porodu. A teda pěkně silnou.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru