Bojím s porodu už teď a to bych chtěla velké bříško

stelzigova.b
7. bře 2014

Jsem nyní v 17tt a z porodu mám hrůzu už teď jsou chvíle kdy se mi to honí hlavou a mám strach a nejde mi to vyhnat z hlavy,protože první porod byl šíléný hrozně dlouhý a bolestivý a to velmi,bolestí jsem tam pomalu lezla po zdi a když se mi sestra opřela loktem fest o břicho myslela jsem že jí něčim praštim jak to bolelo 😀 😕 😒 musela jsem pak tlačit i ve stoje dle jejich instrukcí...nakonec vše dopadlo v pořádku a vleže a přirozeně ..to už jsem v konečné fázi tlačila ze všech sil a povedlo se.Nástřih hráze jsem si taky vychutnala fakt byl celkem cítít 😢 a bejvalej mě ještě u porodu deptal blbejma poznámkama a překotným chováním.Na druhou stranu chci být už v šestém měsíci,to se pamatuji že při malé tehdy bylo v této době poměrně velké a už se nezatahovalo 😉 a jenom rostlo.Bojím se jaký porod bude tenhle.Kamarádka rodí za 3 dny a má úplný nervy z toho panickou hrůzu 😒

stelzigova.b
autor
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
terinda
7. bře 2014

@stelzigova.b Nestresuj se dopředu, určitě bude tenhle porod o mnoho lepší a pak na to zapomeneš 😉
Já se taky bojím bolesti a komplikací, ale víc se těším na miminko 🙂

stelzigova.b
autor
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
pavlapl
7. bře 2014

já jsem první holku rodila 36 hodin a druhý porod trval jen 10 hodin. Třetí si myslím že bude ještě rychlejší. Nesmíš na to myslet. Já jsem si říkala že to dítě vylést prostě musí a já mu musím co nejvíc pomoct. Druhý porod jsem prožívala úplně jinak když jsem věděla do čeho jdu. Mohla jsem se vyvarovat chyb které jsem dělala u prvního. Jako třeba vyhnout se histerii.

camelinka
7. bře 2014

@stelzigova.b Dobre rano, videla jsem nekolik vasich novych temat a mozna by vic pomohl misto konika nejaky specialista....nemyslim to zle, treba by to za zkousku stalo 🙂

stelzigova.b
autor
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
scheetje
7. bře 2014

Souhlasim s Camelinkou, jak tak Vase prispevky ctu, tak bych doporucila travit mene casu na Konikovi rozebiranim blbosti 🙂

antoinet
7. bře 2014

@stelzigova.b myslí tím, že březnový den se dá využít i jinak, než strachem z porodu někdy v srpnu😉

mavega
7. bře 2014

tak nezlobte se, ale myslím si, že strach z porodu prostě může k těhotenství patřit a kdyby se ho šlo zbavit jen tím, že si řekne "jo, fajn, nemá to smysl se toho bát", tak by to bylo opravdu super a nikdo by se nebál ničeho "zbytečně".
Já se teda taky porodu bojím a to jsem teprve v 15tt , vůbec se autorce dotazu nedivím a zvlášť, jestli už nějaký porod prožila, který třeba nebyl úplně podle jejích představ. a kde jinde by měl člověk sdílet obavy z porodu, než na stránkách s tímto účelem?

@stelzigova.b slyšela jsem, že druhé porody jsou fakt většinou mnohem jednodušší, než ty první. já za sebou nemám ještě ani jeden, teprve mě za 5 měsíců čeká první, ale určitě to některá ze zkušených maminek potvrdí 🙂
a ještě bych to zkusila probrat se svým doktorem nebo porodní asistentkou , třeba ti poradí nějaké přirozené cesty, jak se bolesti a strachu zbavit, případně by se s nimi šlo třeba domluvit na nějaké medikační cestě , kdyby bylo potřeba. Držím palce!

stelzigova.b
autor
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
pepibubu
7. bře 2014

Ahoj... Ano, nemá cenu se teď stresovat tím, co bude za pět měsíců. Jak se říká, dovnitř mohlo, ven musí 🙂 Ale poptej se na homeopatika, vím, že existují i taková, která odblokovávají strach z porodu. Zkoušej třeba EPINO, cokoliv, co ti uleví.

andelka
7. bře 2014

Já bych doporučila místo stresování dopředu, se na porod začít připravovat..mluvit s lidmi kteří nebudou strašit, ale budou podávat relevantní informace, a budou pozitivní (zvrtnout se může každý porod, s tím se musí počítat, ale strach dopředu může zapříčinit že se něco podělá jen kvůli tomu strachu). Mně osobně pomáhalo se těšit, ale respektovat že ne vše musí nutně být podle mých představ. Ale co bych ovlivnit mohla,o to bych se pokusila..takže cvičení, pozitivní předporodní příprava, zjištění kde chci rodit, zda bych mohla mít svou PA nebo aspoň dulu..vytvoření porodního plánu (u prvního porodu mi PA taky zatlačila na břicho, aby se malý nevracel, u druhého to nebylo potřeba), cvičení s epinem (z prvního porodu nástřih mám, z druhého ne, ani jeden škrábanec)..pití maliníku a lněného semínka taky přispívá k dobrému pocitu, že něco pro to dělám i sama.
A i u mě se potvrdilo že druhý porod byl rychlejší a snazší. Bolest byla stejná, ale lépe jsem ji snášela, už jsem věděla co a jak. A měla jsem i štěstí na lepší tým, s PA jsme si víc rozuměli, takže na druhý porod mám krásné vzpomínky. Z prvního nemám tak dobrý pocit.

kamilka007
7. bře 2014

@pepibubu Homeopatika vazne jsou a pry funguji, ale musite dodrzovat komplikovanejsi postup podani. Ja je mela pripravene v kabelce pri prvnim porodu, ale pak to byl takovy masakr, ze si neco michat a hlidat cas a buhvico jeste bylo uplne mimo moje moznosti. 🙂 Ale ta varianta tu je, alespon pro klid.

whatty
7. bře 2014

já jsem na konci 16 tt a taky nad tím kolikrát přemýšlím jaké to bude jestli lepší než první porod nebo tak...myslím že tohle je normální že člověk má obavy . teď jak sem se dívala 4 v tom ta tam rodily 2 dny to bych opravdu nechtěla 😀 ale jak píše paní šlo tam musí ven nějak to zvládneme...nic jiného nám ani nezbývá ne holky? a po porodu bude radost z mimíska a všechno zlé bude fuč. 😉 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru