Bojím se nové poporodní deprese. Máte zkušenost?

losice
12. črc 2011

Ahoj holky,

malemu zlaticku je 14 mesicu a my pomalu uvazujeme o druhem diteti. ALE: po prvnim porodu jsem prodelala hroznou poporodni depresi, doslo i na antidepresiva, no neprala bych to nejhorsimu nepriteli. A ted se bojim, ze se to s druhym ditkem bude opakovat. Vim, ze ta sance je realna, i psycholozka mi to potvrdila. Ale zajimalo by mne, jestli s tim nekdo z vas ma zkusenosti, jak jste se rozhodovaly, zda druhe dite ano ci ne, a zda se deprese opravdu dostavila i podruhe.

losice
autor
13. črc 2011

nikdo mi neporadi?

evaviki
13. črc 2011

@losice skusenost nemam, ale podla mna bude podstatny rozdiel v tom, ze uz teraz vies, ze ti deprese hrozi a mozes zacat uzivat lieky hned na zaciatku, ked budes mat nejake priznaky.. (neviem ako si to mala prvy krat, ale predpokladam, ze si nezistila hned, ze mas depku..)

kaleilah
13. črc 2011

@losice Jsem taky depkař a navíc mám problémy s PPP. Poprvním porodu se to u mě dost rozjelo, pak jsem se během druhýho těhu dala lehce dohromady a po druhým těhu jsem byla "v prdeli" Naštěstí mi dost pomohl přítel a zvládli jsme to,m ale jsem opět těhotná a řešim to zase. Dokonce už se TĚŠIM na to, až porodim a rozjede se to zase, ale vim, že už asi nebudu mít sílu to zastavit a může to dopadnout blbě.

Asi je důležitý, aby jsi probrala pořádně s psycholožkou, jak na to. Víš valstně, proč jsi tu depku měla? Bylo to první dítě, ohromná změna, dřív jsi byla ty a přítel, najednou se čas a všechno dělí pro někoho třetího. Teď to ale přece bude jiný. Víš jakej je porod, víš že to bude bolet. Víš taky, že mimino pláče, potřebuje nosit, trápího prdíky, chce kojit, nebo naopak kojení nejde. Nezažiješ už tolik nových situací, a proto by ses na to mohla i dobře připravit a nezaskočí tě tolik věcí. Navíc starší syn už bude docela velkej, na depky nebudeš mít čas. A není to fráze, určitě ho miluješ nejvíc na světě 🙂 a nedokážeš si představit, že bys měla být x týdnů nepoužitelná, protože ten starší tě bude taky potřebovat. Zvládneš to!

losice
autor
12. únor 2012

obnovuji diskuzi, zacinam se bat min, ale stejne by me uklidnilo, kdyby se mi ozval nekdo, komu se to napodruhe vyhnulo🙂

veronika.h
23. dub 2012

Ahoj, já mám bohužel negativní zkušenost. U mě se rozjela poporodní deprese i podruhé, takže jsem v tom zase až po uši ☹((
@losice

losice
autor
24. dub 2012

@veronika.h tak to mne moc mrzi!!! klidne mi napis do IP pokud mas potrebu se vypovidat!!!

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru