Bolest při stolici po porodu, co pomohlo?

tripisek
21. únor 2016

Ahoj maminky, predem se omlouvam za toto choulostive tema ale nikde jsem nenasla odpovedi. Jsem 15dni po porodu pri kterem jsem si vytlacila i hemeroid ktery nijak neboli a ani o nem nevim. Vsichni tvrdi, ze sam zmizi. Problem je v tom, ze kdyz jdu na velkou tak to boli tak jako bych kadila jezky a jeste dlouho potom. Mela jste to nektera z vas taky? Neco co pomohlo nebo jit k doktoru? Moc dekuji

cattus
21. únor 2016

Ahoj mela jsem tonpodobne jen u me slo o zazivaci problem. Malo jsem jedla a tudiz jsem na stolici chodila po 3-4 dnech kdy byla hodne tuha a protoze jsem po SC tak tlaceni nebyl zrovna med. Pomohlo mi jist lactobacily jogurty a predevsim jist casto a vsemozne. A taky hodne pit. Jinak na zhojeni klidnr muzes mazat bepanthenem nebo sudocremem ktery mas pro miminko. Pripadne si zajdi do lekarny a kup si krem primo na hemeroidy. Jde o to ze ta sliznice kolem sverace je ted potrhana a proto to boli. Urcite to chce hlidat abys nekrvacela, pokud ano tak jdi k doktoru. Jinak se to opravdu za vas vstreba. Jo a pokud mas moznost tak se po kazde stolici oplachni vlaznou vodou spis nez by ses utirala papirem.

tripisek
autor
21. únor 2016

Dekuji, ja prave na velkou chodim kazdy den takze je to hruza a do sprchy musim pokazde. . .zkusim mazat. Dekuji 🙂

cattus
21. únor 2016

@tripisek pak opravdu mazat a mazat a nejlepe asi masti na hemoroidy.

kaci11
21. únor 2016

@tripisek Ahoj mam taky vnejsi hemeroid. Zacalo me to po prvnim porodu. Pak se to zatahlo a ted se objevil znovu. Koupila jsem si masticku a tou to mazu po kazde stolici. Sudocrem ani bepanten nezabrali. Primo urcena masticka na hemeroidy nebo dubova kura. 🙂 Preju hodne zdaru v boji. Bojuju taky.🙂

cilkat
21. únor 2016

Mám to taky... a když mažu pravidelně Hemastopem (nebo jak se jmenuje, stačí jednou denně), nebolí, ale nemizí. tři měsíce po porodu.

alenaholcakova
24. únor 2016

Určitě doporučuju si koupit mastičku a mycí gel s dubovou kůrou. Hodně pít a vlákninu aby byla stolice co nejvíce měkká.

eileenk
24. únor 2016

Mastička Dubová kůra (stojí pár korun) a po wc umýt vodou, zlepší se to a časem úplně přejde, tak přeju ať je to co nejdříve! 😉

tripisek
autor
24. únor 2016

Moc vam vsem dekuji za rady 🙂

eva118
24. únor 2016

@tripisek Snad tě trochu potěším, mě to taky potrápilo, ale do konce šestinedělí jsem měla klid. Jak radí holky- koupit mastičku a mazat a já koupila i čípky, aby to šlo na wc lehce, protože ježka jsem si užila taky dost 😀 .

gracinka7
24. únor 2016

Jsem dva a půl měsíce po porodu, bolí to jak blázen a skoro vždy to krvácí. Mažu gelem z dubové kůry a zatím není žádná změna ☹

alenaholcakova
24. únor 2016

@tripisek A ještě lněné semínko dosti pomáhá, ale musí být pomleté nebo pořádně rozkousané.

janca1991
15. dub 2019

Ahoj holky já jsem po porodu 25dnu a když jdu na velkou tak to je mazec jako kdybych tlacila opravdu hodně tvrdého jezka;( . V porodnici mi předepsali železo Myslíte že to může být tím? Co mám pouzit na změkčení stolice máte někdo zkušenosti s něčím děkuji za informaci.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru