Bolest v kříži 38tt

tfeh
3. črc 2021

Ahoj holky 🙂
Jsem 38+2 a dnes od rána mě pobolívá v kříži . Není to nějaká strašná bolest , jen to stále cítím a mírně mi to vystřeluje do levé kyčle. Zkoušela jsem horkou sprchu, tak to asi na hodinku přestalo. Intervaly to žádné nemá a ani ta bolest se nijak nestupňuje . Břicho mi netvrdne , žádné stahy necítím . Tak se chci zeptat, jestli jste to některá měla stejně ? Jeli jste raději hned do porodnice?
Jsem prvorodička a právě vůbec nevím, jestli to mám řešit .
Na kurzu nám říkali jen to , že začínající porod poznám podle silné bolesti, jako při menstruaci. A právě zase takovou bolest necítím .

Děkuji za rady 🙂

klokanka31
3. črc 2021

@tfeh Já měla celý porod jen bolesti v kříži, a nepravidelný, takže jsem myslela že to budou jen poslíčci. Do porodnice jsem dojela na poslední chvíli, na 8 cm ☺

nanyh
3. črc 2021

@tfeh Úplně v klidu. Ono už ke konci bolí fakt všechno. Já couvala po čtyřech a po zpátky z gauče 😀

tfeh
autor
3. črc 2021

@nanyh Jako zatím jsem si říkala, že to zvládám dobře, nic mě nebolí . No a dneska začalo , kříže a kyčel , hlavně ta levá strana 😀 Tak nevim no

tfeh
autor
3. črc 2021

@klokanka31 Zase mám strach, ať zbytečně neplaším. Ať se na mě v porodnici nekoukají jak na hysterku , kvůli tomu , že mě pobolívá jen v kříži a já je tam s tím otravuju .

ajja87
3. črc 2021

To budou poslicci. Ja to takhle měla cca tyden před porodem, v den porodu bolest v kříži a pak to šlo do břicha, v pravidelných intervalech

klokanka31
3. črc 2021

@tfeh Lepší včas než porodit doma. Na mě zas v porodnici koukali jak na idiota, že jak můžu nepoznat porod.

palja
3. črc 2021

@tfeh tak on to má každý jinak. Taky mi říkali, že porod určitě poznám. Týden před porodem mě začalo bolet v kříži, nejdřív pozvolna, pak už intenzivně a vystrelovalo to do levé nohy, úplně mě ta bolest paralizovala =myslela jsem, že už je to ten porod, jenže nebyl. Měla jsem skriply nerv v páteři, nic mi na to nedali, protože jsem byla už 38tt+ a stejně jako těhotná žádné injekce od bolesti nesmím. V této bolesti jsem byla týden.
Porod začal silným krvácením, silnými menstruacnimi bolestmi, kontrakcekmi do celého břicha a krizovymi kontrakcekmi (ty krizové byly jiné než ta bolest, byly po dvou minutách a nebyly zas tak intenzivní). No a ještě plus ta bolest krize vystrelujici do nohy. U porodu jsem se nemohla ani napolohovat. Po porodu zmizely kontrakce do břicha i křížové, ale ta bolest ze skripleho nervu pořád pretrvavala. Musela jsem rehabilitovat a bolest ustoupila až po šestinedělí pravidelného cvičení.

klokanka31
3. črc 2021

@ajja87 Jak už jsem psala, já celou dobu porodu měla jen nepravidelné bolesti v kříži. Není 100% záruka že budou bolesti i břicha a pravidelné.

ajja87
3. črc 2021

@klokanka31 jo ja ti to neberu, píšu jen svůj nazor
mamka říkala, že paní co rodila s ní, když me rodila, tak taky měla jen bolesti v kříži.

barmil
4. črc 2021

@tfeh ja nikdy třeba neměla stahy dělohy, nebo bricha. Oba porody byly jen křížová bolest.

malinkaelinka
4. črc 2021

Mně bolí bedra, mám tvrde břicho, sem tam i slabá kontrakce, vystreluje mi to do stehen a z beder až do lopatek. Už tyden a pořád se nic neděje.... tak se snažím na to nemyslet a dělám jakože nic 😅😅 i když někdy sotva lezu. S dcerou to bylo zrovna tak, cca po tydnu takoveho stavu mi prdla voda.

fouskovi
4. črc 2021

@tfeh oba porody křížové bolesti nepravidelné v prvním případě na, mě koukaly jak na, pitomece že nepoznám porod a za 5 hodin byl kluk na světě a pro druhý porod jsem jela jinam a tam hned monitor a kontrola a už jsem byla na 5 cm a nic pravidelného to nebylo a ani jedna kontrakce do břicha pokud to nepřestane radši jeďte se nechat zkontrolovat

tfeh
autor
4. črc 2021

@fouskovi Dneska jsem úplně v pohodě 😀 Záda mě nebolí, jen ráno trochu kyčle , ale to taky přestalo. Tak uvidíme, možná to je jen klid před bouří 😀😀

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru