icon

Brácha touží být u mého porodu, mám mu to dovolit?

niikola5430
2. únor 2016

Mam mu to dovolit, nebo ne?

blahova_andrea
2. únor 2016

netuším jaký máš s bratrem vztah, ale já si ani při sebelepším nedokážu něco takového představit 😅 já bych tam nechtěla ani vlastní mámu, natož bráchu. a otec miminka s tebou jít nechce nebo vás tam má být půlka rodiny? 😕 za mě určitě ne, ale záleží čistě na tobě, jak to vnímáš, jestli by ti to nevadilo, jestli tam pro tebe bude bratr oporou nebo co vás k úvaze nad takovým rozhodnutím vůbec vede 😉

andelka
2. únor 2016

Záleží na tobě.

karlajasmine
2. únor 2016

Pripada mi to dosti divne. Kdyz uz, tak at ceka venku a prijde se potom podivat na miminko, az bude po vsem.

pettykul
2. únor 2016

Já bych tam teda nesnesla ani ségru nebo mámu. Měla jsem tam manžela a vím, že některé holky nemají takový intimní vztah ani s partnerem a nechtějí ho tam. Porod je dost intimní záležitost, záleží, jaký máte spolu vztah. Zajímalo by mě, kolik let je bráchovi - nejste třeba dvojčata? 🙂 Vlastní zkušenost nejspíš nemá, co? Aby pak z toho neměl trauma, jako můj muž 🙂

sari_nka
2. únor 2016

Mě to přijde divné, ale záleží, jak si to umis představit ty sama, jestli je ti ta představa cizí nebo blizka...

petrusew
2. únor 2016

Mít tam bratra mi přijde dosti zvláštní. Porod je opravdu velmi intimní záležitost a u toho si nedokážu představit nikoho jiného než mě a partnera. Pokud nechce partner jít, tak raději sama nebo dulu.

drakenn
2. únor 2016

Ja mam vyborny a velice intenzivni vztah se svym bratrem. Dovedu si ho predstavit, aby byl u meho porodu. Pokud to mate stejne a citite to tak oba, proc ne?

dujinka
2. únor 2016

záleží přece na Tobě..jaký s ním máš vztah.. mě ke konci prvního porodu přišla máma, naprosto nečekaně a myslim, že její vztah k vnoučkovi se tím ztisícinásobil.. tak proč ne? Ať je tam klidně Papež, když si to bude přát on i ty. 🙂

sapinek
2. únor 2016

ahoj, mně to přijde takové netradiční :D ale vpravdě mám sama super bráchu a kdybych k porodu nikoho neměla a on měl zájem ho se mnou sdílet, tak proč ne 🙂

mandala
2. únor 2016

Jestli mu to máš dovolit, to záleží na tobě, kdybych měla mluvit za sebe, tak já bych tam nemusela mít ani manžela, ale budiž, ale bráchu ani za zlatý prase 😀

merunkova
2. únor 2016

Tedy to je otázka hodna "dospělé" ženy...když napíšem ano, tak mu to dovolíš a když napíšem ne, tak nedovolíš? 😕

lajla
2. únor 2016

Pokud chcete aby Vas",tak" viděl...a vite že ho to nepolozi, proč ne🙂
Ale vidím... Že cekate první... nechte si to na to druhé... Možná prehodnotite situaci🙂

yagga
2. únor 2016

Záleží jaký spolu máte vztah. Bude u porodu otec ditete? Pokud ano tak záleží zda i jemu by tam nevadil. Pokud s tebou nikdo nejde a ty bys tam někoho ráda měla a bratr by ti byl oporou tak proč ne. Je to jen na tobě koho tam chceš mít.

jamia
3. únor 2016

Vzhledem k dotazu a datu založení nicku pochybuji o autenticitě dotazu, ale dobrá. Mám skvělý vztah s bráchou a věřím, že je tak skvělý i proto, že mě nikdy neviděl rodit 😀

zzuzinda
3. únor 2016

Já bych svého bráchu klidně u porodu měla. Viděl mě už v nejrůznějších situacích, včetně toho, že mě přebaloval a učil na nočník. Ale je fakt, že brácha je o 13 let starší a od narození jsem byla jeho 🙂 Máme hodně blízký vztah. Klidně bych u porodu měla i ségru.

cilkat
3. únor 2016

Nějak nevidím důvod, aby tam byl... U otce dítěte ten důvod je - dítě je jeho, ale u bráchy? Navíc je otázka, kolik lidí k porodu můžeš vzít - často smí být jen jeden člen doprovodu. Pak pokud muž, tak otec dítěte (nebo v extremním případě současný partner, i kdyby nebyl otcem).
Pokud by byl jako druhý doprovod, pak když se shodnou s otcem dítěte a bude oporou tobě, tak problém nevidím. Ale přišlo by mi divné, aby u porodu byl "místo otce". Přijde mi, že pak bude mít tendenci dělat otce dítěti i nadále (takže tuhle variantu pouze v případě, že vlastně chceš, aby byl náhradním otcem (třeba proto, že s otcem dítěte spolu už nejste, nebo nežije, nebo tak)).

nupta
5. únor 2016

Já budu mít u porodu oporu, nikoliv pozorovatele. Takže pokud je brácha jenom zvědavý "fotograf a pozorovatel", jak jsi psala jinde, nebude ti tam k ničemu. Krom toho některé porodnice požadují pro účast otce u porodu absolvování předporodního kurzu (nebo jeho části) společně s matkou. Třeba by během kurzů přišel na to, že o to nestojí. Mimochodem otci dítěte by nebylo líto, kdyby o to přišel?
Z tvé otázky mi vyplývá, že je to spíš bráchova než tvoje iniciativa - takže pokud si brácha nedá říct a ty tady hledáš argumenty, tak mu řekni, že z toho může mít trauma... Sestru si ještě umím představit, ale bráchu....

marilyn5
5. únor 2016

U nas davaj porad tennie mütter, rodila tam holka a mela u porodu tatu, mamu, brachu a pritele :D

uzsezasenudim
6. únor 2016

Kdyby se cokoli podelalo, me by do porodbice vezl treba bracha a partner by tam z nejakeho duvodu nebyl....dotahla bych tam brachu za pacesy 😀 sama rodit nebudu a nechci. Ale ze bych si ho tam vzala, protoze on chce.....to je docela zvlastni. Je to lekar? Jako neodsuzuju to. Jak rikam. Radeji s brachou, nez sama. Ale ze by si o to sam rekl... 😀

nattalka90
Odpověď byla odstraněná
natassa32
19. kvě 2016

Když chceš..., proč ne 🙂

sarriku
19. kvě 2016

Ahoj, no tvůj úmysl teď může být dobrý, a je fajn mít u porodu podporu, ale tvoje tělo při porodu třeba nebude souhlasit. Budeš se stydět třeba hlasitě naříkat nebo se budeš bát, že se u kontrakce pokákneš. Já bych z toho teda byla sevřená a určitě by to ten porod mohlo protáhnout.

aklin
19. kvě 2016

U porodu bych nechtela ani svou mamu. Stalo se mi ze se mi nabidla babicka, ale okamzite jsem ji to zatrhla. Prislo mi to dost uchylne. Tuto intimni zalezitost prozit jen s partnerem.