Chci císařský řez, kde ho dělají? Poraďte, prosím
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat na vaše zkušenosti s vyžádaným CS, kde ho dělají, případně kolik to stojí, nebo co jste udělaly, aby vám byl proveden? Jsem rozhodnutá, že přirozeně ani za mák.
Zároveň prosím ty, kteří mi chtějí dávat morální rady, aby si je odpustili. Jedná se o mé tělo a mé rozhodnutí, díky 😉
@shine2015 Tak to určitě víš, že tam je rectus abdominis.
Důvodů, proč by nevstala, může být spoustu. I kdyby cévku měla jen do druhého dne, je to déle, než pár sekund při jednorázovém cévkování, které ani nemusí nastat.
Já nikoho nechci strašit, CS se může obejít bez komplikací (a ve většině případů tomu tak je), ale stejně tak se bez komplikací dá přežít vaginální porod a myslím si, že platit desítky tisíc za CS jen kvůli strachu z toho, že potom nevykonám potřebu, je zbytečné. CS je rizikovější než vaginální porod a to je prostý fakt, proto by k němu měl být důvod - klidně i psychického rázu, ale trochu závažnější, než strach, že se nevykadím.
@blecha94 komplikace může být u císaře i u normálního, to je prostě daný fakt. Vždycky se může něco po, bohužel.
proto jsem tu psala, už i předtím, že by si paní měla s někým popovídat, aby vysvětlila ten strach a co ji k tomu vede. Já si vydupala druhého císaře, cítila jsem, že by se to opět po, kdybych šla rodit normálně a sám doktor po císaři uznal, že je rád, že byl císař, protože bych své druhé dítě neporodila, ze strachu.
Kdyby tu psala, že chce mermomocí přirozený porod, ale že doktor chce císaře, tak by tu psalo spousta maminek, jak byl hroznej přirozenej porod a že už nikdy více, že nástřih byl hrozný, šití, a ty bolesti ... a diskuze by byla stejná, někdo ok, někdo příšerné. Tak to prostě je. 100 žen, 100 různých příběhů.
@x_kaatja Tyo kde ti toho císaře dělali prosímtě?to slyším prvně, čůrat do kádinky😮
Já jsem byla necelých 24hodin po císaři na jip, takže tam full servis, jen nosili malou na kojení a pak po přesunu na šestinedělí hned doprovodili do sprchy a vyndali cévku i kapačku a od ty doby jsem už byla dá se říct úplně happy, páč to jediný mě štvalo a ty čípky proti bolesti byly i lehce projímavé, takže problém nebyl..
Jinak pokud jde o nějaké deprese, že jsem dítě sama neporodila, tak tomu já nerozumím vůbec..jako pro mě bylo hlavní mít zdravé dítě..😉
Pokud má někdo fobii z porodu, tak si myslím, že je reálný, že ten proces si tím strachem zablokuje, páč je to hodně o psychice, tak pak může být pro něj fakt lepší císař s ohledem na miminko..
@blecha94 Neblázni-cévku vyndali druhý den, to jsem měla už u sebe i malého a pátý den jsem byla doma, kde byly ještě další děti, muž v práci.Prostě starší s těžkými věcmi pomohli, ale fungovala jsem fakt normálně. Pravda je, že jsem se na malého neskutečně těšila a byla jsem nadšená, že ho mám, tak mě to možná pohánělo.
@blecha94 ona ale nema duvod hlavni ten ze se nevykadi...
Ja bych tady zase tak nedesila...a hlavne to ze ty ses nekde plouzila vubec neznamena,ze to ma tak vetsina...pri vaginalnim porodu jsou taky dost slusne komplikace...a to i pro dite.
Jak jsem psala vys - zalezi jak to ma zena sama v sobe..pokud je pro ni sekce psychicky lepsi tak pro ne....
Tak strach z porodu jsem zatím neměla..ani z jedné verze, ale jak to tu tak čtu tak ho začínám mít. Praskla děloha, natzeny anus, inkontinence, 7stehů, necitlivost břicha bolest při sexu...To se mám na co těšit Teda 😂
@salenas Já vím, psala jsem, že komplikace hrozí u obu případů, ale CS je přeci jen břišní operace a nese s sebou víc rizik, proto mi přijde zbytečné podstupovat ho z malicherných důvodů, nic víc. Kamarádky je mi líto.
@kika_21 Moje spoluležící nevstala tři dny (v den porodu a dva dny poté) - prostě měla bolesti a nedokázala se zvednout. To není nic neobvyklého, na gynekologii jsem potkala dost žen, co měly cévku déle než bylo nutné. Občas se to prostě stává. Ale chtěla jsem spíš ukázat, že při CS je cévka nutná, zatímco při vaginálním porodu pouze pokud jsou promlémy s močením.
Ono staci blby porodnik velke dite nebo kdyz ma omotanou snuru kolem krku a pruser je na svete raz dva....a pak si vycitej ze jsi chtela klasiku....
Je to vzdy o stesti i o lidech a o Bohu. Ja rikam vsichni modleme se ;) at je vporadku...
Ja jsem mela prvni sekci indikovanou a vlastne se mi to splnilo...prala jsem si to snad od teh.testu 🙂)) a modlila se at mi sekce dopadne....a dopadla....a byla jsem strasne rada
no tak vyjadřovat se ke strachu o spodek a nemožnosti se vyčúrat snad ani nemá cenu (btw - měla jsem klešťovej porod, šití 3. stupně nebo jak to popisujou a hojení úplně pohodě a vyprazdňování taky... po šestinedělí jsme na to vlítli a oba největší spokojenost), ale ještě zde nezazněla důvežitá věc a to že CS je velmi riskatní také pro dítě. Je to pro něj šok, spokojeně si leží v břiše a nejednou ho někdo vytáhne, strašně to působí na jeho psychiku. Navíc neprochází porodními cestami, kde se setkává s prospěšnými bakteriemi a má to vliv na jeho imunitu a v neposlední řadě možnost kvalitního bondingu...lékaři by jistě vyjmenovali mnoho dalších důvodů...nic proti CS, když je to nutné, ale bezdůvodně připravovat miminku takový start do života, je hodně smutné.
@anazuzzuzana nevidim na tom nic smutneho
já si myslím, že se tu všechny shodneme na tom, že by budoucí mamina měla vyhledat pomoc odborníka, že vše má své pro i proti a asi bychom tu měly přestat strašit ostatní ...
@nuggett jj, to je třebas jako u zubaře, každý snáší bolest jinak a každému se vytržený zub jinak hojí 🙂 já byla před prvním porodem dokonale vystrašená od své vlastní sestry slovy "No, snad přitom neumřeš" snad nic horšího ženská ani slyšet nemůže (v té době měla sestra již 2 děti), že jsem se bála víc než si kdokoliv umí představit ... no a porod ? Tsss ... brnkačka - samo, že bolí, ale zvládla jsem to jako premiantka a to mi byl 18 náct 😀
Dneska už vím, že si zřejmě potřebovala připadat důležitě 😀
@brendamonique tak u zubaře jsem po.. strachy :D
@nuggett Ježííííš, máte zakázaný do března počítač!!!Jako pětinásobná matka, která vše přežila v pohodě Vám píšu-negativní věci ZÁSADNĚ NEČtěTE.Věříte si? Tak si věřte i při porodu.Kdyby bylo všechno tak hrozné, jak se píše nebo povídá, už bychom vymřeli.Viz brendamonique a opravdu inteligentní výrok její sestry.Vy si vyberete porodnici, které věříte, tam jsou odborníci a Vy jste jako žena k porodu od přírody přizpůsobená.
Hmm blbé přirovnání co 😀 ale vy mě ženy dozajista chápete 😀 A nějaká injekce třebas v podobě epidurálu ? 😀
@shine2015 no tak když své dítě někdo bezdůvodně vystavuje vyššímu (a zde statistiky mluví naprosto jasně) riziku, tak to podle mě smutné je... ale tak to ať si každý vyřeší se svým svědomím (a zde chci zdůraznit, že mluvím jen o CS na přání kvůli tomu, že chci mít pipku jak panna 😉 )
@kika_21 jj přesně nakonec u mě zabral pud sebezáchovy,kdy jsem si začala říkat stále dokola asi to nejlepší co šlo a toť pravda nad všechny pravdy ... že to zvládly miliony žen před náma za daleko horších podmínek a to rodily pomalu každé dva roky dokud jim nepřišla menopauza. Za mě byly popravdě horší některé ty nevyspalé noci s naším druhým ječounem 😀 Rodila jsem dvakrát a klidně bych rodila třebas ještě dneska znova (y)
jet rodit do zahraničí... tam ti ho treba na přání udelají
@anazuzzuzana mela jsem kamaradku....bohuzel mela....mela panicky strach z porodu,ale asi proto ze to bylo kratce po prevratu tak ji nikdo nebral vazne....klasicky porod a hotovo!...a v nemocnici jim vyskocila ze tretiho patra...asi nemusim psat jak to dopadlo...
Jinak to byla holka naprosto v pohode....

@salenas presne!!