Císařský řez kvůli ortopedickým problémům

kristyna99
8. únor 2018

Ahoj, jak je to když mám skoliozu? Záda mě neustále bolí, nemluvě o kříži. Naplánují mi lékaři císaře nebo jak? Díky 🙂

swetlusska
9. únor 2018

já mám šílenou skoliozu i bolesti a nikdy mi nikdo kvůli tomu (bohužel) císař neplánoval. Tak jsem rodila normálně no...

priefi
9. únor 2018

@kristyna99 ja mam skoliozu, casto bolava zada, ze zad migreny atd., behem tehu jsem je mela o to vic bolava, ale cisar me teda nenapadl... prirozeny porod je lepsi alternativou, pokud nemusis rodit cisarem, rod prirozene, cisar neni vyhra

kac_kac
9. únor 2018

Mám operovanou skoliozu (Zpevnění páteře aby se nebortila víc) před prvním porodem se radili ortopedi s gynekologama zda to zpevnění nesahá až příliš dolů aby mi to zabránilo normálně dítko porodit. Problém ale žádný z doktorů neviděl v samotné skolioze, ale až v tom operačním řešení. Nakonec jsem rodila třikrát a jsem ráda že přirozeně

tynka9
9. únor 2018

Mám pocit, že skoliozu má teď každá druhá.. to by bylo císařů. Já rodila se skoliozou klasicky, jen bolesti mi šly do kříže, což bylo nepříjemné, ale šlo to vydržet i bez epiduralu. A jestli to bylo skoliozou nebo ne, kdo ví.

priefi
9. únor 2018

@tynka9 ja mela taky bolesti v krizich, takze mozna ano... a taky zvladla bez epiduralu (po 30h od prvni kontrakce 😅, kapku jsem se sekla a na zaver rucni otevirani bramky).

tynka9
9. únor 2018

@priefi tak to u nás byl porod naštěstí rychlejší, cca 9 hod, ale malý na konci špatně natočil hlavičku a nelíbily se ozvy, takže mu pomáhali kleštěma.

priefi
9. únor 2018

@tynka9 klestema? To uz dnes neni moc caste. A vse v pohode?

tynka9
9. únor 2018

@priefi asi to není časté, ale funkční určitě. Potřebovali ho dostat ven a na císaře už byl moc dole. Malý je v pořádku, ani hlavičku neměl šišatou 😉 no a mě museli kvůli kleštím nastřihnout + jsem se trochu potrhala, ale zahojila jsem se dobře, takže snad vše v pořádku.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru