Císařský řez Praha - kam?

saffy
29. čer 2019

Vzhledem k obrovským komplikacím při prvním porodu mě nyní pravděpodobně čeká císař (a upřímně ho i preferuji, s ohledem na vysoké riziko trvalých následků při dalším přirozeném porodu). Brzy budu dělat registraci do porodnice, takže prosím o doporučení, která pražská porodnice je na plánovaný císař nejlepší. Díky!

verruna
29. čer 2019

Ahoj, pro tebe i miminko je co se tyce pece nejlepsi UPMD nebo Apolinar, dobry tym je na Vinohradech, tam se pred casem presunula cela motolska sekce a ani na bulovku neslycham zadna negativa 😊 asi bych nevolila Krc...A samozrejme nejjistejsi je zaplatit si doktora, ktery ti pak ve dne v noci prijede k porodu, v pripade planovane sekce je to jeste jednodussi 😊

zvedavec2
29. čer 2019

@saffy pod novym primarem je skvela Bulovka. Ja tam mela CS v 2015 (nic moc) a podruhe ted v dubnu, uz za noveho primare (operoval osobne). Naprosta pohadka!!! Druhy den rano jsem skala pres kaluze,,byla plne samoobsluzna, kojila, atd. Mohu jen doporucit - cely tym, i s anesteziolozkou, je skvely. Sestinedeli trochu pokulhava, ale je to o lidech, jedna smena paradni, druha na ranu... Plus to chce nadstandard, ale to je asi vsude.
SC jako operaci - Bulovka, primar Koliba.

saffy
autor
29. čer 2019

Pro mě je naprosto zásadní lékařská péče během porodu, aby bylo o mě i miminko dobře postaráno. Určitě nepohodlí na oddělení šestinedělí zvládnu, přece jen to není první dítě, tak už si s lecčím budu vědět rady. A upřímně, jde mi i o to, abych nenatrefila na někoho iniciativního, kdo mě bude tlačit do přirozeného porodu, po zkušenostech co mám už opravdu preferuji císaře, byť přímou indikaci k němu nemám, prý bude záležet na uvážení. Nevíte, jak se k tomu kde staví?

bassetlady
29. čer 2019

Za mě Motol. Naprosto špičková příprava před operací, úžasná anestezioložka, zákrok bez problémů. Trošku drhla podpora kojení na šestinedělí, ale to jsme dohnaly doma.

malenka3
29. čer 2019

Pokud nechceš, aby tě tlačili do přirozeného porodu po císaři, tak Podolí, tam pro to moc nejsou. Špičková péče o dítě. Co pokulhává, je kvalita šestinedělí (u nezrekonstruovanych oddělení sociální zařízení na chodbě), ale pro mě je to druhotné, prioritou je kvalita neonatalogické péče.

elikup
29. čer 2019

Na Bulovce mají rodinné pokoje. Tedy po plánovaném císaři nemusí matka, není-li to třeba na JIP, ale všichni jedou na ten pokoj. Podmínka je trvalá přítomnost druhé osoby blízké. Manžel nebo jiná osoba. Všeobecne v celé ČR jsou velmi zanedbaná oddělení šestinedělí, pokud jde o správné informace pro kojení. Ale personál za to moc nemůže. Malo lidí, moc práce, papírování a...

lolam10
29. čer 2019

Sla bych znovu do podoli.mam za sebou 2 CS a skvela pece😏

bassetlady
30. čer 2019

@elikup ono by stačilo, kdyby zrušili to poťapaný vážení a kojení podle hodin a harmonogramu. Pro prvorodičku a navíc s nedonošencem to bylo trošku peklíčko.

elikup
30. čer 2019

@bassetlady to je skoro všude. Ale ja jako prvorodicka v podoli rodila ambulantně. Prave z tech duvodu, co ti vadi :-/

saffy
autor
30. čer 2019

Díky všem za zkušenosti. S prvním dítětem jsem byla u Apolináře, gynekolog doporučuje rodit zase tam, aby měli k dispozici komplet dokumentaci z minula, ale já mám trochu strach, aby mě nenutili do přirozeného. Takže možná zvolím Podolí.

sweet81
30. čer 2019

Já jsem první rodila u Apolináře přirozeně, teď budu u Apolináře rodit zas a mám plánovaný cs. Platím si tentokrát doktora, nechci natrefit na blbou směnu.

pavla555
30. čer 2019

Tak já první rodila na Vinohradech, plánovaný císař KP a bylo to tam super. Bylo to v roce 2016, ještě před ,,nástupem,, lékařů z Motola (ale Ti jsou taky dobří - info od mé lékařky). A druhé r. 2018 u Apolináře. První jsem se registrovala zase na Vinohrady, ale Ti nedělají odběr tkáně a taky mi u Apolináře vyhovovala následná péče pro dceru, kde jí ještě mohl v porodnici vidět její lékař, který se o ni teď stará (zdravotní problém - který už jsme věděli v těhotenství). A u Apolináře jsem se domluvila zase na císaři. Myslím si, že když se podívají do dokumentace a řekneš že máš strach a normálně rodit nechceš, tak Tě do toho tlačit nebudou. A já tam byla moc spokojená, všichni tam byli super, jen matrikářka se špatně vyspala, ale to se jí prej stává často 😂😂, ale tu vidíš jen 2 minuty 😉. Držím pěstičky

saffy
autor
1. črc 2019

@sweet81 Nevadilo by Ti podělit se o info, jak probíhá “platím si doktora”? Samozřejmě jsem slyšela různé zvěsti, ale je to reálné i pro někoho, kdo tam nemá nikoho známého? Protože to by zcela vyřešilo mé dilema. Moc díky předem, klidně do SZ.

sweet81
1. črc 2019

@saffy napíšu sz

eviks
1. črc 2019

@sweet81 Mohu take poprosit o sz?

sweet81
1. črc 2019

@eviks ano😊

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru