icon

Císařský řez Praha - kam?

saffy
29. čer 2019

Vzhledem k obrovským komplikacím při prvním porodu mě nyní pravděpodobně čeká císař (a upřímně ho i preferuji, s ohledem na vysoké riziko trvalých následků při dalším přirozeném porodu). Brzy budu dělat registraci do porodnice, takže prosím o doporučení, která pražská porodnice je na plánovaný císař nejlepší. Díky!

verruna
•
29. čer 2019

Ahoj, pro tebe i miminko je co se tyce pece nejlepsi UPMD nebo Apolinar, dobry tym je na Vinohradech, tam se pred casem presunula cela motolska sekce a ani na bulovku neslycham zadna negativa 😊 asi bych nevolila Krc...A samozrejme nejjistejsi je zaplatit si doktora, ktery ti pak ve dne v noci prijede k porodu, v pripade planovane sekce je to jeste jednodussi 😊

zvedavec2
•
29. čer 2019

@saffy pod novym primarem je skvela Bulovka. Ja tam mela CS v 2015 (nic moc) a podruhe ted v dubnu, uz za noveho primare (operoval osobne). Naprosta pohadka!!! Druhy den rano jsem skala pres kaluze,,byla plne samoobsluzna, kojila, atd. Mohu jen doporucit - cely tym, i s anesteziolozkou, je skvely. Sestinedeli trochu pokulhava, ale je to o lidech, jedna smena paradni, druha na ranu... Plus to chce nadstandard, ale to je asi vsude.
SC jako operaci - Bulovka, primar Koliba.

saffy
autor
•
29. čer 2019

Pro mě je naprosto zásadní lékařská péče během porodu, aby bylo o mě i miminko dobře postaráno. Určitě nepohodlí na oddělení šestinedělí zvládnu, přece jen to není první dítě, tak už si s lecčím budu vědět rady. A upřímně, jde mi i o to, abych nenatrefila na někoho iniciativního, kdo mě bude tlačit do přirozeného porodu, po zkušenostech co mám už opravdu preferuji císaře, byť přímou indikaci k němu nemám, prý bude záležet na uvážení. Nevíte, jak se k tomu kde staví?

bassetlady
•
29. čer 2019

Za mě Motol. Naprosto špičková příprava před operací, úžasná anestezioložka, zákrok bez problémů. Trošku drhla podpora kojení na šestinedělí, ale to jsme dohnaly doma.

malenka3
•
29. čer 2019

Pokud nechceš, aby tě tlačili do přirozeného porodu po císaři, tak Podolí, tam pro to moc nejsou. Špičková péče o dítě. Co pokulhává, je kvalita šestinedělí (u nezrekonstruovanych oddělení sociální zařízení na chodbě), ale pro mě je to druhotné, prioritou je kvalita neonatalogické péče.

elikup
•
29. čer 2019

Na Bulovce mají rodinné pokoje. Tedy po plánovaném císaři nemusí matka, není-li to třeba na JIP, ale všichni jedou na ten pokoj. Podmínka je trvalá přítomnost druhé osoby blízké. Manžel nebo jiná osoba. Všeobecne v celé ČR jsou velmi zanedbaná oddělení šestinedělí, pokud jde o správné informace pro kojení. Ale personál za to moc nemůže. Malo lidí, moc práce, papírování a...

lolam10
•
29. čer 2019

Sla bych znovu do podoli.mam za sebou 2 CS a skvela pece😏

bassetlady
•
30. čer 2019

@elikup ono by stačilo, kdyby zrušili to poťapaný vážení a kojení podle hodin a harmonogramu. Pro prvorodičku a navíc s nedonošencem to bylo trošku peklíčko.

elikup
•
30. čer 2019

@bassetlady to je skoro všude. Ale ja jako prvorodicka v podoli rodila ambulantně. Prave z tech duvodu, co ti vadi :-/

saffy
autor
•
30. čer 2019

Díky všem za zkušenosti. S prvním dítětem jsem byla u Apolináře, gynekolog doporučuje rodit zase tam, aby měli k dispozici komplet dokumentaci z minula, ale já mám trochu strach, aby mě nenutili do přirozeného. Takže možná zvolím Podolí.

sweet81
•
30. čer 2019

Já jsem první rodila u Apolináře přirozeně, teď budu u Apolináře rodit zas a mám plánovaný cs. Platím si tentokrát doktora, nechci natrefit na blbou směnu.

pavla555
•
30. čer 2019

Tak já první rodila na Vinohradech, plánovaný císař KP a bylo to tam super. Bylo to v roce 2016, ještě před ,,nástupem,, lékařů z Motola (ale Ti jsou taky dobří - info od mé lékařky). A druhé r. 2018 u Apolináře. První jsem se registrovala zase na Vinohrady, ale Ti nedělají odběr tkáně a taky mi u Apolináře vyhovovala následná péče pro dceru, kde jí ještě mohl v porodnici vidět její lékař, který se o ni teď stará (zdravotní problém - který už jsme věděli v těhotenství). A u Apolináře jsem se domluvila zase na císaři. Myslím si, že když se podívají do dokumentace a řekneš že máš strach a normálně rodit nechceš, tak Tě do toho tlačit nebudou. A já tam byla moc spokojená, všichni tam byli super, jen matrikářka se špatně vyspala, ale to se jí prej stává často 😂😂, ale tu vidíš jen 2 minuty 😉. Držím pěstičky

saffy
autor
•
1. črc 2019

@sweet81 Nevadilo by Ti podělit se o info, jak probíhá “platím si doktora”? Samozřejmě jsem slyšela různé zvěsti, ale je to reálné i pro někoho, kdo tam nemá nikoho známého? Protože to by zcela vyřešilo mé dilema. Moc díky předem, klidně do SZ.

sweet81
•
1. črc 2019

@saffy napíšu sz

eviks
•
1. črc 2019

@sweet81 Mohu take poprosit o sz?

sweet81
•
1. črc 2019

@eviks ano😊