Plánovaný císař - zkušenosti s porodnicemi v Praze

hangys
24. čer 2019

Ahoj všem, čeká mě plánovaný císařský řez. Mám se brzy registrovat do porodnice a sháním proto zkušenosti, jak to kde chodí: tušíte, jestli mi v některé pražské porodnici, pokud budu na nadstandardním pokoji, dovolí mít miminko u sebe (tj. ne že budu na JIP a miminko budou vozit po X hodinách na kojení)? je to pro mě zásadní otázka a na webech nemocnic se mi nedaří najít odpověď. Díky za případné zkušenosti!

slunickonanebi
24. čer 2019

@hangys a co Neratovice? Jasně, není to přímo Praha, ale splňuje zadání

kridav
25. čer 2019

Měla jsem plánovaného císaře, ale po zákroku určitě budeš na jip. Já jsem sice byla hned na pokoji, protože měli plno. Ale byla jsem ráda, že těch několik hodin jsem se o malýho nemusela hned starat,a že mi ho nosili. Na pokoj mi ho pak dali druhý den ráno a už jsem ho měla jen u sebe. A byla jsem v Podolí.

moxha
25. čer 2019

U Apolináře jsi též na jipu...

brusinka91
25. čer 2019

V Motole jsi taky na jipu, na pripadny nadstandard jdes az pak. Mam za sebou 2 cisare, a uprimne si nedovedu predstavit, mit deti hned u sebe, prece jen je to cerstve sesite bricho, a bolesti ten prvni den taky nic moc. Byla jsem rada, ze si muzu vzit prasek na spani a neresit nic.

oliik
25. čer 2019

Navic po castecne anestezii se musi x hodin jen lezet, takze asi tezko by slo zvladnout peci o miminko... Ja prvni 3 hodiny po probuzeni ani nevedela, jak se jmenuju....

korneliusa
25. čer 2019

Na jipce být nemusíš, když nechceš. Maximálně jim podepíšeš reverz. Nejlepší je, vzít si nadstandard, pokud je volný a mít tam někoho, kdo se o mimčo bude starat (manžel, maminka, sestra, kamarádka,...)

merope
25. čer 2019

Na Bulovce je plánovaný císař ráno, může u toho být partner, může být tuším i bonding (já rodila nedonošence, takže mně ho jenom ukázali a běželi s ním do inkubátoru), potom stejně spíš, dítě ti vozí na kojení a zůstávali docela dlouho. Osobně jsem si myslela, jak večer půjdu za malým - byla jsem ráda, když jsem došla na záchod a zpět, ale vím, že kamarádka snad na vozíku zvládla jet za dítětem už první večer. Druhý den ráno vstaneš a můžeš se nechat převézt na normální pokoj na šestinedělí. Nedokáži si moc představit to dělat dřív. Na JIP jsi i kvůli tomu, že tě hlídají. Mně teda blbnul tlak a jizva mi začala blbnout až pár dní poté, ale nevím, nevím, zda je dobrý nápad nechat se převézt na běžný pokoj. Přecejenom císař je opravdu velká břišní operace.

lennus
25. čer 2019

Podolí, ale musí být volný nadstandard. Také to pro mě bylo zásadní, nakonec se mi podařilo porodit přirozeně. Ale není nutné jít na JIP, zvlášť u plánovaného. Na pokoji pak může být doprovod a miminko hned s tebou.
Mrzí mě, že to u nás ještě není možné všude. Miminko patří k mámě. Zažila jsem sekci a vím, jak je to náročné potom, ale mít k ruce partnera, je to ideální. Zkusila bych i mimopražské.
Moc držím palce, líbí se mi tvůj přístup!

ivuska1986
25. čer 2019

@hangys Ahojky, nechci Ti brát iluze, ale budeš po operaci s dírou v břiše a o prcka se stejně prvních pár hodin nepostaras, jelikož se nezvednes ani z postele. Popremyslej o tom.

hangys
autor
25. čer 2019

@slunickonanebi mně právě moje doktorka radí zůstat ve velké nemocnici, proto řeším Prahu. Neratovice jinak super, to by byla moje první volba...

hangys
autor
25. čer 2019

@ivuska1986 Nemusí to tak být.... já mám právě opačnou zkušenost, už mám dva císaře za sebou. Jasně, jsi hotová, ale péči o miminko zvládal manžel, který se mnou mohl být na nadstandardu, i spát.... Proto hledám, jestli to někde v Praze lze absolvovat podobně. P

hangys
autor
25. čer 2019

@lennus super, děkuju! to zní parádně! tak nějak doufám, že mi ten nadstandard při plánovaném vyjde....

hangys
autor
25. čer 2019

@brusinka91 no já právě tu zkušenost mám, resp. obě - jednou císař s miminkem hned na pokoji (ale mimo prahu, kde nemají JIP), podruhé císař Thomayerka, nošení na kojení i s prodlevou přes šest hodin.... poprvé to bylo super, podruhé strašné, zvlášť když už mám srovnání.... tak bych se ráda tentokrát přiblížila té první zkušenosti. Ale moc děkuju...

hangys
autor
25. čer 2019

Díky všem za zkušenosti!!

lennus
26. čer 2019

@hangys Bohužel ale pokud nemáš známosti, je to sázka do loterie, na druhou stranu pokud by partner trval na kontaktu, je řidič a nikdo mu dítě vzít nesmí, což je samozřejmě extrém.
Fakt bych zvážila i mimopražské, co Rakovník?

lennus
27. čer 2019

* rodič 😁

kamila22877
23. zář 2019

@hangys ahoj Motol také jip.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru