icon

Císařský řez na požádání - Podolí. Zkušenosti 2019?

renny_
8. srp 2019

Ahoj,
Chtela jsem se zeptat zda nekdo nemate novejsi zkusenosti s porodnici v Podoli v roce 2018/2019 s cisarskym rezem ''na prani''.
Nekde jsem cetla, ze je v takovem pripade tehotna poslana pred komisi...jestlize nema zadne zdravotni komplikace? Nemate nekdo primou zkusenost?
Prosim o nazory jak je prirozeny porod lepsi apod. kdyztak do jine diskuze🙂!

Diky,

Renca

Strana
z4
sonaxoxo
15. srp 2019

Take jsem chtela cs na prani ale v jine nemocnici.no byl to boj.mluvila jsem tam se sestrou a ta rikala,ze bych musela mit nejake indikace k tomu,coz jsem zadne nemela.takze mi zavola mudr.a ta rikala to same.jak pisou nektere holky,zahrat divadlo,teda ja ho ani hrat nemusela.a furt ze ne,ze to bohuzel nepujde.sedla jsem s manzelem do auta a jela pryc a najednou tel.jestli se muzu stavit jeste do nemocnice a ja ze ano.prijela jsem tam a tam mi mudr.rekla,ze mi teda ten cs udelaji!!!takze u me takhle.cs byl super.byl to ale boj.hodne stesti

fatal_error
15. srp 2019

Jen bych chtela rict, ze te naprosto chapu a myslim si, ze tvoje hruza z vaginalniho porodu je dostatecny duvod pro cisarsky rez. Pokud to tak opravdu citis, tak si za tim stuj.

Ja to znam z te druhe strany, mam neopodstatnenou hruzu z operaci obecne, kdyz jsem mela jit na operaci blbe srostlyho prstu na ruce (pritom takova prkotina! pul hodina v narkoze ani ne.), tak jsem byla uplne v prdeli a ze bych mela rodit cisarem? Velka brisni operace? To vubec, to nevim, to bych asi skoncila v Bohnicich a je to pro me nocni mura. 🙂 A to rikam jako nekdo, kdo mel vyvolavanej porod. S radosti pujdu na vyvolani zas nez velka brisni operace.

Takze si umim predstavit, co s tebou dela strach z vaginalniho porodu. On nekdo, kdo takovy (i kdyz rozumove nesmyslny, jasne) strach nezazil, tak vubec nechape, jaky to je peklo.

Drzim palce, at se ti podari si prosadit, co chces a na co mas podle me pravo.

renny_
autor
20. srp 2019

@alcar Dekuji Ti moc🙂! jojo doc. Krofta:D po precteni jeho clanku jsem se rozhodla pro Podoli, libilo se mi co tam rikal🙂!.
Ja s kycli porblemy nemela...cele tehotenstvi me sice boli, ale nevim zda to bude stacit jako duvod...zacatkem zari nebo nekdy v polovine bych mela zacit chodit do poradny tak uvidime na koho narazim a co budou rikat na moje prani:D!
Diky moc za zkusenosti, doufam, ze kdybby ten cisar vysel tak mi dopadne stejne dobre jak Tobe🙂!.
Diky a hezky den,

renny_
autor
20. srp 2019

@saffy dekuji moc🙂! No ja jeste napsala v uvodu, aby sem nepsali ty, ktere maji potrebu presvedcovat o pozitivach prirozeneho porodu...ale tak stejne to nepomohlo:D! Mne je asi jedno jak si kdo rodi, je to kazdeho vec.
Mrzi me, ze jsi mela spatnou zkusenost a drzim moc pesti, aby vyslo druhe tehotenstvi s cisarem🙂!
Urcite Ti sem dam vedet jak to dopadne se mnou:D!

Diky a hezky den,

renny_
autor
20. srp 2019

@sonaxoxo Dekuji moc za Tvoji zkusenost a blahopreji, ze Ti to dobre dopadlo!🙂! muzu se zeptat zda to bylo Podoli?
Ja prave moc hrat divadlo nedokazu a v nemocnici mam respekt s doktoru takze kdyz na me nastoupi nejaka prisna doktorka...asi to pro me bude peklo ji o tom presvedcovat ...jsem zvedava:(

renny_
autor
20. srp 2019

@fatal_error Dekuji jsi zlata🙂! Chapu...ja nikdy na zadne operaci nebyla...takze jsem zvedava:D ale asi bych radsi podstoupila vse jen ne ten vaginalni porod🙂! Uvidime...a ja drzim palce at te zadne operace necekaji🙂!

sonaxoxo
20. srp 2019

@renny_ nemas zac..Podoli ne,porodnice ve Stredoces.kraji.Mela jsem stesti prave na Mudr.byla mlada a hrozne hodna!!!!!tak za zkousku nic nedas a uvidis🙂treba to vyjde.hodne stesti🙂

ivis04
20. srp 2019

@patmouse Nikde v ČR? Každá druhá celebrita rodí císařem na požádání. A nejen celebrita, stačí mít korunky.
No, co já bych dala za to, kdybych si Adinku mohla porodit, ale hlavně, že tu je a je zdravá ☺️

patmouse
21. srp 2019

@ivis04 Tak nikde v ČR se to nenabizi ofiko, tak jsem to myslela. Jinak je jasne,ze kdyz ma clovek zname nebo prachy,jde vsechno...
A mam na to stejny nazor jako ty,coz zakladatelku diskuze ale nezajima....
Na druhou stranu,kdyby to bylo nutny,klidne bych svoje deti “vysmrkla nosem”,kdyby jim to melo zachranit zivot. 😉 takze jsem za moznost sekce vdecna,jinak by tu ani jedno z mych deti asi nebylo 🥰

lulika1234
1. pro 2019

Ahoj prosím obnovují diskuzi mohu se zeotat jak jste dopadli v podolí dekuji

saffy
20. pro 2019

Ahoj, tak jak to dopadlo? @renny_? Čeká mě první prenatální poradna, tak ať vím, na co se připravit.

zerog
2. pro 2024

také by mě to hrozně zajímalo, teď to akorát řeším, kde by byla šance přes známé, obálku nebo stát si za svým, má někdo zkušenost z nedávné doby z Podolí nebo odjinud?nechci to vzdát po předchozích zkušenostech, psychicky to prostě nedám už, spolupráce normal nebudu schopná.

merope
2. pro 2024

@zerog A nejsi schopná si sehnat papíry z psychiatrie?

zerog
2. pro 2024

@merope to jediné si říkám, že by mohlo pomoct. pokusím se narvat někam na psychiatrii, čekačky dlouhé a ukecat to tam. zkoušela jsem i přes známé, ale zase tak dobré známé nemám..člověk fakt nemůže nakráčet někam jen tak s obálkou a hotovo, je to docela boj, přitom vím o tolika ženách, které to měly domluvené.

merope
2. pro 2024

@zerog Podle mě jak to popisuješ, tak tu indikaci na CS máš. Ale podrobnosti neznám, já po všech "hororech" v okolí chtěla rodit přirozeně, nakonec jsem musela CS a víc jak měsíc jsem několikrát týdně lítala do porodnice na čištění jizvy.

dandaa
2. pro 2024

@zerog UPMD ma svého psychologa, takže by tě k němu teoreticky mohl poslat lékař ke kterému tam chodíš? Dřív nebyl problém si CS zařídit, ale teď to jen tak nejde co mi říkal můj lékař, který tam pracuje.

zerog
3. pro 2024

@merope já po zkušenostech s prvním synem právě se hrozně bojím porodu,první syn má dost problémy,ne z porodu nakonec asi jak se lety zjistilo,dlouho se myslelo,že ano,ale jak se pohybuji i mezi špatnými dětmi,už to psychicky nedávám,vím co se může stát při porodu,mnozí to postižení,mentální retardaci,fyzicke postizeni,vývojovou dysfazii nebo dětskou mozkovou obrnu,adhd nebo poruchy uceni mají z porodu právě a ne dědičných pricin.samo ne vsichni.druhy syn je ok.tak proto se bojím že se tam úplně slozim a proto bych chtěla od psychiatra papír na CS.nebojim se tlačit nebo své bolesti,ale zpanikařim,co dítě.vim,že i CS má své,ale byla bych více v klidu.nekdy i ty vyvolávání porodu,kleště,zvony,akutní císaře průser.

zerog
3. pro 2024

@dandaa já totiž nejsem z Prahy taky..

zerog
3. pro 2024

Zkouším tedy u nás i porůznu.

zerog
3. pro 2024

@zerog
@merope to mě mrzí,žes měla takové komplikace.

merope
4. pro 2024

@zerog Tak já to nebrala jako něco divného, brala jsem, že císař je prostě velká břišní operace, po které pokud to není zrovna císař, tak holky jezdí i do lázní a podobně. V okolí nejsem jediná, co v podstatě celé šestinedělí řešily problémy kolem jizvy a rovnou jsem počítala, že cca 6 měsíců od císaře je prostě člověk "nepoužitelnej" (první 3 měsíce úplně masakr, pak lepší a lepší). V nemocnici mě ještě upozornili, že cca rok je prostě břicho necitlivý. Tak s tím jsem taky tak nějak počítala a neřešila. Prostě je to tak nějak standardní daň za to, že když to nejde "klasicky", chvála za to, že to jde císařem a mám zdravý dítě.

Ale ano, obecně mnoho doktorů císaře má rádo, protože z hlediska dítěte to je přece jenom bezpečnější (ač to má zase další nevýhody do budoucna, ale ty nejsou tak strašné). Z hlediska matky je to holt velká břišní operace.

zerog
4. pro 2024

@merope souzním! ☺️

Strana
z4