Císařsky řez - zkušenosti z porodnice České Budějovice
Ahoj, nenašla jsem nikde aktualni diskuzi na tema planovany cisarsky rez v Českých Budějovicích. Je tu nekdo,kdo v nejblizsi dobe zazil planovan cisarsky rez? Jak probihala příprava a vubec cela operace,kdyz mate spinalni anestezii? Dekujuuu 😉
A davali Vam dren a klistyr predtim? Jinak moc dekuju 😉
Ja ho měla před třemi lety a za cca 20 dní doufám zase. Před operací se dojde na anestezio odd. domluvit uspání a k praktikovi na předoperační. Pak je ráno v 7:00 nástup, udělají monitor, sepíší papíry a jdete se převléct. Pak se jen počká na volný sál, zavede se cévka. Klystýr mi nedělali. Na sále byl velmi příjemný personál, pani anestezioložka byla úžasná, vše vysvětlila a po celou dobu operace se mnou mluvila a popisovala, co lékaři dělají. Malého mi ukázali, mohla jsem ho trošku pošudlat rukou a odnesli na kontrolu. Bylo to moc fajn.
Já mám za sebou v CB plánovaný císařský řez letos 18. Ledna 2021, tak pokud by někdo chtěl mé zkušenosti, ráda se podělím i když to zrovna pozitivní není.🙈
@anytt
Ahoj, já měla tedy v NCB původně plánovaný přirozený porod, ten se ale 27.11. 2020 hodně rychle “zvrhnul” v akutního císaře...naštěstí vše O.K. 🙂
Měla jsem HODNĚ komplikované těhotenství a ten závěr tomu taky odpovídal 😏
A ať hodnotím péči na sále/ na JIP/ na šestinedělí, nebo prostě kdekoli v té budově, tak za mě mají 1* a ještě 3x podtrženou. Skvělí byli! Napsala jsem i na vedení nemocnice děkovný dopis, fakt si to zasloužili 🙂
@anytt Měla jsem spinál. Co se týká samotného řezu a poté péče od gynekologického oddělení, ať na JIP, nebo na pokoji, tak to byla neskutečná profesionalita a opravdu jim tleskám. Pravý opak však musím konstatovat o sestrách na šestinedělí. Nechci je házet do jednoho pytle, jsou tam výjimky a třeba miliónová laktační poradkyně, ale zbytek dam by podle mého neměl pracovat s lidmi, obzvlášť ne s prvorodičkami a maminkami po porodu celkově. Kdyby kvůli mému krvácení do mozku v minulosti nebylo lepší rodit ve velké nemocnici, asi bych tam znovu nešla, což mě moc mrzí, právě kvůli moc schopnému teamu, který na gynekologii je a kazí mu to pár sester.
@anytt 38+1 ale proto, že mimčo už nepřibíralo, jinak se snaží to nechat co nejdéle dle vašeho stavu, takže když je vše OK, tak nejdřív 39 ☺️ Plus kam se jim vejdete do diáře, jelikož mají absolutně natřískáno a je třeba předním ještě abyste stihla u svého obvoďáka předoperační vyšetření, posudek od anesteziologa objednala se na test na covid, který nesmí být starší než dva dny tuším.

Nic se nebojte. Je to OK. Jen se nevyděste, když to s Vámi po operaci začne trochu "házet". Je to prý normální. Kdyby mě na to předem neupozornila kamarádka, asi bych z toho byla nervózní. Jinak brnkačka 🙂. Držím palce.